Pozdrwaaiam Teresa

Temu na pewno nie zaszkodzę ;) Zobaczymy jak będzie się chował. Będzie grzeczny to kupię mu specjalną donicę do hydro
  Temu na pewno nie zaszkodzę ;) Zobaczymy jak będzie się chował. Będzie grzeczny to kupię mu specjalną donicę do hydro 

mam do Ciebie pytanie dotyczące sundawilli..... Kupiłam ją w ubiegłym roku, przetrwała zimę w domu na parapecie a wiosną wsadzilam ją do gruntu. Troszkę zmarniała i nie wiem czy to był dobry pomysł , odciełam  dwie gałązki które siedzą ok.2-3 tygodni w szklance z wodą (czekam na korzonki) ....ale nic się nie dzieje
  mam do Ciebie pytanie dotyczące sundawilli..... Kupiłam ją w ubiegłym roku, przetrwała zimę w domu na parapecie a wiosną wsadzilam ją do gruntu. Troszkę zmarniała i nie wiem czy to był dobry pomysł , odciełam  dwie gałązki które siedzą ok.2-3 tygodni w szklance z wodą (czekam na korzonki) ....ale nic się nie dzieje  

zawsze padała po wniesieniu do mieszkania i  opadnieciu wszystkich liści,na wiosnę puszczała wprawdzie nowe pędy które potem jednak więdły.Jak widzisz jestem szczęsciarzem  bo udalo mi się w zeszłym roku ukorzenić szczepkę(na 5szt. tylko jedna sie przyjeła,ktora bedzie kwitła). Badz cierpliwa  Twoja powinna juz niedlugo pusciść korzonki....albo nie
  zawsze padała po wniesieniu do mieszkania i  opadnieciu wszystkich liści,na wiosnę puszczała wprawdzie nowe pędy które potem jednak więdły.Jak widzisz jestem szczęsciarzem  bo udalo mi się w zeszłym roku ukorzenić szczepkę(na 5szt. tylko jedna sie przyjeła,ktora bedzie kwitła). Badz cierpliwa  Twoja powinna juz niedlugo pusciść korzonki....albo nie  .Trzymałam tak jak Ty w wodzie bez ukorzeniacza,kiedy korzonki były juz dosyć spore wsadzilam do hydro.Trzymam kciuki ,a Ty trzymaj za mnie bo kilka dni temu zrobiłam drugą juz w tym roku szczepkę
 .Trzymałam tak jak Ty w wodzie bez ukorzeniacza,kiedy korzonki były juz dosyć spore wsadzilam do hydro.Trzymam kciuki ,a Ty trzymaj za mnie bo kilka dni temu zrobiłam drugą juz w tym roku szczepkę   dla Alfy, tym razem wsadziłam juz odrazu do hydro......lubie eksperymentować.Na str 4 zdjecie w tym roku w maju ukorzenionej szczepki.
 dla Alfy, tym razem wsadziłam juz odrazu do hydro......lubie eksperymentować.Na str 4 zdjecie w tym roku w maju ukorzenionej szczepki.
 Trzymam kciuki za powodzenie
 Trzymam kciuki za powodzenie 
 Zaryzykowałam i wsadziłam jedną (bez korzonków) do kermazytu,wlałam troszkę wody i zobaczymy (ściągnełam od Ciebie
 Zaryzykowałam i wsadziłam jedną (bez korzonków) do kermazytu,wlałam troszkę wody i zobaczymy (ściągnełam od Ciebie  ) .... o hydroponice nie mam zielone pojęcia, tyle co poczytałam w Twoim wątku ..... a i to wydaje mi się bardzo skomplikowane. Trzymam kciuki , pozdrawiam cieplutko.
 ) .... o hydroponice nie mam zielone pojęcia, tyle co poczytałam w Twoim wątku ..... a i to wydaje mi się bardzo skomplikowane. Trzymam kciuki , pozdrawiam cieplutko. 

i na drugi rok pokazesz nam osobiscie przez siebie wychodowaną sundaville
  i na drugi rok pokazesz nam osobiscie przez siebie wychodowaną sundaville