Cześć,
Januszu.
Rzeczywiście rano wstajesz

.
Uważam, że mieszkam w miejscu szczególnie przez Boga ulubionym. W całej prawie Europie leje, wieje i zimno, a w Pruszczu, jak na polskich Hawajach

. Szczerze współczuję wszystkim, których aura nie rozpieszcza, a szczególnie tym, których wręcz ciężko doświadcza, zalewając ogrody wodą, czy też waląc gradem

. Chyba umarłabym, gdyby powódź zalała mój ogród - zawał murowany.
Wiesz, jak bardzo cenię osoby uważnie czytające. Ty do nich należysz, a także do
elitarnej grupy panów o wysokich wymaganiach estetycznych

.
Piwonia Basi jest przykładem na to, że raz posadziwszy roślinę w dobrym miejscu, nie należy jej ruszać.
Wspomniane laski na pewno docenią Twoje szczególne pozdrowienia (dobrze, że fotografa na zdjęciu nie ma

). Za to fotograf serdecznie pozdrawia Ciebie.
Keetee, Ty swoim optymizmem jesteś w stanie i słonko zastąpić

, a swoją drogą lepszej pogody należy Ci życzyć, bo co to za przyjemność chodzić po ogrodzie kłapiąc zębami z zimna

, no i kawa za szybko stygnie...

.
Ogrody innych osób powinno się obowiązkowo oglądać, szczególnie w naturze, żeby pohamować własne samozadowolenie, a czasem i megalomanię

. Te, które widziałam - są zachwycające, choć każdy inny. Na zdjęciu są:
blondynka Alicja (a_nie) i brunetka Iza (Izaziem).
Dziś pogoda się zmieniła, pojawiły się chmury i powiało chłodem, ale żeby tak ogród rzetelnie podlać, to raczej nie

. Znów będzie w użyciu wąż.
Słonka w sercu i na niebie Ci życzę

.
Witaj,
Pel, dzięki, że mimo nawału zadań, zajęć i problemów jednak zajrzałaś

.
Mówię Ci, w naturze ogrody naszych forumowych przyjaciół dopiero robią wrażenie

. Żadne zdjęcia nie są w stanie ich piękna oddać. Na pełny rozkwit agapantów czekam z utęsknieniem. W zeszłym roku o tej porze już pomalutku przekwitały

.
Agu, witaj

. Dzięki, że tak mnie "widzisz".
Garden tour - super

, szczególnie jako terapia, i że inni Polacy też potrafią i to jak...

. A mężów wrażliwych na piękno natury w współdziałających w tworzeniu ogrodów, a nie tylko dziamolących na powiększającą się ilość "chwastów" i co gorsza koszących je w morderczym zapędzie - w ramki oprawiać

Serdeczności

.
Pozdrowienia - Jagoda