Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,

Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,

Proszę o podpowiedz.
   Proszę o podpowiedz.No tak, właśnie porównałem raz jeszcze , wynika że przy zarazie są podobne kropki ale liść ma barwę niemal jednakową i raczej zieloną a przy braku magnezu barwa jest zielona w odcieniach żółci. Dzięki za uwagę. Poprosił bym jeśli można o opinię co do zamierania zawiązków , żółkną na kolanku. Jak pisałem prysnąłem siarczanem magnezu i myślę powtórzyć dziś znowu.forumowicz pisze:Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,

Otóż zastanawiam się a czegóż ten producent wstydzi się podać ile i jakiego nawozu użył do przygotowania podłoża ?. To przecież kapitalna informacja dla użytkownika. No i ta cenaMistral pisze:zlikwidować dolne liście? przyciąć je przy głównej łodydze? i nie przejmować się tym.
 . Za 35 litrów tego cudeńka mam 120 l  podłoża z Biedronki. Nic dziwnego, że najpierw ludzi się  dyma a potem urządza im się  jakieś pikniki, które są dalszym  ciągiem dymania naiwnych.
 . Za 35 litrów tego cudeńka mam 120 l  podłoża z Biedronki. Nic dziwnego, że najpierw ludzi się  dyma a potem urządza im się  jakieś pikniki, które są dalszym  ciągiem dymania naiwnych.

Czytałem post kozuli ale teraz to juz bardziej nic nie wiem plamki są tylko na dolnych najwiekszych liściach na owocach i łodydze brak ogólnie krzak ładnie rosnie i owocuje.forumowicz pisze:Obejrzyj dokładnie ogonki liściowe , łodygi i owoce/ jeśli są/ czy i tam nie ma plam.
Może pomoże Ci coś jeden z postów kozuli http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &p=2322131
Galadier pisze:forumowicz czy mógłbyś mi powiedzieć w prostych ludzkich słowach jak odróżnić grupy chemiczne śor?
Na początku czerwca opryskałam pomidory (w gruncie) Revusem i teraz muszę wykonać drugi oprysk i stoję nad tym moim zestawem (Acrobat, Ridomil, Infinito) jak osiołek nad żłobem.
Czytam te ulotki i widzę ciemność.
Proszę