moje ogródkowe zmagania cz.3
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
LO to pewnie Luise Odier, mam dwie też w donicy. Ale są tak ogromne że na jesieni będę sadzić do gruntu. Niech się tylko mocno ukorzeni żeby łatwiej przetransportować.
Super dalijki. Lubię takie porcelanowe kolorki.
Super dalijki. Lubię takie porcelanowe kolorki.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia to już wiesz co to są LO zobacz u Ani Annes tą ślicznotkę. 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No
Nareszcie piękny i ciepły dzionek
Cieszę się jak głupia. Wczorajszy zakończyłam wymianą płotka przed domem. Płotek kupiłam dawno temu, kiedy to jeszcze śnieg leżał na ulicach, ale nie było czasu na podmiankę, a przynajmniej tak mi się wydawało. O ile z drewnianym płotkiem mieliśmy przejścia, bo nie wszędzie chciały wejść szpikulce, to z plastikowym 15 minut i po bólu
. W dodatku zrobiłam to sama
Pokażę zaraz fotki, ale trochę będzie na nich bałaganu, bo jakiś czas temu spryskałam chwasty Randapem i widać to dosyć dobitnie
Dzisiaj dokupię kamyczków, folię anty chwastową i uporządkuję do końca rabatki przed domem.
Poranna podróż do pracy zaczęła się od zahaczenia giełdy kwiatowej
. Kupiłam dla mojej siostry urodzinowy pęk piwonii biało-różowej, ale żeby nie było mi smutno, to kupiłam drugi dla siebie
Kusiły mnie jeszcze piękne róże, których jest cała masa, jednak to następnym razem. Darowałam sobie część z bylinami, bo chyba bym przepadła
No więc na początek nieco bałaganu
przed

po

w trakcie

po

w skrzyni na reszcie zakwitły żółciaki

pierwsze były...

a tak się prezentują razem

balia pęka w szwach, a heliotrop dogania pierwszych lokatorów

Plena Purpurea zagląda ukradkiem do kuchni

zaczynamy skręcać w lewo

malutkie przemeblowanie i miejscówka dla Palbiny(w amforze)

Veronica's Choice

Poranna podróż do pracy zaczęła się od zahaczenia giełdy kwiatowej
No więc na początek nieco bałaganu
przed

po

w trakcie

po

w skrzyni na reszcie zakwitły żółciaki

pierwsze były...

a tak się prezentują razem

balia pęka w szwach, a heliotrop dogania pierwszych lokatorów

Plena Purpurea zagląda ukradkiem do kuchni

zaczynamy skręcać w lewo

malutkie przemeblowanie i miejscówka dla Palbiny(w amforze)

Veronica's Choice

-
April

A dlaczego płotek wymieniałaś? Nie można było tego drewnianego tylko pomalować? Wyglądał całkiem nieźle. Sorki ale ja chyba nie lubię plastiku
choć pochwały za samodzielność
Kiedy przycinasz bukszpany? Podobno druga połowa czerwca to najlepszy termin. Ja się do swoich przymierzam
Kiedy przycinasz bukszpany? Podobno druga połowa czerwca to najlepszy termin. Ja się do swoich przymierzam
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, rabatka przed domem z nowym mini płoteczkiem ... cudeńko
Te białe kamyczki rewelacyjnie podkreślają kolory żurawek i pozostałych roślin. Szpalerek z bukszpanu... miodzio. Marze, żeby mój kiedyś tak wyglądał
Różyczki też przepiękne, a że po drodze do pracy zwiało Cie na giełdę kwiatową... wcale się nie dziwię. Mi pewnie tez kierownica sama by skręcała w tamta stronę
Różyczki też przepiękne, a że po drodze do pracy zwiało Cie na giełdę kwiatową... wcale się nie dziwię. Mi pewnie tez kierownica sama by skręcała w tamta stronę
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Sielsko-anielsko 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Uroczy masz ten ogródek przed domem. Podejrzewam, że twój podjazd znalazłabym po ciemku jest tak charakterystyczny w klimacie (nawet kołatka wpisuje się doskonale w sielski klimat).
- lulka

