moje ogródkowe zmagania cz.3
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
Ale masz czyściutki busz
u mnie też jest busz, ale z chwastów.
I ciągle pada
właśnie teraz mam trochę pogody wypijam kawę i spadam do ogrodu... ale do warzywek. Kwiatki muszą poczekać. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Magda, osiągasz powoli stan, który w ogrodzie lubię najbardziej, czyli kontrolowany busz... niesamowicie Ci się wszystko rozrasta 
Czytam, że i u Ciebie grunt bardzo grząski - u mnie można chodzić w kaloszach tyle wody zalega
Już Ci kwitną róże? Szok
Czytam, że i u Ciebie grunt bardzo grząski - u mnie można chodzić w kaloszach tyle wody zalega
Już Ci kwitną róże? Szok
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu skrzynie zamówiłam na alle.... ale u innego sprzedawcy. Po prostu wybrałam takie wymiary jak mi pasowały i zamówiłam..... ja potrzebuję ich dosyć dużo, na gwałt potrzebne mi były 2 długie i dosyć wąskie pod ścianę tarasu z matą wiklinową. Z pozostałymi jeszcze troszkę poczekam, może ten ,,mój,, stolarz wreszcie dotrze. Jeśli nie, to będę zamawiała sukcesywnie z netu.... tylko te koszty przesyłek
.... Potrzebuję ich około 12 i to co zapłacę za przesyłkę to miałabym ze 3 dodatkowe skrzynie
Kwiatowe zakupy piękne
Współczuję choroby dzieciaczkom i życzę dużo zdrówka
Kwiatowe zakupy piękne
Współczuję choroby dzieciaczkom i życzę dużo zdrówka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Sierściuch kontrolujący sytuację booooski
Rabatka przed domem fantastycznie zarosła i jakie powojniki
Dajesz im chyba nieźle papu.
M wrócił
Po pracy będą negocjacje i dam znać o efektach 
Rabatka przed domem fantastycznie zarosła i jakie powojniki
M wrócił
Madziu, u nas też się robi słoneczna pogoda
Zawciąg mam posadzony co ok. 30cm, ale to już wielkie kępy... Proponuję co 20 cm, bo i tak za jakiś czas będziesz go odmładzać i dzielić. Nie wiem jaką masz wielkość sadzonek
Piasek jak najbardziej, nasyp do dołka przed sadzeniem i przemieszaj z glebą, on kocha piaszczystą glebę, w ciężkiej ma tendencję do gnicia. U mnie rośnie dużo lepiej po podsypaniu piaskiem. No i lubi słonko
Wie co dobre 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu, pięknie masz porozrastane rabaty, ale pod kontrolą
Życzę słoneczka i braku chorób, chociaż przy takiej aurze jak dotychczas faktycznie łatwo się rozchorować
Zakątek relaksu niezmiennie mnie zachwyca
Zakątek relaksu niezmiennie mnie zachwyca
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aniu staram się od jakiegoś czasu odchwaszczać na bieżąco, ale ostatnio deszcz jakby wzmógł ich przyrosty, a co za tym idzie..znowu jest ich sporo
Jakie warzywka masz u siebie?
Aga też jestem w szoku. Co prawda to na razie tylko jeden kwiatek i jeden rozwijający się pączek, ale bardzo mnie cieszy. Może dlatego szybciej rozkwitły, bo są w donicy i pod daszkiem, więc mają wilgoć, a nie są przelane. Busz faktycznie się robi na rabatach. W końcu się doczekałam
Agness niestety opłaty kurierskie opróżniają kieszeń, w dodatku przy tak dużej ilości jaką zamawiasz
A co masz w planach do nich posadzić? Jednoroczne, czy raczej róże i byliny? Ciekawa jestem bardzo Twojej wizji
Jolu w takim razie czekam na info. Powojniki przed domem się zageszczają i rosną jak na drożdżach,
przepraszam jak na kupie (oborniku)
Oby tylko z takim rozmachem zakwitły. Ten na róże to Plena Purpurea, a drugi to Polish Spirit. Na froncie jeszcze rośnie razem z Rosarium U. Dzieci Warszawy, też w tym roku się rozszalał. Tylko patrzę kiedy mi trzaśnie ta drewniana kratka przy śmietniku
Bozuniu dziękuję za fachową pomoc. Zrobię jak piszesz, a efekty pokażę za jakiś czas. Sadzonki są malutkie, ale się rozrosną, nie
?
Magdus dziękuję. Kącik wypoczynkowy się suszy, bo przy wczorajszym wietrze musieliśmy zwinąć markizę
Chwalę się nowym nabytkiem, jeszcze nie doszła paczka, ale muszę, bo się uduszę
.
Ptaszki w klatce-solarne
Zawisną na którejś wierzbie mandżurskiej

