Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata

Post »

Irminko to ja jestem jednak z tych, u której niebieskie nie zakwitły - chyba bo pewna będę jak zakwitną. Takiego białego odkryłam dzisiaj wśród wysokich, muszę go zaznaczyć i przesadzić. Za to ten wysoki tak pięknie pachnie że wczoraj wieczorem czułem jego zapach na piętro. Ale przyznaj część wizji mojej sprawdziło się ;:306
Niestety nie przetrwały u mnie rozwary i odętki po zimie nie wyszły ale mam nasiona i może te przetrwają.
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozmarzyłam się, spacer po takim ogrodzie to sama przyjemność :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Taczka fachowa! Marzę o takiej! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko, opis Ciebie napisany przez Marysię ... nic dodać nic ująć ;:108 . Och ten Twój ogród... taki lekki, zwiewny. Jakby rośliny same się podobierały. Nie ma w nim sztuczności, tzw.linijki. Bardzo mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, irysy wzmocnią się i będą czarowały w przyszłym roku :)

Witaj Justynko, dawno Cię nie było :D

Miłko, dobry sprzęt w ogrodzie to połowa wygranej :wit

Marzko, coś mi się zdaje, że u Ciebie też linijek nie będzie i rządzić będzie nieposkromiona wyobraźnia właścicielki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj rano zebrałam czarny bez i robię syrop według Maski. A jutro następna partia bzu i nalewka według Jagi. Na razie ładnie pachnie tym bzem, tak specyficznie, podobnie pachnie czarna porzeczka. Niektórzy nie znoszą takich zapachów, ja uuuwielbiam

Dzwonki skojarzeniowe :lol:
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam po weekendzie (ja miałam przedłużony :;230 )
Piękne lazury znów podziwiam. I jednego rudzielca :D Też kiedyś miałam takiego kotka.
Irminko, to bodziszki trzeba przyciąć po kwitnieniu? Dostałam parę różnych kępek od Marty/Koziorożca i zaczynam uprawę bodziszka w lesie. Ciekawe czy sobie poradzi.
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, bodziszki przytnij koniecznie, zyskają na pokroju i przy sprzyjających warunkach powtórnie zakwitną. U mnie rosną w słońcu i półcieniu, nie są wymagające. A jakie masz już odmiany? Ja najbardziej lubię tę niebieską

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja też najbardziej kocham niebieski. Jakie odmiany nie wiem, muszę spytać Martę. Jeden z pewnością biały, niższy. Reszta jeszcze nie kwitnie albo przekwitła, nie znam się za bardzo. Dopiero w niedzielę sadziłam...Zobaczymy jak się ukorzenią i co z siebie wydadzą ;:173
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, spytałam o odmiany bodziszków, a myślałam o kolorach, bo z nazw znam tylko bodziszka żałobnego :)
Betti, mam chyba podobny problem z wysyłaniem zdjęć przez Fotosik i też mam chęć mu nawrzucać, opłacony i nie mogę się zalogować!

U mnie powoli rozkwitają róże ;:3

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko, u Jagody/JagiS pisałaś o nalewce wg.jej przepisu. Nie mogę go znaleźć u Ciebie. Wybieram się po bez.
U mnie też róże zaczynają, najbardziej pręży się i popisuje Iceberg mieszkająca na rabacie przy ganku 3ci sezon. Inne to tegoroczne nabytki.
Mam upał ok.30*. Czy dalijka wypuszcza przetrwała zimę? Mój kawałek się rozrasta. Z ziemniaczka kupionego wiosną rok temu, powstało 5 porcji, bo jeszcze teraz wiosną dzieliłam
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Irminko, ja się tak pojawiam i znikam. Próbuję później nadrobić forumowe zaległości, ale się ne da....
Zwłaszcza teraz, gdy fotorelacji z pięknych ogrodów przybywa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem dzisiaj rannym ptaszek z wężem w ręku. Upał wczoraj, dziś i jutro, a moje uliczne nasadzenia wysychają, szkoda byłoby pracy. Przy okazji podlałam cały chodnik i przypomniałam sobie samochody z sikawkami, ale to była radość dla dzieci!

Marzko, przepis na sok i nalewkę czarnobzową pewnie już znalazłaś, bo pojawił się w wielu miejscach. Zrobiłam już dwukrotnie, to prosta sprawa, a smak dla koneserów. Dalijka nie do mnie trafiła, ale i tak Cię bardzo podziwiam, że ogarniasz tyle spraw i dajesz radę tylu rzeczom. W tym roku miałabym nawet kłopot ze znalezieniem miejsca na dalie, tak rozrósł mi się ogród z powodu impulsywnych zakupów. Na razie dalie rosną w szpalerze przy warzywniku i czekają na rozwiązanie. Marzenko, nie umiem dzielić dalii, na jednym 'ziemniaczku' jest jeden kiełek? Do Iceberg przymierzałam się wielokrotnie, rezygnowałam, później żałowałam, chyba w końcu kupię, na pewno polecasz, prawda? :lol:

Justynko, ja w poszukiwaniu 'tego czegoś, co sama nie wiem, co to miałoby być' zawędrowałam nawet do Ogrodowiska i tam znalazłam wiele ciekawych ogrodów, a jeden pochłonął mnie na cały dzień. 'Ogródek z lazurowym akcentem', 300 stron przyjemności. A przecież mój własny ogród prosi o uwagę :wink:

Trawki znad jeziora i skojarzenia AnaBananowe, pamiętacie?

Obrazek Obrazek

Nowa fioletowa róża, muszę sięgnąć do zapisków, ale jestem zadowolona, kolor, kształt, wszystko mi się podoba. Może to Rok Róż, tyle jest pąków na każdej :)

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irminko, Anię stale wspominam co spojrzę na trawę żubrówkę , którą przysłała i zniknęła! Bardzo jej brakuje (jej tekstów) ! Dobrze że przynajmniej Ty po zimie jesteś ;:196
Róże mną też zawładnęły i gdybym tak zaczęła szaleć to i mojego pasa startowego by zabrakło, a ja urobiona po pachy! Trzeba sobie narzucić reżim ;:131
A Twoje róże są piękne!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko, ale ja już zamykam kupowanie róż, to decyzja na dzisiaj. Nie chcę nawet liczyć, ile przybyło mi ich od wiosny. A w tamtym tygodniu wybierałam róże już kwitnące dla koleżanki, która wydaje córkę za mąż i upiększa ogród. Miałam wolną rękę i sporą kwotę przeznaczoną na rośliny. To było bardzo przyjemne, niezbyt obciążajace, tym bardziej, że znam dobrze jej upodobania i gust.
Czułam się jak w siódmym niebie... :lol:

'Róża jest różą, jest różą, jest różą'
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Och, Irminko :!:
Ten Twój ogród, te pastele, te błękity, te dzwoneczki, maczki, trawki i różyczki :!:
Ten rudzielec w bodziszkach, te koszyczki, biele, rozbielone żółcie, te różyczki, jak rodzynki :!:
Te bukiety, bukieciki i kompozycje ;:oj.
Matko moja, takie obrazki mogę jeść garściami i śnić o nich ;:170.
;:138 ;:138 ;:138 mój malarzu - impresjonisto ogrodowy :!:

;:196 zachwycona Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”