moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Ale masz czyściutki busz :D u mnie też jest busz, ale z chwastów. ;:306 I ciągle pada ;:145 właśnie teraz mam trochę pogody wypijam kawę i spadam do ogrodu... ale do warzywek. Kwiatki muszą poczekać. :(
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda, osiągasz powoli stan, który w ogrodzie lubię najbardziej, czyli kontrolowany busz... niesamowicie Ci się wszystko rozrasta :)
Czytam, że i u Ciebie grunt bardzo grząski - u mnie można chodzić w kaloszach tyle wody zalega :roll:
Już Ci kwitną róże? Szok :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu skrzynie zamówiłam na alle.... ale u innego sprzedawcy. Po prostu wybrałam takie wymiary jak mi pasowały i zamówiłam..... ja potrzebuję ich dosyć dużo, na gwałt potrzebne mi były 2 długie i dosyć wąskie pod ścianę tarasu z matą wiklinową. Z pozostałymi jeszcze troszkę poczekam, może ten ,,mój,, stolarz wreszcie dotrze. Jeśli nie, to będę zamawiała sukcesywnie z netu.... tylko te koszty przesyłek :roll: .... Potrzebuję ich około 12 i to co zapłacę za przesyłkę to miałabym ze 3 dodatkowe skrzynie :?
Kwiatowe zakupy piękne ;:oj
Współczuję choroby dzieciaczkom i życzę dużo zdrówka ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sierściuch kontrolujący sytuację booooski ;:167
Rabatka przed domem fantastycznie zarosła i jakie powojniki ;:oj Dajesz im chyba nieźle papu.

M wrócił :tan Po pracy będą negocjacje i dam znać o efektach :uszy
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Madziu, u nas też się robi słoneczna pogoda :heja Zawciąg mam posadzony co ok. 30cm, ale to już wielkie kępy... Proponuję co 20 cm, bo i tak za jakiś czas będziesz go odmładzać i dzielić. Nie wiem jaką masz wielkość sadzonek ;:131 Piasek jak najbardziej, nasyp do dołka przed sadzeniem i przemieszaj z glebą, on kocha piaszczystą glebę, w ciężkiej ma tendencję do gnicia. U mnie rośnie dużo lepiej po podsypaniu piaskiem. No i lubi słonko ;:3 Wie co dobre :wink:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Madziu, pięknie masz porozrastane rabaty, ale pod kontrolą ;:215 Życzę słoneczka i braku chorób, chociaż przy takiej aurze jak dotychczas faktycznie łatwo się rozchorować :roll:
Zakątek relaksu niezmiennie mnie zachwyca ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aniu staram się od jakiegoś czasu odchwaszczać na bieżąco, ale ostatnio deszcz jakby wzmógł ich przyrosty, a co za tym idzie..znowu jest ich sporo ;:161 Jakie warzywka masz u siebie?
Aga też jestem w szoku. Co prawda to na razie tylko jeden kwiatek i jeden rozwijający się pączek, ale bardzo mnie cieszy. Może dlatego szybciej rozkwitły, bo są w donicy i pod daszkiem, więc mają wilgoć, a nie są przelane. Busz faktycznie się robi na rabatach. W końcu się doczekałam ;:170
Agness niestety opłaty kurierskie opróżniają kieszeń, w dodatku przy tak dużej ilości jaką zamawiasz ;:202 A co masz w planach do nich posadzić? Jednoroczne, czy raczej róże i byliny? Ciekawa jestem bardzo Twojej wizji :uszy
Jolu w takim razie czekam na info. Powojniki przed domem się zageszczają i rosną jak na drożdżach, ;:182 przepraszam jak na kupie (oborniku) ;:306 Oby tylko z takim rozmachem zakwitły. Ten na róże to Plena Purpurea, a drugi to Polish Spirit. Na froncie jeszcze rośnie razem z Rosarium U. Dzieci Warszawy, też w tym roku się rozszalał. Tylko patrzę kiedy mi trzaśnie ta drewniana kratka przy śmietniku :roll:
Bozuniu dziękuję za fachową pomoc. Zrobię jak piszesz, a efekty pokażę za jakiś czas. Sadzonki są malutkie, ale się rozrosną, nie ;:109 ?
Magdus dziękuję. Kącik wypoczynkowy się suszy, bo przy wczorajszym wietrze musieliśmy zwinąć markizę ;:222

Chwalę się nowym nabytkiem, jeszcze nie doszła paczka, ale muszę, bo się uduszę :D .
Ptaszki w klatce-solarne ;:167 Zawisną na którejś wierzbie mandżurskiej
Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

O kurka, ale fajny gadżet ;:oj na pograniczu kiczu, ale bardzo ładny. Ciekawa jestem zdjęć w realu ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, no właśnie się zastanawiałam, czy nie za bardzo kiczowaty gadżet, ale doszłam do wniosku, że jak zawiśnie wśród gałązek wierzby, to będzie całkiem fajnie :uszy Gałązki nieco złagodzą ten efekt. Jak dojdzie, to od razu powieszę i pokażę
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Busz przed domem jest uroczy, pięknie to skomponowałaś. Gdzie zamierzasz posadzić zawciągi?
No i jaki ładny czarny bodziszek wśród bodziszków :wink:
Co do latarenek podpisuję się pod Magdą, ciekawa jestem efektu na żywo ;:65
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madziula, busz przed domkiem cudny, zwłaszcza na tle tych białych kamyczków. Uwielbiam takie połączenia.
Czarny "bodziszek" przeuroczy, wszystkie inne się przy nim chowają ;:306
Co do latarenki, to według mnie wcale nie będzie kiczowato wyglądać. Do klimatu w Twoim ogródku przypasuje się idealnie. ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko zawciągi chyba posadzę obok goździków, tuż przed hortensją bukietową. Czarny bodziszek najczęściej kwitnie na płocie ;:306
Gosiu dziękuję, szkoda tylko, że mimo agrowłókniny i kamyków chwasty wyrywają się na pierwszy plan po tych deszczach ;:163 .

Dziewczyny latarenki będą tylko prześwitywać przez gałązki wierzby, a jak się okaże że to bubel nad bublami, to rozmontuję i zmontuję coś innego. Liczę, jednak że moja wizja się ziści i będę zadowolona
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madzia, to nie wyrywaj chwastów, tylko wykończ je rundupem (między kamykami). Jak wypali im korzonki, to nie będą miały z czego odrastać. Pryskanie byłoby ryzykowne, ale jakbyś chwaściory potraktowała pędzelkiem, to by je tez siekło ;:306 Ja zamierzam wypróbować na swoim skalniaczku, bo też mimo folii pod spodem i warstwy kamyków, trawsko i chwaściory wyłażą na wierzch jakimś cudem. :evil:
Z latarenki, to wydaje mi się że będziesz zadowolona. :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, pryskałam. Tego g... nic nie rusza. Moze tylko na chwilkę ;:161