Actusowa kolekcja cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Actusowa kolekcja cz.II

Post »

no ale reanimacje prowadzi się tez w podłożu, tylko własnie musi być grube ;) A i tak większość mam keramzytu w tym podłożu :( Art własnie w podłożu wyratowała storczyka, który miał jeden listek i zero korzeni a ja tez kiedyś miałam taką bidę, tylko o reanimacji nic nie widziałam i w podłożu z domieszką keramzytu wypuścił wtedy 3 korzonki.. sama nie wiem, myślą jeszcze nad sphagnum. Jeśli chodzi o keramzyt to boję się tego, ze on mocno podciąga w górę a ciężko mi wyczuć gdzie jest już trzon storczyka a gdzie nie ;) On ma tak jakoś nietypowo, ze ta część podziemna jest taka długa ;) A jak go płycej posadzę, to boję się, że nic z tego nie będzie ;) a jakby keramzyt przemieszać ze sphagnum i po prostu moczyć storczyka raz w tygodniu?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ja bym nic nie mieszala.Albo to albo to.Mam dwa reanimowane w spagnum ,z powodzeniem,sa nowe listki i korzonki ,reszta w keramzycie i tez idzie jak burza.I wiesz co?Tak sobie mysle ze juz w tym keramzycie niektore sobie zostana.Podoba mi sie taka uprawa.jeśli Twoj Liodo ma dlugi trzon to najlepszy bylby wlasnie szklany wazon.I wiesz co? Ja swoich w ogole nie zalewam calych tylko pilnuje zeby woda byla stale na dnie naczynia i rtlko spryskuje czasem z wierzchu.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no i chyba też tak zrobię Kasiu ;) Ja go teraz w tym podłożu moczyłam raz na tydzień bo ma takie dwa krótkie kikuty wiec liczyłam, ze się nimi napije :D Jak będę w domku i znajdę odpowiednie naczynie to przeniosę go w keramzyt i zrobię fotkę jak wygląda teraz storczyk i ile go jest pod podłożem :) Maluchy od Ciebie za to ślicznie rosną, wydłużają korzonki i każdy ma już nowy listek.. a teraz zauważyłam, że ta Vanda, której obcięłam dwa zdrowe korzonki i jeden korzonek po czasie odbił to teraz ten drugi tez odbija :tan więc tylko tego Liodoro brakuje mi do pełni szczęścia :lol:

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Dasz rade ,widzisz jak on chce zyc.Jak pisalam w watku Kamy nie bierzcie sobie do glowy jakichs specjalnych naczyn.Sloik po ogorach sprawdzi sie doskonale :D
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Kasia a gdzie kupić tego Liodoro :?: szukałam na necie ale nic nie ma... ;:185
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to musiałby być duży słoik bo standardowy nie będzie większy od doniczki i trzon mi będzie podgniwał :) mam w domu jakieś kryształy,więc w najgorszym wypadku, któryś wreszcie się do czegoś przyda 8-) A powiedz mi, jak Ci już korzonki urosną takie długie, że będą dotykały dna naczynia to jak je wtedy będziesz prowadzić w takim keramzycie? Bo zawsze mnie to zastanawiało..

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

wtedy zalewasz woda i odlewasz wode.Tak to widze.Zobacze jak to bedzie sie u mnie sprawdzac.Kama ja swoje LIodoro w Niemczech kupilam.Tego co Ania ma i co kwitnie teraz u mnie
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kama Liodoro jest w OG ;)

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

W OG tez od Niemca sprowadzaja
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ehh...nie mam szczęścia do takich śliczności jak wasze ;:145
actus
1000p
1000p

Post »

Sluchajcie kochani ,taki cudak mi rosnie i licze na wasza opinie ,bo na odbicie pedzika to mi nie wyglada ,wiec co to waszym zdaniem bedzie???? Keik????*

Obrazek

A tu dedykacja dla mojej kochanej Magdzi,moja slodka perelka ktora nadal kwitnie ;:167 ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"To" wygląda jak kurzy pazur ;:306 a tak serio to śmieszne, chyba bliższe keiki niż pędowi :roll:

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Kurzy pazur ,dokladnie z tym mi sie ten cudak skojarzyl ;:306 .Mowisz ze keik bedzie?
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale macie skojarzenia... :;230 Też stawiam na keika ;:138 A peloric jest uroczy. ;:oj
Pozdrawiam Mariusz3357
actus
1000p
1000p

Post »

Prawda ze sliczna moja mala perelka? ;:173 ;:173 Skoro mowicie ze keik to oczywiscie wam wierze ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”