Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Przepiękne masz różyczki ;:167 No powiedz jak ja mogłabym im się oprzeć :lol: Nie ma się ze mnie co śmiać ale teraz trzeba wspierać w uprawie :;230
Wczoraj znów znalazłam skoczka na Lykkefundach. Już myślałam że się go pozbyłam. Chciałam zrobić oprysk ale popsuł się opryskiwacz. Do tego wszystkiego wysiadł mi głośnik w telefonie...Nie jestem przesądana ale....Muszę sprawdzić lotka bo nietypowo się zachowałam i się puściłam ;:306

aha i bardzo chętnie zgłaszam się na spotkanie :tan Jeżeli nic nie wypadnie to przyjadę, pewnie z M bo sama jestem debil komunikacyjny...chyba że podasz namiary GPS.
Bardzo dziękuję za zaproszenie.
Zajrzyj do mojego ogródka i pomyśl co mogłabym Ci przywieźć. Wprawdzie jeszcze młode nasadzenia mam ale niektóre roślinki dość szybko się rozrastają :wit

Masz jakieś szkółki w okolicy? To mogłabym to połączyć ze zwiedzaniem ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Słońce, weź mnie pod uwagę na spotkaniu u siebie, ale na 100% powiem Ci dopiero po powrocie - zdzwonimy się, oki?
Buziak,
A
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ja mam GF z Moniuszko. Chciałam tam posadzić Jacmaniego, ale zamiast niego dostałam Jana Pawła II. Musiałam szybko przesadzić. W ogródku miałam już Moniuszko więc trafiłm jako towarzystwo.

Danusiu, u mnie płatki niszczą jakieś chrząszcze. Nigdy ich nie miałam. Ale w tym roku wszelkie robactwo ma sie dobrze.

Maju, Geisha dopieor się rozwija. Jutro, pojutrze pokaże jaka jest piękna

Martuś, ciesze się, że roślinki dotarły. Maleństwa, ale myślę, że szysbko się rozrosną.

Maju, nie moge się porównywac z potentatką różaną, ale trochę tych różyczek mam :D
I w tym roku jestem zadowolona z ich rozkrzewienia. Mają masę pąków. Już zaczyna to wyglądać cudnie, a co dopeiro jak wszystko się rozwinie?

Isiu, Królowa ma śliczny delikatny porcelanowy kolorek. No i ten kształt kwiatka, jak miseczka. Nioektórym nie podobają się listki, ale mnie to nie przeszkadza

Aniu, powiem Ci, ze jak na razie Pashminka mnie nie zachwyciła. Może jak będzie bardziej rozwinieta będzie ładniejsza?Poczekam na następne kwiaty.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Margo2 pisze:.....u mnie płatki niszczą jakieś chrząszcze. Nigdy ich nie miałam. Ale w tym roku wszelkie robactwo ma sie dobrze.

Gosiu te chrabąszcze to ogrodnica niszczylistka..... u mnie straszna plaga w tym roku. Są ich całe chmary..... Zjadają kwiaty róż w całości, bywa, ze na jednym kwiecie jest ich powyżej 15 ;:202 Mimo, że staram się nie używać chemii w ogrodzie, to będę musiała popryskać, bo aż żal patrzeć jak róże są niszczone..... U Ciebie różyczki wyglądają pięknie i nawet nie widać, że są zjadane....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józiu, pamiętam, że Tobie zawsze podobała się Caribria. Niestety nie pamiętam skąd ją mam.

Jolu, myślisz, że bedzie czas na zwiedzanie? :;230
U mnie niestety brak szkółek. Takie roślinne pustkowie.
Skoczki trzeba tępić przez cały sezon. One co jakiś czas wydają nowe pokolenie. Każde trzeba zniszczyć.
Niestety opieka nad różami jest czasochłonna. To są też kaprysne panny. Ale jak ich nie kochać? Są takie cudne.
A m. wie, że się puściłaś? ;:306
Oczywiście zapraszam i Twojego m. :D