Aga też jestem w szoku. Co prawda to na razie tylko jeden kwiatek i jeden rozwijający się pączek, ale bardzo mnie cieszy. Może dlatego szybciej rozkwitły, bo są w donicy i pod daszkiem, więc mają wilgoć, a nie są przelane. Busz faktycznie się robi na rabatach. W końcu się doczekałam
Agness niestety opłaty kurierskie opróżniają kieszeń, w dodatku przy tak dużej ilości jaką zamawiasz
Jolu w takim razie czekam na info. Powojniki przed domem się zageszczają i rosną jak na drożdżach,
Bozuniu dziękuję za fachową pomoc. Zrobię jak piszesz, a efekty pokażę za jakiś czas. Sadzonki są malutkie, ale się rozrosną, nie
Magdus dziękuję. Kącik wypoczynkowy się suszy, bo przy wczorajszym wietrze musieliśmy zwinąć markizę
Chwalę się nowym nabytkiem, jeszcze nie doszła paczka, ale muszę, bo się uduszę
Ptaszki w klatce-solarne

- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
O kurka, ale fajny gadżet
na pograniczu kiczu, ale bardzo ładny. Ciekawa jestem zdjęć w realu 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- lulka

Madziu, no właśnie się zastanawiałam, czy nie za bardzo kiczowaty gadżet, ale doszłam do wniosku, że jak zawiśnie wśród gałązek wierzby, to będzie całkiem fajnie
Gałązki nieco złagodzą ten efekt. Jak dojdzie, to od razu powieszę i pokażę
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Busz przed domem jest uroczy, pięknie to skomponowałaś. Gdzie zamierzasz posadzić zawciągi?
No i jaki ładny czarny bodziszek wśród bodziszków
Co do latarenek podpisuję się pod Magdą, ciekawa jestem efektu na żywo
No i jaki ładny czarny bodziszek wśród bodziszków
Co do latarenek podpisuję się pod Magdą, ciekawa jestem efektu na żywo
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Madziula, busz przed domkiem cudny, zwłaszcza na tle tych białych kamyczków. Uwielbiam takie połączenia.
Czarny "bodziszek" przeuroczy, wszystkie inne się przy nim chowają
Co do latarenki, to według mnie wcale nie będzie kiczowato wyglądać. Do klimatu w Twoim ogródku przypasuje się idealnie.
Czarny "bodziszek" przeuroczy, wszystkie inne się przy nim chowają
Co do latarenki, to według mnie wcale nie będzie kiczowato wyglądać. Do klimatu w Twoim ogródku przypasuje się idealnie.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- lulka

Iwonko zawciągi chyba posadzę obok goździków, tuż przed hortensją bukietową. Czarny bodziszek najczęściej kwitnie na płocie
Gosiu dziękuję, szkoda tylko, że mimo agrowłókniny i kamyków chwasty wyrywają się na pierwszy plan po tych deszczach
.
Dziewczyny latarenki będą tylko prześwitywać przez gałązki wierzby, a jak się okaże że to bubel nad bublami, to rozmontuję i zmontuję coś innego. Liczę, jednak że moja wizja się ziści i będę zadowolona
Gosiu dziękuję, szkoda tylko, że mimo agrowłókniny i kamyków chwasty wyrywają się na pierwszy plan po tych deszczach
Dziewczyny latarenki będą tylko prześwitywać przez gałązki wierzby, a jak się okaże że to bubel nad bublami, to rozmontuję i zmontuję coś innego. Liczę, jednak że moja wizja się ziści i będę zadowolona
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Madzia, to nie wyrywaj chwastów, tylko wykończ je rundupem (między kamykami). Jak wypali im korzonki, to nie będą miały z czego odrastać. Pryskanie byłoby ryzykowne, ale jakbyś chwaściory potraktowała pędzelkiem, to by je tez siekło
Ja zamierzam wypróbować na swoim skalniaczku, bo też mimo folii pod spodem i warstwy kamyków, trawsko i chwaściory wyłażą na wierzch jakimś cudem.
Z latarenki, to wydaje mi się że będziesz zadowolona.
Z latarenki, to wydaje mi się że będziesz zadowolona.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
- lulka

Gosiu, pryskałam. Tego g... nic nie rusza. Moze tylko na chwilkę 
- aage