Jolu drewniany płotek niestety zaczął się rozpadać, więc chciał nie chciał trzeba było wywalić. Docelowo płotku w ogóle nie będzie, ale muszę zaczekać aż bukszpan porządnie się zagęści. Cięłam go pierwszy raz jak się tylko zrobiło ciepło, a za kilka dni przymierzam się do kolejnego dziabnięcia. Szybciutko rośnie po pierwszych zabiegach
Zobacz moją Vanilkę jakie ma rozmiary

Gosiu bukszpanek trzeba często ciąć dla zagęszczenia. Taką wskazówkę otrzymałam od Kasi Magenty i tego się trzymam. Płoteczek plastikowy zdecydowanie ładniej się prezentuje niż poprzedni. Zobacz jak ładnie kwitnie fioletowy bodziszek od Ciebie

Aguś i o to chodzi kochana
Dzięki
Iwonko spoko
trafisz w ciemno
Nikt nie ma kamyczków przed domem i powiem Ci, że cieszę się z tej decyzji. Praktycznie zero obsługi
Jedynie Sympathy zagłusza nieco inne roślinki, rozpanoszyła się strasznie
Pozostałe kwitnące lub w zapowiedzi
szałwia zeszłoroczna

goździczki

B.Bride

Herkules

NN

yyyy
....chyba pastella

krzewuszka Candida

się jedna została i wylądowała z ...jeny nigdy nie pamiętam
edit: KOCANKĄ

Zobacz moją Vanilkę jakie ma rozmiary

Gosiu bukszpanek trzeba często ciąć dla zagęszczenia. Taką wskazówkę otrzymałam od Kasi Magenty i tego się trzymam. Płoteczek plastikowy zdecydowanie ładniej się prezentuje niż poprzedni. Zobacz jak ładnie kwitnie fioletowy bodziszek od Ciebie

Aguś i o to chodzi kochana
Iwonko spoko
Pozostałe kwitnące lub w zapowiedzi
szałwia zeszłoroczna

goździczki

B.Bride

Herkules

NN

yyyy
....chyba pastella
krzewuszka Candida

się jedna została i wylądowała z ...jeny nigdy nie pamiętam

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Świetnie masz przed domem aż się ma chęć pójść zobaczyć co się kryje dalej
Masz w sobie to coś ...artystyczną duszę !Pięknie i romantycznie ...chyba pójdę coś pozmieniać
Buziaki!!
Masz w sobie to coś ...artystyczną duszę !Pięknie i romantycznie ...chyba pójdę coś pozmieniać
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
-
April

Bukszpanom rób oprysk z Florowitu, zobaczysz jak ruszą.
Twoja bakopa różowa rośnie super a moja dogorywa. Dlaczego?
A Vanilka jest podobna
myślałam że rośnie tak szybko jak Anabelki 
Twoja bakopa różowa rośnie super a moja dogorywa. Dlaczego?
A Vanilka jest podobna
- lulka

