Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Majeczko, pokazywane przez Ciebie widoki można oglądać na okrągło, to co stworzyłaś w swoim ogrodzie, to normalnie różana bajka, połączenie Chipka z Aspirinką jest cudowne, nowa rabatka pod płotem ekstra, no i ta ostróżka hiacyntowa, gdzie Ty ją zdobyłaś, a może siałaś sama? Wszystkie róże razem i z każda z osobna, mogłabym je wymieniać bez końca są po prostu śliczne, widzę, że jeszcze sporo pracy przede mną.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Majeczko, białego Edena to bym chciała ;:65 gdzie można zamówić tę odmianę?
Powiedz mi jeszcze w jakiej odległości od siebie sadzić krzaczki róż? Zrobiłam porządek na rabacie, dwie serduszki wylądowały u sąsiada, który się właśnie wprowadził, resztę zadołowałam, w cienistym zakątku.... Różyczki mają przestrzeń...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, zobaczyłam link. Zapisałam sobie nazwę. Ale jeśli bym go nie dostała to się zgłoszę.
Ja też wybieram róże oczami. Tylko, że ja nie jestem taka silna jak Ty i nie umiem się pozbyć tych, które słabo rosną :roll:
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Ja znowu za szybko pozbywam się róż które nie chcą rosnąć albo mi się nie podobają, miałam pomysł pozbyć się Abrahama po drugim roku, po tym jak mi chorował :roll: Jednak róży trzeba dać kilka lat żeby pokazała na co ją stać ;:108
Majeczko podziwiam widoczki różane, piękny duet tworzy Aspirin i Chippendale. Jak miewają się Twoje nowości - Jet Set i inne?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju odezwij się ;:65 :D
Awatar użytkownika
dota.m
50p
50p
Od: 22 cze 2009, o 22:17

Post »

Majko, masz piękny ogród, taki stylowy i zadbany, konsekwentny w doborze roślin. Bardzo dobrze mi się ogląda Twoje zdjęcia i choć się nie wypowiadam na jego łamach - mam ten wątek w gronie wątków obserwowanych. Róże masz piękne i choć nigdy nie byłam wielką pasjonatką tych roślin, Twój ' krąg' sprawia, że też staję się ich wielką miłośniczką. Ale chciałam zapytać o ten biały koper ogrodowy . Może nie doczytałam, ale gdzie można go dostać ? W Google wyskakuje mi tylko ten zwykły żółty koperek. I przy okazji - możesz pokazać więcej zdjęć z widoków ogólnych?
Dorota
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Maja,
pierwszy LO, to dla mnie nie LO ;:224 , ale może się mylę, poczekam na twoją drugą LO-pannę.
No właśnie...ach ten koper ozdobny.... ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Maju mam prośbę w wątku różanym możesz zerknąć :D
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Uprzejmie prosimy o zabranie głosu i wstawienie nowych zdjęć. :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ha, ha, ha czyżby Kogoś dopadł niedoczas?
Majeczko ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hahaha..ha :;230 :;230 uprzejmie proszę jeszcze chwilkę poczekać, bo ja właśnie od dawna mam pierwszy dzień,
kiedy mogę na rabatkach pobuszować :;230 :;230 mam co robić po tych burzach i deszczu :;230 :;230
Wieczorkiem się odezwę ............ i do wszystkich napiszę ?. buziaki dla Was ;:196
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ooo, to czekamy na porcję zdjęć z rabatek :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Tak, tak Majeczko jest co sprzątać na rabatach, totalny pogrom, leżą pokotem dzwonki z koprem czy szałwia z ostróżkami. Wszystko podnieść, co się da podwiązać a resztę wyciąć. Ja to chyba do końca tygodnia się nie obrobię. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Dzień dobry?? wiem, wiem trochę mnie nie było, ale czasami właśnie w ten sposób należy ???????????????????????.. Napisałam, co powinnam napisać i po chwili zrezygnowałam z tych zdań. Wydaje mi się, że kto chce, to wie, o co chodzi. ;:302
O pogodzie wszyscy pisaliście podobnie?.. u mnie była identyczna?.. Dziś się rozpogodziło, więc nieźle narobiłam się na rabatkach.

Mufeczko, Aniu-Annes, Alexia, Ewa-rozalka, Danusiu dziękuję i ja również nimi się zachwycam? czyli nadajemy na tych samych falach? :;230 :;230
Ponieważ piszecie w jednym temacie? odpowiem razem. Ostróżka hiacyntowa, proszę tu jest link do sklepu wysyłkowego, ja kupiłam właśnie takie nasionka i sama wysiewałam do krążków.
Co wyrosło, widać na rabatkach http://www.sadowniczy.pl/product-pol-58 ... 0-8-g.html

Danusiu zgadzam się Tobą i ją odbieram w tym sezonie Boticelli bardzo pozytywnie, zaczyna mi się podobać, co jeszcze warto dodać buduje ładny i zgrabny krzaczek i jej kolor jest bardziej subtelny.
GS jak tylko się rozwinie pączek natychmiast lecę do Ciebie?.

