Twój prezent na Dzień Dziecka jak dla mnie jest wyjątkowy
Mój kącik storczykowy :)
Re: Mój kącik storczykowy :)
Witaj Aniu
Jest prześliczny, jedyny w swoim rodzaju
Cieszę się, że go zostawiłaś, bo chętnie będę obserwować jak Ci dalej będzie kwitł. Jeśli rzeczywiście jest to kwiat ogrodowy to proponowałabym, wystawić go na balkon, a zimą rzeczywiście trzymać go w piwnicy. Będziesz miała nowe doświadczenie i może akurat na drugi rok znowu Ci zakwitnie
Życzę Ci powodzenia z tą śliczną roślinką 
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdza dziękuję Ci ślicznie
Nie wiem czemu ale boję się go wyrzucić na balkon
Może dlatego, że nie znalazłam żadnych info konkretnie mojej odmiany "SnowFlake".. może to jakaś hybryda przystosowana do cieplejszych warunków jakie są w domu? Na fiszce jest narysowany domek i strzałka od domku, więc to chyba znaczy, że się go jednak wynosi?
Może jeszcze poszperam i wtedy pomyślę
Przyznam, ze ładnie wygląda obok storczyków, to chyba zasługa tych wysokich łodyg 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Bardzo ładny ten niestorczyk 
Mam nadzieję, że nie powiedziałaś mamie, że to z hiacyntowatych? Żeby jej przykro nie było
Mam nadzieję, że nie powiedziałaś mamie, że to z hiacyntowatych? Żeby jej przykro nie było
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Witaj Aniu
Bardzo fajny prezent Ci Mama sprezentowała
. Moja Mama posiada bardzo podobnego (wręcz identycznego) tylko o kolorze pomarańczowym i powiem Ci że nie wystawiła go na zewnątrz bo nie ma takiej możliwości a kwiatek dalej rośnie i ogólnie ma się dobrze.
Także myślę że i Tobie się powiedzie zobaczysz
Bardzo fajny prezent Ci Mama sprezentowała
Także myślę że i Tobie się powiedzie zobaczysz
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Dufin

musiałam jej powiedzieć, żeby sobie na przyszłość nie dała czegoś wmówić przez gościa.. Wiesz, to znajomy, więc zawsze mogłam podejść i wymienić na coś co by mi odpowiadało, więc jeśli zdecydowałam go zostawić to raczej nie będzie jej przykro
nie mam natomiast pojęcia o pielęgnacji roślin cebulkowych, więc musiałam jej powiedzieć, żeby mi coś doradziła i oszacowała, czy damy radę 
-- 2 cze 2013, o 11:43 --
oooo Karnova pw
-- 2 cze 2013, o 11:43 --
oooo Karnova pw
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Mam nadzieje że dotarła wiadomość 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Aniu śliczna roślinka cebulowa 
Co ty piszesz
on jest piękny i bardzo podobny do Black. Rzadko kiedy takie okazy można kupić. Jest prześliczny i to za całkiem nieduża kwotę. - Dufin

Wiolu, dziękuję Kochana
rosarita no na zdjęciu może tak ;) Ale miał chyba tylko dwa ładne całe kwiaty, reszta wytarmoszona, ponadrywana, złamany pęd zresztą pozrzucał teraz większość kwiatów i zostały nieliczne niedawno rozwinięte. Wygląda trochę nędznie, ale może kolejnego kwitnienia nic mu już nie zakłóci, żadne podróże w pudle itd ;)
rosarita no na zdjęciu może tak ;) Ale miał chyba tylko dwa ładne całe kwiaty, reszta wytarmoszona, ponadrywana, złamany pęd zresztą pozrzucał teraz większość kwiatów i zostały nieliczne niedawno rozwinięte. Wygląda trochę nędznie, ale może kolejnego kwitnienia nic mu już nie zakłóci, żadne podróże w pudle itd ;)
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
No chyba nie zamierzasz go nigdzie wysyłać?Dufin pisze:Wiolu, dziękuję Kochana![]()
- Dufin

nie nie Pati
Ale on przyszedł do mnie w pudle bo to zakup z allegro ;) Dlatego myślę, że następne kwitnienie będzię ładniejsze, bo jego kwiaty będą ładnie rozwinięte i już mu mam nadzieję nic nie zaszkodzi ;) Chociaż czeka go jeszcze jedna podróż z Krakowa do domu, bo z końcem czerwca żegnam się z życiem studenckim 
To nie wina pudła tylko marnego, beznadziejnego sprzedawcy. Nie jedna osoba z tego forum jak i z allegro wysyła storczyki i dochodzą zdrowe, piękne, kwitnące i w ogóle nie widać po nich, że szły pocztą a tak to po prostu źle trafiłaś, ale storczyk jest piękny i na pewno następne kwitnienie będzie już ok.
- Dufin

Też tak myślę.. pudło było w ogóle rozerwane, kurier twierdził, że takie dostał od sprzedawcy z racji, ze to roślina (chyba miała w ten sposób oddychać) a efekt jest taki, że najmłodszy pęd, który nie był podpięty akurat znajdował się w tym miejscu i teraz stoi złamany
Rozumiem tez gdyby kwiaty po prostu u mnie zaczęły opadać, bo to normalne po podróży, ale one już przyszły takie wytargane, albo nie miały warżki, bo urwana, albo płatków im brakowało..w związku z tym musiało nim chyba mocno telepotać. No ale już dość marudzenia
Pogodziłam się, że nie jest taki o jakim marzyłam, ale liczę na to, że następne kwitnienie miło mnie zaskoczy, bo kwiatuszki będą zdrowe, z płatkami, z warżkami i noskami
Wtedy będzie co fotografować ;) Już teraz gdy rozwinęło się troszkę nowym pączków, wygląda dużo ładniej bo przynajmniej widać, ze na pędzie są kwiatki a nie jakieś strzępki ;)
Ania, widziała te białe phal. z pomarańczową warżką na al... Jeden przypomina Mini Marka, któremu zmyto kropeczki z buźki. Jest śliczny.
Natomiast ten z większymi kwiatkami ma złamany najmłodszy listek, chyba...
Natomiast ten z większymi kwiatkami ma złamany najmłodszy listek, chyba...
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...