Dana dziękuję
. Artystyczna dusza, to chyba zbyt huczne brzmi, ale owszem lubię zmiany i gadżety
A co Ty chcesz zmieniać kobieto
?
Jolu uff myślałam, że z moją Vanilką coś nie teges..Bacopa rośnie u mnie do południa w słonku, a potem w cieniu. Jest zasilana magiczną siłą do kwitnących(raz na jakiś czas) i zawsze ma wilgotno. Sadziłam w lekkim podłożu..pamiętasz? Uważam, że to jest dobre rozwiązanie dla jednorocznych, które często w ciężkiej ziemi gniją, w dodatku wystawione na fanaberie pogodowe.
Powiedz coś więcej o florowicie, jaki konkretnie to jest nawóz
?
Jolu uff myślałam, że z moją Vanilką coś nie teges..Bacopa rośnie u mnie do południa w słonku, a potem w cieniu. Jest zasilana magiczną siłą do kwitnących(raz na jakiś czas) i zawsze ma wilgotno. Sadziłam w lekkim podłożu..pamiętasz? Uważam, że to jest dobre rozwiązanie dla jednorocznych, które często w ciężkiej ziemi gniją, w dodatku wystawione na fanaberie pogodowe.
Powiedz coś więcej o florowicie, jaki konkretnie to jest nawóz
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Madziu
, BB cudowna
.
O Vanilke sie , Dziewczyny, nie martwcie, w tym roku może nie bedzie okazała, ale po przycieciu wiosną przyszłego roku na pewno i zageści sie i urośnie wyżej. teraz buduje fundamenty
.
W swojej nastepnej sesji pokaże własne bukietowki, niektore naprawde ładnie poszły, a niektore młode tak sobie
.
Jak mnie wnerwia brak "e z ogonkiem" (o z kreską też nie mam, ktoryś pan coś poprzestawiał i nie umiem dojść co
) . Ktoś wie, jak to zreperować?
O Vanilke sie , Dziewczyny, nie martwcie, w tym roku może nie bedzie okazała, ale po przycieciu wiosną przyszłego roku na pewno i zageści sie i urośnie wyżej. teraz buduje fundamenty
W swojej nastepnej sesji pokaże własne bukietowki, niektore naprawde ładnie poszły, a niektore młode tak sobie
Jak mnie wnerwia brak "e z ogonkiem" (o z kreską też nie mam, ktoryś pan coś poprzestawiał i nie umiem dojść co
-
April

Ja ten Florovit kupuję uniwersalny w butli 5 l do podlewania i oprysku. On jest i do warzywek i do kwitnących.
Bakopa rośnie w półcieniu z bonicą....może faktycznie ta ziemia dla niej za ciężka. Chyba przesadzę na słońce do piachu. Ona jest byliną, nie pamiętam, muszę doczytać
Bakopa rośnie w półcieniu z bonicą....może faktycznie ta ziemia dla niej za ciężka. Chyba przesadzę na słońce do piachu. Ona jest byliną, nie pamiętam, muszę doczytać
- lulka

Franiu
niech cię uściskam
. Vanilka w zeszłym roku była dużo większa, ale zapewne podpędzana, nawet jej podpórkę kupiłam
Czekam na zdjęcia twoich. BB z roku na rok coraz bardziej czaruje
Co do klawiaturki, to spróbuj nacisnąć na raz w lewym dolnym rogu shift i ctrl może pomoże,ale może być też tak, że zamiast x będzie z i odwrotnie, wtedy naciśnij jeszcze raz. Jak nie pomoże, to cośw oprogramowaniu poprzestawiali
Jolu co prawda w ubiegłym roku bacopa rosła w normalnej ziemi u stóp powojnika, który był w skrzyni i też szalała
Florowit zapisany jako priorytet 
Co do klawiaturki, to spróbuj nacisnąć na raz w lewym dolnym rogu shift i ctrl może pomoże,ale może być też tak, że zamiast x będzie z i odwrotnie, wtedy naciśnij jeszcze raz. Jak nie pomoże, to cośw oprogramowaniu poprzestawiali
Jolu co prawda w ubiegłym roku bacopa rosła w normalnej ziemi u stóp powojnika, który był w skrzyni i też szalała
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
To nie jest ten błąd, z i y normalnie idą i cześć polskich znakow też mam jak widać. Chyba musze spytać kolege-informatyka.
.
Dobrze wiedzieć, że Florovitem można dokarmiać na zasadzie oprysku
. Nawet jeszcze go mam, kupiłam dla siewek.
Dobrze wiedzieć, że Florovitem można dokarmiać na zasadzie oprysku