Niestety nie przetrwały u mnie rozwary i odętki po zimie nie wyszły ale mam nasiona i może te przetrwają.
Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
Irminko to ja jestem jednak z tych, u której niebieskie nie zakwitły - chyba bo pewna będę jak zakwitną. Takiego białego odkryłam dzisiaj wśród wysokich, muszę go zaznaczyć i przesadzić. Za to ten wysoki tak pięknie pachnie że wczoraj wieczorem czułem jego zapach na piętro. Ale przyznaj część wizji mojej sprawdziło się
Niestety nie przetrwały u mnie rozwary i odętki po zimie nie wyszły ale mam nasiona i może te przetrwają.
Rozmarzyłam się, spacer po takim ogrodzie to sama przyjemność 
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Taczka fachowa! Marzę o takiej! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irminko, opis Ciebie napisany przez Marysię ... nic dodać nic ująć
. Och ten Twój ogród... taki lekki, zwiewny. Jakby rośliny same się podobierały. Nie ma w nim sztuczności, tzw.linijki. Bardzo mi się podoba 
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, irysy wzmocnią się i będą czarowały w przyszłym roku 
Witaj Justynko, dawno Cię nie było
Miłko, dobry sprzęt w ogrodzie to połowa wygranej
Marzko, coś mi się zdaje, że u Ciebie też linijek nie będzie i rządzić będzie nieposkromiona wyobraźnia właścicielki
Dzisiaj rano zebrałam czarny bez i robię syrop według Maski. A jutro następna partia bzu i nalewka według Jagi. Na razie ładnie pachnie tym bzem, tak specyficznie, podobnie pachnie czarna porzeczka. Niektórzy nie znoszą takich zapachów, ja uuuwielbiam
Dzwonki skojarzeniowe

Witaj Justynko, dawno Cię nie było
Miłko, dobry sprzęt w ogrodzie to połowa wygranej
Marzko, coś mi się zdaje, że u Ciebie też linijek nie będzie i rządzić będzie nieposkromiona wyobraźnia właścicielki
Dzisiaj rano zebrałam czarny bez i robię syrop według Maski. A jutro następna partia bzu i nalewka według Jagi. Na razie ładnie pachnie tym bzem, tak specyficznie, podobnie pachnie czarna porzeczka. Niektórzy nie znoszą takich zapachów, ja uuuwielbiam
Dzwonki skojarzeniowe

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pozdrawiam po weekendzie (ja miałam przedłużony
)
Piękne lazury znów podziwiam. I jednego rudzielca
Też kiedyś miałam takiego kotka.
Irminko, to bodziszki trzeba przyciąć po kwitnieniu? Dostałam parę różnych kępek od Marty/Koziorożca i zaczynam uprawę bodziszka w lesie. Ciekawe czy sobie poradzi.
Miłego dnia
Piękne lazury znów podziwiam. I jednego rudzielca
Irminko, to bodziszki trzeba przyciąć po kwitnieniu? Dostałam parę różnych kępek od Marty/Koziorożca i zaczynam uprawę bodziszka w lesie. Ciekawe czy sobie poradzi.
Miłego dnia
- irminka

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ja też najbardziej kocham niebieski. Jakie odmiany nie wiem, muszę spytać Martę. Jeden z pewnością biały, niższy. Reszta jeszcze nie kwitnie albo przekwitła, nie znam się za bardzo. Dopiero w niedzielę sadziłam...Zobaczymy jak się ukorzenią i co z siebie wydadzą 
- irminka

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Irminko, u Jagody/JagiS pisałaś o nalewce wg.jej przepisu. Nie mogę go znaleźć u Ciebie. Wybieram się po bez.
U mnie też róże zaczynają, najbardziej pręży się i popisuje Iceberg mieszkająca na rabacie przy ganku 3ci sezon. Inne to tegoroczne nabytki.
Mam upał ok.30*. Czy dalijka wypuszcza przetrwała zimę? Mój kawałek się rozrasta. Z ziemniaczka kupionego wiosną rok temu, powstało 5 porcji, bo jeszcze teraz wiosną dzieliłam
U mnie też róże zaczynają, najbardziej pręży się i popisuje Iceberg mieszkająca na rabacie przy ganku 3ci sezon. Inne to tegoroczne nabytki.
Mam upał ok.30*. Czy dalijka wypuszcza przetrwała zimę? Mój kawałek się rozrasta. Z ziemniaczka kupionego wiosną rok temu, powstało 5 porcji, bo jeszcze teraz wiosną dzieliłam
Irminko, ja się tak pojawiam i znikam. Próbuję później nadrobić forumowe zaległości, ale się ne da....
Zwłaszcza teraz, gdy fotorelacji z pięknych ogrodów przybywa.
Zwłaszcza teraz, gdy fotorelacji z pięknych ogrodów przybywa.
Pozdrawiam Justyna
- irminka

