Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Post »

Nooo pokaz dzisiaj piękny. Rzeczywiście masz tyle pięknych róż że nic tylko siedzieć i je podziwiać.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu :lol: jednak są pomidorki :D ....no i róże....ale jakie róże ;:167
...cudowny czas i niech trwa wiecznie. :heja
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Masz niesamowitą kolekcję róż. ;:oj Ja żeby się kilku kwiatów dochować to naprawdę muszę się napracować. :roll:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Aniu, krótko - jesteś perfekcjonistką we wszystkim co robisz. ;:180
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aneczko, śliczne te Twoje różyczki i jeszcze tyle pąków,oj będzie się działo i pachniało. ;:215
Okuś po liposupcji ;:306 jak miss piękności na wybiegu. ;:138
Miłego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne takietamy, ale róże wymiatają! Koniecznie daj znać, jak się dowiesz, jak się zwie ta oszałamiająca różowa nnka, takie coś mieć w żywopłocie... ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu teraz to ja nie mogę się doczekać aż moja Avalon zakwitnie ;:65 ma chyba 5 pączków ;:138
Okami bardzo fajnie wygląda w nowej fryzurze ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

A ja się pozachwycam Okusiem. To co zrobilaś z tego psa to po prostu mistrzostwo świata. ;:167 Avalon jest cudna, bardzo sie cieszę, że pod wpływem forum ją kupilam.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne kwiaty masz w ogrodzie miło po nim pospacerować ,,śliczna piwonia i irysy a tera zaczyna się festiwal róż ,,, też mam ich sporo ale na taka kolekcję to muszę poczekać .. teraz sobie usiądę wygodnie na nowo zakupionym krzesełku i odpocznę od tego upału ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aniu - meble świetne ! Bardzo mi się podobają, i nie ukrywam że myślę o kupnie podobnych ;:173 Tyle, że ze względu na bark miejsca na moim mini tarasie, rozglądam się za okrągłym stolikiem i tylko czterema krzesłami :lol:
Różyczki przepiekne, Avalon faktycznie cudna !!!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dal mnie Twoja herbaciana NN na 1 miejscu ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

sweety pisze: Majeczko (majka411)! Róże rozwijają się w takim tempie, że niemal nie nadążam z dokumentowaniem tych faktów. Róże rosną w siłę. Te zeszłoroczne tak zmężniały, że trudno je rozpoznać. Ale chętnie przyjmę od Ciebie radę odnośnie nawozów. Jakie polecasz do róż, szczególnie jeśli chodzi o nawożenie doliścienne :wit

Ania , mój Avalonek też zaczął rozchylać płateczki .... zdjęcie mi zupełnie nie wyszło... ale widziałam go, cudny jest ?. :heja
To prawda?. piękne dni dla naszych róż. Aniu zakładając, że słabeusze dostają po troszku ale często nawóz specjalistyczny do róż, ale nie ten długodziałający, to dodatkowo robię oprysk z nawozu płynnego, ja akurat mam florovit do kwitnących balkonowych.
Do tego dodaję jeszcze Biosept. Widzę wyraźną poprawę i już się cieszę. ;:333 :tan Tak zasilać będę do pierwszego kwitnienia, ale nie później niż koniec lipca. Potem tylko siarczan potasu. ;:108

;:167 ;:167 Avalon , ocalona , herbaciana nn, Pashminka....... ;:167 ;:167 ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kubasiu! Nie zapominaj, że u mnie było zimno i mokro. Cud, że pomidory żyją ;:oj Róże pouczyłam.
Jagi! Kawa w pogotowiu. Cześć barku schłodzona. Zapraszam, a potem hulaj duszo, piekła nie ma :;230 W tym upale schylanie niewskazane. Picie owszem :wink:
Magdziu (MID2006)! Mam więcej ;:224
Elu (Elizabetka)! Ależ ja mam i pomidorki i parę innych warzyw. Nawet sąsiadka sępi... A róże. No cóż, parę krzaczków też mam ;:306 Chwilo trwaj!
Kriss! Nie tylko Ty się musisz napracować, by róże zakwitły. My niestety też :lol:
Helenko (Helios)! Podobno jestem pedantką. W każdym razie się staram!
Stasiu (stasia_ogrod)! Jeszcze wiele z róż nie zakwitło, ale już pachną i one i goździki, a także stara odmiana liliowca. Nie ma co narzekać. Rzeczy od Ciebie stoją w garażu, bo stanowczo za ciepło na sadzenie. Okamuś przeszedł metamorfozę :;230
Pati (survivor26)! No cóż, róże zdominowały nie tylko mój wątek. Oczywiście dam Ci znać, a w ogóle popatrzę, czy jakiś odrost by się nie znalazł. Oczywiście jesienią. Upominaj się!
Moniu (Niunia1981)! Będziesz zachwycona, bo ona jest zwyczajnie cudna. Okamuś zrobił się jeszcze słodszy, jak jest taki wystrzyżony.
Beatko (beata68)! To już zupełnie inny pies. Nawet postawę ma inną. Czyściutki, zadbany, zaszczepiony, zabezpieczony przez pchłami, kleszczami itp. Nawet postawę ma inną. No i zdrową wątrobę. Z Avalonu będziesz bardzo zadowolona.
Janko (maniusika)! Witam nowego gościa ;:196 Siadaj, odpoczywaj i oglądaj do woli.
Aguś (AgaNet)! Też mam 4 krzesła. Taki był komplet. Ale faktycznie trochę miejsca zajmuje. Okrągłego stołu nie widziałam, tylko sześciokątny. Mniejszy niż mój. Za róże ;:196
Alicjo (a_nie)! Herbaciana nie ma imienia, ale tak mnie ujęła w ogrodniczym, że wiele się nie zastanawiałam. Dodatkowo - pięknie pachnie :D
Majeczko (majka411)! Za chwilę wstawię parę zdjęć Avalonu, specjalnie dla Ciebie ;:196 Pięknie się udały i te poranne i te z popołudnia. Moje róże dostały z miesiąc temu solidną porcję wiórów kostnych, ale widzę, że zasilenie jest konieczne. Dziś doda do wody do podlewania, a jutro raniutko - doliściennie. Co prawda nie mam Bioseptu, ale do następnego razu będę miała. Czy raz b=na tydzień będzie dobrze, czy rzadziej? A czy masz jakiś pomysł, cóż to za róża ta ocalona?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aniu :D czekam na Avalonka ;:167 nie mogę się doczekać kiedy jutro go zobaczę u siebie na rabatce.
Aniu raz na tydzień wcale nie jest za często. Nie jedna, a kilka ;:173 niektóre były już przeznaczone na straty, inne słabiej
wiosna mi rosły. Wszystko nabiera ciałka i nawet mają pączki. Zdechlaczki jednego pączka. :;230 :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Stolik, krzesełka róże......tylko kawy albo raczej lodów brakuje. :uszy
Poczekam na te krzesełka i przysiądę w kąciku podziwiać to co już kwitnie. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”