Planuję ogród nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Planuję ogród nieśmiało

Post »

U mnie goździki jeszcze w pakach , kwitną tylko miniaturki skalniaczkowe.
Borówki mamy chyba 12 krzewów , niektóre mają już około 10 lat , ale nie są bardzo okazale. Twój krzew jest naprawdę duży , zwróciłam już na niego wcześniej uwagę, wiesz jaka to odmiana?
Jeżyny też Ci pięknie obrodziły,jeszcze nie dojrzały a już ślinka leci ...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

avalonne pisze:Kwiaty Jana Pawła są tak duże jak moja dłoń - nie mogę się im napatrzeć ;:oj :D :heja Rozumiem więc Twoją radość :)
mnie jeszcze zachwyca zmiana barw od białego po prawie róż, na jesień :) moj ma chyba z 10 lat i był dwa razy ścinany do 1 m, a zawsze ogromny jest :heja
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, borówka to jeden z najlepiej owocujących krzewów w moim ogrodzie - idzie w parze z malinami :)

Beatko, moje borówki też mają prawie 10 lat i od zawsze pięknie owocują. NIestety nie podam Ci nazwy tych borówek - musiałabym odnaleźć stare papiery, gdzie mam to - chyba - zapisane.
Na pewno są to dwie inne odmiany.
U nas borówki dobrze rosną, bo mamy ziemię po-leśną. Tuż obok rośnie bór. Chyba im pH gleby odpowiada po prostu. Nic specjalnego z nimi nie robię, nie pryskam, nie nawożę przesadnie, a one mimo to pięknie rosną. Jak nie łapią szarej pleśni, to mamy owoców a owoców ;:oj

Trzynastko, ciesze się, że Jan Paweł taki duży rośnie - jest na co czekać :) Jego kwiaty są piękne, choć pojedyncze :)

Ewo Rozalko :wit , owocki to tak naprawdę nr 1 na naszym ogrodzie - zawsze chcieliśmy mieć mini sad owocowy ;:oj
Przesadzasz trochę z tą ogrodniczką - ciągle coś mi się nie udaje.... ;:124
Wiesz... budleje na tych deszczach najpierw zwiędły, a potem zrzuciły liście.... ;:223 A tak na nie czekałam, tak chuchałam i dmuchałam... i co... - klapa.... Ciekawa jestem, co teraz z nimi robić... Zostawić te badyle bez liści, czy ściąć je przy ziemi, czy wykopać i wyrzucić...? ;:145

Z rzeczy pozytywnych: wyrwałam dziki powój - wyrastał rzeczywiście prosto z ziemi. Na początku myślałam, że to właściwe liście powojnika, tylko jeszcze nie wybarwione i jako młode troszkę inne kształtem... ;:306
Dzisiaj na chwilę pokazało się słoneczko po południu - wróciła nadzieja na prawdziwe lato... ale pod wieczór znowu się rozpadało :evil:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Celu, witaj. Widzę, że plan ogrodu już w większości zrealizowany ;:303 Fajnie podglądać jak tworzy się przestrzeń dokoła domu, a potem się porównuje. Mnie wsiąkły fotki z samego początku, kiedy rosły jeszcze chaszcze po uszy.
Powojniki królują o tej porze roku co jest dla mnie ogromną radością, ponieważ uwielbiam te roślinki. Trzymam kciuki za dalsze prace ogrodowe ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Celinko. Widać efekty Twojej i męża pracy.Wszystko nabiera kolorów i rozrasta w piorunującym tempie.Altana i studnia piękna.Teściowa będzie z Ciebie dumna,że mąż ma za żonę urodzoną ogrodniczkę.Trzymaj tak dalej. Jeszcze będę podpatrywać Twoje postępy w urządzaniu ogrodu.
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Madziu :wit , Alu :wit , dziękuję za odwiedzinki :)
Praca w ogrodzie jest nieustanna i zawsze brakuje czasu, by coś dokończyć :;230

Aspirin Rose :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aspirin Rose ślicznie zakwitła ;:63
Awatar użytkownika
Wroblica
200p
200p
Od: 10 lis 2009, o 14:31

Post »

Róże piękne, teraz to ich czas...i długo jeszcze będzie. Z tą moją rózowo- żółtą to wiem tylko że to karłowa, czy miniaturowa kolorowa. Dokupiłam jej czerwono-pomarańczową do towarzystwa, zapraszam na zdjęcia.
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Aniu, Aspirynki przerosły moje oczekiwania - spodziewałam się po prostu białej róży, a mam cudo biało-różowe, w każdej fazie rozwoju pąku wygląda inaczej ;:173 - napatrzeć się nie mogę na urodę tych kwiatów ;:oj

Elu, miniaturki ponoć obficie kwitną, ale kwiatki mają małe i chyba mniej trwałe niż u róż wielokwiatowych - to na razie tylko teoretyczny wniosek, który wyciągnęłam z zimowego studiowania FO :twisted:
Urodą jednak potrafią przewyższyć niejedną "dużą" różę :D
Ja też mam kilka minaturek - jedną żółtą biedronkową kupioną w doniczce - ona chyba domowa jest, bo na dworze kaprysi :( I kilka miniaturek różowych - posadzonych w donicy - ale one jeszcze nie kwitną :) Oczywiście zajrzę podziwiać nowe cudo :roll:

Powojnik "Solidarność"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia tygrysia (przynajmniej tak napisali na opakowaniu z cebulą) :twisted:
Obrazek
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lilia tygrysia to pomyłka, niestety czasem takie wpadki się zdarzają. Celinko, tygrysia, czy nie i tak pięknie zakwitła. Moje lilie chyba nawet jeszcze nie pączkują. Solidarność ma śliczny kolorek, czy on jest ściśnięty podpórką, czy to tylko wrażenie?
Aspirinka ;:167
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Madziu :wit tak myślałam, że ta tygrysia to nie jest tygrysia, bo inne - też tygrysie mają inne liście ;:306 :wink:
Będzie to więc lilia NN, chyba że ktoś ją rozpozna i napisze mi co to za odmiana :twisted: ;:306

Powojnik "Solidarność" nie jest ściśnięty podpórką - nie dotyka ona kwiatów, a jedynie osłania roślinę. Pędy z kwiatami zaplątały się w kratkę pergoli i między liście - stąd to wrażenie :wink:

Podpórka musi być, bo zaraz miałabym stratowane rośliny albo zniszczone rzuconą piłką - moje dzieci non stop biegają z piłką w ogrodzie. :twisted:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ostatnio coś mnie kuszą powojniki, tak zachęcająco u Ciebie wygląda Solidarność ;:138 ale kusi mnie też biały powojnik, na który by tu się zdecydować ;:224
Aspirin Rose pięknie kwitnie ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Tereniu, ;:196
Solidarność kwitnie pięknie - sama jestem zachwycona ;:138

A dzisiaj królują goździki, które teraz mają swój najpiękniejszy czas:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Świetne goździki ;:138 muszę trochę tych brodatych kupić, strasznie mi się podobają ;:138
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ładne portreciki goździków ;:138 Aspirynkę też mam ona najbardziej podoba mi się taka nie bardzo rozkwitnięta jest wtedy delikatna i porcelanowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”