Aga, mam nadzieję, że jednak bedziecie

Aguś, ja chodzę i ręcznie wybieram. Jak na razie aż tak dużo jej u mnie nie ma.
Ale pierwszy raz ją widzę u siebie. Może dlatego
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu u mnie prawdziwe roje..... ręcznie nie ma szans.... nawet nad trawnikiem unoszą się całymi chmarami..... jeszcze nigdy tak nie było.....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, M nie wie że się puściłam i się nie dowie bo się okazało że nie za pieniądze Już sprawdzałam wyniki. Miałam nadzieję, że dla równowagi jak były zdarzenia negatywne to i coś pozytywnego się zdarzy a tu straciłam całe 12 złotych. A mogła być roślinka :;230
Nie przyznam się, że taka głupia byłam ;:170
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu ;:196 jeszcze raz wielkie dzięki. Werbenki już posadzone w innym miejscu niż rok temu, więc może tym razem się rozsieją. A mogłabym zebrać sama nasionka i się zabezpieczyć na przyszły rok?
Róż u Ciebie naprawdę sporo i do tego wszystkie kwitną. Mam nadzieje, ze u mnie też już się cokolwiek rozwinęło. Ale sprawdzę dopiero jak wrócę z pracy ;:65
Jeszcze raz ;:cm za Twoje wielkie serce.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu pędzę szybko, ale zostawiam coś po sobie ;:3
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ale ruszyły różyczki z rozkwitaniem, a miło pooglądać ;:138
Zestawienie róż z powojnikiem zawsze jest śliczne, tylko że ja mam w zasadzie włoskie które dopiero tworzą pędy i pączki, może się okazać że nigdy się nie spotkają róże z powojnikami. ;:173
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Szkoda,że tak daleko mieszkasz.Spotkanie będzie na pewno sympatyczne(jak zawsze)
Jestem ciekawa czy wreszcie Twoja GF urosła,rozkrzewiła się czy dalej maluch.Moja pnąca Leverkusen dopiero w tym roku jest cudowną ,pnącą różą.Potrzebowala 3-4 lata.Gdyby dojście do niej było dobre to dawno by wyleciała.Jednak trzeba czekać.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie było mnie trochę, ale miałam w sobotę i dzisiaj same spotkania.
Wczoraj były u mnie Justy i Agata Francesca. Było bardzo sympatycznie. Odwiedziłysmy ogródek Isi i Agatry.
Dziewczyny nie przyjechały z pustymi rekami. Otrzymałam od nich różę, a druga wycyganiłam :oops: ;:170
A Justyś przywiozła mi 2 cyprysiki. Franceska z kolei obdazyła mnie bodziszkiem. Podzielę się z Isią i Agatrą. :D
Tylko jest jeden feler Nie pamiętam nazw niczego co dostałam. Muszę prosić dziewczyny o pomoc.
Dzisiaj od rana było sadzenie, bo wczoraj do wieczora miałam jeszcze gości.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta różyczka jest prawie zielona.
Obrazek

Obrazek

Nie posadziłam jeszcze czerwonej różyczki, bo przeszkodzili goście, ale już chyba znalałam dla nie miejsce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i pochwalę się pierwszym pączkiem Jacqueline du pre. Jest cudowna. A jak pachnie ;:173

Obrazek

No i Aprikola. Cudnie wygląda. Zdjęcia nie oddają tego

Obrazek

Aguś, to Ci współczuję. Jakoś pozbyłam się skoczków. Chociaz nie wiem, czy nie obudzi się zaraz nowe pokolenie. Trzeba obserwowac.

Jolu, ale trzeba próbować. Jka się nie zagra to się nie wygra. Ty byś chciała tak od razu :D

Asiu, mam nadzieję, że tym razem się uda. Możesz zebrać nasionka, ale trzeba je przetrzymać w zamrażalniku. Dlatego ja zostawiam na kwiatkach do wiosny i rozsiewam dopiero wtedy.

Ewo
, miło, że wpadasz. Ja na razie nie mam kiedy odwiedzić Waszych ogródków. Zawsze coś

Maju, róże w tym roku są wyjątkowe. Niestety mój aparat nie potrafi oddac tego jak to wszystko wygląda. Nareszcie mój ogródek zaczyna jakoś wyglądac. Chociaż jeszcze nie jestem do końca zadowolona.

Aniu,
ja też załuję, że tak daleko mieszkamy od siebie. Chętnie odwiedzałabym co jakiś czas Twój i Neli ogródek. Tyle róż ;:173
Może kiedy mi się uda do Was przyjechać. A Wam do mnie.
GF wygląda już nieźle :D
Na razie nie rozwinął wszystkich pączków.
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacqueline du Pre zachwyca :D Dla takich pręcików mogę dużo... ;:306 A na razie podobne będę miała u Sweet Pretty ;:167
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja Jacqueline jeszcze nie kwitnie, ale nie mogę się doczekać ;:65 Śliczne różyczki, ta czerwona mi się podoba :D Aczkolwiek nieco pstra, a obiecywałam sobie, że pstrych nie kupię.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 :wit Gosia, ale Ci zasuwają różyczki!!! Ja jestem cała w skowronkach jak wchodzę na ogródek. Cinco de mayo mnie powala. Polecam. Jest cudna w kolorze i kształcie kwiatu. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”