Jestem dzisiaj rannym ptaszek z wężem w ręku. Upał wczoraj, dziś i jutro, a moje uliczne nasadzenia wysychają, szkoda byłoby pracy. Przy okazji podlałam cały chodnik i przypomniałam sobie samochody z sikawkami, ale to była radość dla dzieci!
Marzko, przepis na sok i nalewkę czarnobzową pewnie już znalazłaś, bo pojawił się w wielu miejscach. Zrobiłam już dwukrotnie, to prosta sprawa, a smak dla koneserów. Dalijka nie do mnie trafiła, ale i tak Cię bardzo podziwiam, że ogarniasz tyle spraw i dajesz radę tylu rzeczom. W tym roku miałabym nawet kłopot ze znalezieniem miejsca na dalie, tak rozrósł mi się ogród z powodu impulsywnych zakupów. Na razie dalie rosną w szpalerze przy warzywniku i czekają na rozwiązanie. Marzenko, nie umiem dzielić dalii, na jednym 'ziemniaczku' jest jeden kiełek? Do Iceberg przymierzałam się wielokrotnie, rezygnowałam, później żałowałam, chyba w końcu kupię, na pewno polecasz, prawda?
Justynko, ja w poszukiwaniu 'tego czegoś, co sama nie wiem, co to miałoby być' zawędrowałam nawet do Ogrodowiska i tam znalazłam wiele ciekawych ogrodów, a jeden pochłonął mnie na cały dzień. 'Ogródek z lazurowym akcentem', 300 stron przyjemności. A przecież mój własny ogród prosi o uwagę
Trawki znad jeziora i skojarzenia AnaBananowe, pamiętacie?
Nowa fioletowa róża, muszę sięgnąć do zapisków, ale jestem zadowolona, kolor, kształt, wszystko mi się podoba. Może to Rok Róż, tyle jest pąków na każdej

Marzko, przepis na sok i nalewkę czarnobzową pewnie już znalazłaś, bo pojawił się w wielu miejscach. Zrobiłam już dwukrotnie, to prosta sprawa, a smak dla koneserów. Dalijka nie do mnie trafiła, ale i tak Cię bardzo podziwiam, że ogarniasz tyle spraw i dajesz radę tylu rzeczom. W tym roku miałabym nawet kłopot ze znalezieniem miejsca na dalie, tak rozrósł mi się ogród z powodu impulsywnych zakupów. Na razie dalie rosną w szpalerze przy warzywniku i czekają na rozwiązanie. Marzenko, nie umiem dzielić dalii, na jednym 'ziemniaczku' jest jeden kiełek? Do Iceberg przymierzałam się wielokrotnie, rezygnowałam, później żałowałam, chyba w końcu kupię, na pewno polecasz, prawda?
Justynko, ja w poszukiwaniu 'tego czegoś, co sama nie wiem, co to miałoby być' zawędrowałam nawet do Ogrodowiska i tam znalazłam wiele ciekawych ogrodów, a jeden pochłonął mnie na cały dzień. 'Ogródek z lazurowym akcentem', 300 stron przyjemności. A przecież mój własny ogród prosi o uwagę
Trawki znad jeziora i skojarzenia AnaBananowe, pamiętacie?
Nowa fioletowa róża, muszę sięgnąć do zapisków, ale jestem zadowolona, kolor, kształt, wszystko mi się podoba. Może to Rok Róż, tyle jest pąków na każdej

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irminko, Anię stale wspominam co spojrzę na trawę żubrówkę , którą przysłała i zniknęła! Bardzo jej brakuje (jej tekstów) ! Dobrze że przynajmniej Ty po zimie jesteś
Róże mną też zawładnęły i gdybym tak zaczęła szaleć to i mojego pasa startowego by zabrakło, a ja urobiona po pachy! Trzeba sobie narzucić reżim
A Twoje róże są piękne!
Róże mną też zawładnęły i gdybym tak zaczęła szaleć to i mojego pasa startowego by zabrakło, a ja urobiona po pachy! Trzeba sobie narzucić reżim
A Twoje róże są piękne!
- irminka

Masko, ale ja już zamykam kupowanie róż, to decyzja na dzisiaj. Nie chcę nawet liczyć, ile przybyło mi ich od wiosny. A w tamtym tygodniu wybierałam róże już kwitnące dla koleżanki, która wydaje córkę za mąż i upiększa ogród. Miałam wolną rękę i sporą kwotę przeznaczoną na rośliny. To było bardzo przyjemne, niezbyt obciążajace, tym bardziej, że znam dobrze jej upodobania i gust.
Czułam się jak w siódmym niebie...

'Róża jest różą, jest różą, jest różą'
Czułam się jak w siódmym niebie...

'Róża jest różą, jest różą, jest różą'
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Och, Irminko
Ten Twój ogród, te pastele, te błękity, te dzwoneczki, maczki, trawki i różyczki
Ten rudzielec w bodziszkach, te koszyczki, biele, rozbielone żółcie, te różyczki, jak rodzynki
Te bukiety, bukieciki i kompozycje
.
Matko moja, takie obrazki mogę jeść garściami i śnić o nich
.
mój malarzu - impresjonisto ogrodowy
zachwycona Jagoda
Ten Twój ogród, te pastele, te błękity, te dzwoneczki, maczki, trawki i różyczki
Ten rudzielec w bodziszkach, te koszyczki, biele, rozbielone żółcie, te różyczki, jak rodzynki
Te bukiety, bukieciki i kompozycje
Matko moja, takie obrazki mogę jeść garściami i śnić o nich