Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oczywiscie......ciagle w wodzie na tym polega uprawa hydroponiczna.......sukulenty tylko doprowadzaam do całkowitego prawie wyschniecia wody.

Pozdrwaaiam Teresa Obrazek
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Poddaję się... wsadzę papirusa do szklanki :) Temu na pewno nie zaszkodzę ;) Zobaczymy jak będzie się chował. Będzie grzeczny to kupię mu specjalną donicę do hydro :)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alfa.............gratuluję podjecia decyzji papirus na pewno sie przyjmie i oczywiscie proszę o zdjecie. jak puści korzonki.Za odwagę wsadziłam dla Ciebie szczepke sundavilli do ukorzenienia.....trzymaj kciuki aby sie przyjeła.Dodam ze to szczepka zrobiona z mojej ulubienicy(ukorzenionej w zeszlym roku)ktora za chwilę zakwitnie.

Pozdrawiam Teresa Obrazek
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Witaj Tereso :D mam do Ciebie pytanie dotyczące sundawilli..... Kupiłam ją w ubiegłym roku, przetrwała zimę w domu na parapecie a wiosną wsadzilam ją do gruntu. Troszkę zmarniała i nie wiem czy to był dobry pomysł , odciełam dwie gałązki które siedzą ok.2-3 tygodni w szklance z wodą (czekam na korzonki) ....ale nic się nie dzieje :(
Jak ukorzeniłaś swoją? Może powinnam użyć jakiegoś "ukorzeniacza" ?
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Izuniu w krainie hydroponiki.Jesteś szcześciarzem ze udalo Ci się przezimowac sundawille.Jednak pomysł przesadzenia do gruntu sprawi że nie bedziesz jej mogla znów przezimowac(szkoda).Mnie przez 4 lata nie udalo sie przezimować :( zawsze padała po wniesieniu do mieszkania i opadnieciu wszystkich liści,na wiosnę puszczała wprawdzie nowe pędy które potem jednak więdły.Jak widzisz jestem szczęsciarzem bo udalo mi się w zeszłym roku ukorzenić szczepkę(na 5szt. tylko jedna sie przyjeła,ktora bedzie kwitła). Badz cierpliwa Twoja powinna juz niedlugo pusciść korzonki....albo nie :( .Trzymałam tak jak Ty w wodzie bez ukorzeniacza,kiedy korzonki były juz dosyć spore wsadzilam do hydro.Trzymam kciuki ,a Ty trzymaj za mnie bo kilka dni temu zrobiłam drugą juz w tym roku szczepkę :D dla Alfy, tym razem wsadziłam juz odrazu do hydro......lubie eksperymentować.Na str 4 zdjecie w tym roku w maju ukorzenionej szczepki.

Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Ale się cieszę ;:48 Trzymam kciuki za powodzenie :)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

Dziękuję Tereso za szybką odpowiedz :D Zaryzykowałam i wsadziłam jedną (bez korzonków) do kermazytu,wlałam troszkę wody i zobaczymy (ściągnełam od Ciebie :wink: ) .... o hydroponice nie mam zielone pojęcia, tyle co poczytałam w Twoim wątku ..... a i to wydaje mi się bardzo skomplikowane. Trzymam kciuki , pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izula muszisz wlac tyle wody aby koniec rosliny byl zanurzony.Nic skomplikowanego :D jak już puści korzonki sprawdzasz tylko poziom wody.Sama rośnie :D

Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie zakwitła!!!!!!!! ;:11 moja szczepka sundaville, ukorzeniona przeze mnie w zeszłym roku.I niech mi ktoś powie ze uprawa w hydro jest trudna :D

Obrazek

Obrazek jak widac ma jeszcze kilka nowych pąkow

Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Piękna :D
moja sąsiadka ma dwie ,albo trzy ,obsypane kwiatami i stoją na piekielnym słońcu :shock:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o ho ho gratuluję :D w tej hydroponice jednak coś jest :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

O rany Tereso :shock: jakie cudo aż zazdroszczę !! Tfu, tfu żeby nie zauroczyć. Uwielbiam sundaville bardzo mi się podobają. Kurcze teraz żałuję że swoją wyeksmitowałam na działkę chyba to nie byl dobry pomysł bo zaczeła żółknąć, wcale nie kwitnie , ogólnie źle wyglada :( .....
Pozdrawiam serdecznie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

Patrzę i podziwiam...i już kombinuję czy w takiej pipidówce jak Kędzierzyn znajdę te specjalne doniczki...po cichu mam nadzieję że tak......ale...... a sundaville...tfu..tfu...cudnie kwitnie
po powrocie do domu wsadzam tak jak Alfa papirusa w kermazyt i szklankę......
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kupiłam perlit a tam na opakowaniu jest napisane,że doskonale nadaje się do uprawy hydroponicznej! :P
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izula chyba nie fakt przeniesienia sundavilli na działke jest przyczyną choroby.W zeszłym roku kupilam szwagierce i trzymala ją cały czas na działce szkoda ze nie zrobilam jej zdjecia,bo kwitła przecudnie.A moze przesadziłas ja do gruntu???.Spróbuj zrobic sobie szczepki,wybierając ładne końcówki.Moze bedziesz miała szczescie jak ja :) i na drugi rok pokazesz nam osobiscie przez siebie wychodowaną sundaville

Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”