Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

Witaj Aniu :D
Twój prezent na Dzień Dziecka jak dla mnie jest wyjątkowy ;:oj Jest prześliczny, jedyny w swoim rodzaju ;:oj Cieszę się, że go zostawiłaś, bo chętnie będę obserwować jak Ci dalej będzie kwitł. Jeśli rzeczywiście jest to kwiat ogrodowy to proponowałabym, wystawić go na balkon, a zimą rzeczywiście trzymać go w piwnicy. Będziesz miała nowe doświadczenie i może akurat na drugi rok znowu Ci zakwitnie :D Życzę Ci powodzenia z tą śliczną roślinką :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdza dziękuję Ci ślicznie ;:168 Nie wiem czemu ale boję się go wyrzucić na balkon ;:131 Może dlatego, że nie znalazłam żadnych info konkretnie mojej odmiany "SnowFlake".. może to jakaś hybryda przystosowana do cieplejszych warunków jakie są w domu? Na fiszce jest narysowany domek i strzałka od domku, więc to chyba znaczy, że się go jednak wynosi? ;:131 Może jeszcze poszperam i wtedy pomyślę :) Przyznam, ze ładnie wygląda obok storczyków, to chyba zasługa tych wysokich łodyg ;:108
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Bardzo ładny ten niestorczyk :)

Mam nadzieję, że nie powiedziałaś mamie, że to z hiacyntowatych? Żeby jej przykro nie było :(
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Witaj Aniu
Bardzo fajny prezent Ci Mama sprezentowała :heja . Moja Mama posiada bardzo podobnego (wręcz identycznego) tylko o kolorze pomarańczowym i powiem Ci że nie wystawiła go na zewnątrz bo nie ma takiej możliwości a kwiatek dalej rośnie i ogólnie ma się dobrze.
Także myślę że i Tobie się powiedzie zobaczysz ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

musiałam jej powiedzieć, żeby sobie na przyszłość nie dała czegoś wmówić przez gościa.. Wiesz, to znajomy, więc zawsze mogłam podejść i wymienić na coś co by mi odpowiadało, więc jeśli zdecydowałam go zostawić to raczej nie będzie jej przykro :) nie mam natomiast pojęcia o pielęgnacji roślin cebulkowych, więc musiałam jej powiedzieć, żeby mi coś doradziła i oszacowała, czy damy radę ;:224

-- 2 cze 2013, o 11:43 --

oooo Karnova pw :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Mam nadzieje że dotarła wiadomość :wink:
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak tak, dziękuję ;:168

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu śliczna roślinka cebulowa ;:215
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Kontakt:

Post »

Dufin pisze:[/url] Obrazek
][/url]
Co ty piszeszObrazek on jest piękny i bardzo podobny do Black. Rzadko kiedy takie okazy można kupić. Jest prześliczny i to za całkiem nieduża kwotę. ;:138 Cudowny.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, dziękuję Kochana ;:168

rosarita no na zdjęciu może tak ;) Ale miał chyba tylko dwa ładne całe kwiaty, reszta wytarmoszona, ponadrywana, złamany pęd zresztą pozrzucał teraz większość kwiatów i zostały nieliczne niedawno rozwinięte. Wygląda trochę nędznie, ale może kolejnego kwitnienia nic mu już nie zakłóci, żadne podróże w pudle itd ;)

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Dufin pisze:Wiolu, dziękuję Kochana ;:168

rosarita no na zdjęciu może tak ;) Ale miał chyba tylko dwa ładne całe kwiaty, reszta wytarmoszona, ponadrywana, złamany pęd zresztą pozrzucał teraz większość kwiatów i zostały nieliczne niedawno rozwinięte. Wygląda trochę nędznie, ale może kolejnego kwitnienia nic mu już nie zakłóci, żadne podróże w pudle itd ;)
No chyba nie zamierzasz go nigdzie wysyłać? ;:218 Jest cudowny! ;:oj
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie nie Pati :D Ale on przyszedł do mnie w pudle bo to zakup z allegro ;) Dlatego myślę, że następne kwitnienie będzię ładniejsze, bo jego kwiaty będą ładnie rozwinięte i już mu mam nadzieję nic nie zaszkodzi ;) Chociaż czeka go jeszcze jedna podróż z Krakowa do domu, bo z końcem czerwca żegnam się z życiem studenckim :)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Kontakt:

Post »

To nie wina pudła tylko marnego, beznadziejnego sprzedawcy. Nie jedna osoba z tego forum jak i z allegro wysyła storczyki i dochodzą zdrowe, piękne, kwitnące i w ogóle nie widać po nich, że szły pocztą a tak to po prostu źle trafiłaś, ale storczyk jest piękny i na pewno następne kwitnienie będzie już ok.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też tak myślę.. pudło było w ogóle rozerwane, kurier twierdził, że takie dostał od sprzedawcy z racji, ze to roślina (chyba miała w ten sposób oddychać) a efekt jest taki, że najmłodszy pęd, który nie był podpięty akurat znajdował się w tym miejscu i teraz stoi złamany ;:222 Rozumiem tez gdyby kwiaty po prostu u mnie zaczęły opadać, bo to normalne po podróży, ale one już przyszły takie wytargane, albo nie miały warżki, bo urwana, albo płatków im brakowało..w związku z tym musiało nim chyba mocno telepotać. No ale już dość marudzenia :D Pogodziłam się, że nie jest taki o jakim marzyłam, ale liczę na to, że następne kwitnienie miło mnie zaskoczy, bo kwiatuszki będą zdrowe, z płatkami, z warżkami i noskami :D Wtedy będzie co fotografować ;) Już teraz gdy rozwinęło się troszkę nowym pączków, wygląda dużo ładniej bo przynajmniej widać, ze na pędzie są kwiatki a nie jakieś strzępki ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Ania, widziała te białe phal. z pomarańczową warżką na al... Jeden przypomina Mini Marka, któremu zmyto kropeczki z buźki. Jest śliczny.
Natomiast ten z większymi kwiatkami ma złamany najmłodszy listek, chyba...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”