Moniczko-vertigo Parky jest urzekająca?. jak każda angielka.

Kasiu-Robaczku?.. dziękuję i bardzo polecam Ci Spirit of Freedom?.
Jeszcze maluszki mi się nie rozrosły, na efekt trzeba poczekać do przyszłego sezonu.

Helenko?.. cieszę się, że znalazłaś czas na połażenie po moim wątku.
Mnie zapiera dech jak buszuję w Twoim ogrodzie.

Ewciu-majowa, jak się znam, to ą wypielę?.. ale siewki zima będę robić.

Madga ? Maddy ? kochana jesteś?. kwitnie mi już Coral Palace ?. cudne kwiatuszki, a ten kolorek?. ;:170

Aga-Agness musisz trafić na dobrą sadzonkę Chippendale, ta róża mocno przycięta ładnie się rozkrzewi. Obie wzajemnie sobie zazdrościmy naszych zakątków, hihihi..hi Ja Twój ogród bardzo lubię, mogłabym w nim odpoczywać.

:wit Witaj Mieciu, jak miło czytać, że do mnie zaglądasz, a jeszcze mi milej, że nareszcie napisałaś. Bardzo się cieszę, że w ogóle chcesz tu bywać. Wiesz, jaką frajdę mi zrobiłaś. Muszę koniecznie zobaczyć jak wygląda Twoje dzieło?. ;:65

Beatko68 wsadzisz ja jak dwa razy dwa??. bo ta angieleczka jest tego warta.

Ilonko 2715 za wszystkie miłe słowa bardzo dziękuję? Link do ostróżki podałam wyżej?. Warto ja wysiać zimą, teraz już kwitnie, bo pewnie siana do gruntu dopiero rośnie.

Kasiu-magenta, znajdę Ci gdzie Polays Royal można kupić i podam link. Na pewno jest w szkółce holenderskiej, bo pamiętam, że widziałam.
Odległość sadzenia zależy głównie od odmiany róży, średnio można przyjąć, że jest to od 40 do 60 cm. Dobrze zrobiłaś?. teraz jeszcze właściwe nawożenie i będziesz zadowolona.

Gosiu ? Margo jak róża słabo rośnie, a nie umiesz sie jej pozbyć, to znajdź w ogrodzie jakieś ustronne miejsce i tam je przesadzaj. W ten sposób będziesz mogła dosadzić nowe. Jak najbardziej daj znać na jesieni, to dostaniesz czerwone i bordowe.

Anetko kiedy mnie szkoda tych lat? tego czekania?. co z nich będzie.
Moje doświadczenie w czekaniu było takie, że po wykopywaniu okazywało się iż te róże nie maja w ogóle korzeni włośnikowych, marniały mi z roku na rok.
Jest Set i inne francuzeczki udało mi się część jakoś reanimować. Nie są to okazałe krzaczki, ale kwiatki zobaczymy. Lada dzień sie rozwiną, wtedy zdjęcia wstawiam.

Aniu ? Annes jestem ?.. biegnę szybciutko?.. ;:65

:wit Witaj Dorotko dota.m nowa miłośniczko róż?. ;:173
Jest mi bardzo przyjemnie, że zaglądasz do mnie. Zawsze serdecznie zapraszam.
Proszę tu masz link do sklepu wysyłkowego z koprem ozdobnym
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/118 ... bny-aminek

Justynko ? Justi ?. poczekajmy jak zobaczę kwiaty na obu krzaczkach, to wtedy zrobię im zdjęcie.
Mnie też kwiaty mojego pierwszego krzaczka nie bardzo pasują do LO. Koper jest fajny i bardzo ozdobny.

Gosiu ?. zaraz tam zajrzę.

Beatko?? uprzejmie informuje, że głos dałam?.. a zdjęcia za chwilę ? ;:306

Asiu ? daffodil nie zgadłaś, to nie był niedoczas :;230

Majka411 no widzisz kobitko i się wyrobiłaś?. jeszcze tylko foty zgrać i można powiedzieć, że słowo dotrzymane. ?. :;230

Justynko_gl już się robi kochana?..

Majeczko dobrze, że dałaś głos ?.. ;:170 bo ja już na wstępie tak się rozpędziłam?. że o ho, ho? no nie wiem ?. wiesz jak to jest?. ;:173
Współczuję Ci Majeczko, masz tych terenów sporawo, nie to co u mnie małe rabatki.
Powolutku, nie spiesz się?? ma poczekamy ?.. ;:119

Teraz na zakończenie całkiem udanego dnia roże i jeszcze raz roże?.. plus inne roślinki ;:168

Crocus Rose
Obrazek

A Shropshire Lad
Obrazek

Coral Palace
Obrazek

Sweet Revelation
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nareszcie :D Zobacz, co u Gosi napisałam o swoich różach :D Ty masz sto tysięcy doskonałych róż, więc na pewno bardziej jej pomożesz wybierać :wink:
Zaraz u siebie pokażę kwiaty Claire R. :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”