Ja ogródkuję dopiero od 8 lat, więc ciągle mnie coś zachwyca Rutewki to takie półdzikie rosliny, które mają wszelkie szanse dobrze się u mnie rozrastać Z dzieciństwa pamiętam jednak zachwyt nad orlikami, cebulicami czy serduszką-nie minął A widok kwinącej korony cesarskiej kiedyś wmurował mnie w chodnik-teraz mam własne.
Ewciu - byłam dzisiaj po trzydniowej przerwie na działce wreszcie nie padało !
Ślimaki urzędują na całego ...jak nie grad to ślimaki dokończą dzieło zniszczenia...chwasty szaleją... żeby chociaż pogoda dopisywała a tutaj się nie zanosi... Elu - witaj u mnie! miło,że Ci się podoba,wpadaj częściej , zapraszam!
parę fotek dzisiejszych...
Pearce's American Beauty , mój najnowszy Rh
Ewciu dla Ciebie moja rutewka
Moja 20 letnia hakuro obmarzła po zimie ale już się zregenerowała
Rasputina od 2 lat obgryzają sarny ale jakoś sobie poradził a niedawno całkiem chciałam się go pozbyć
Rutewka przepiękna, sama nie umiem zrobić takiego ładnego zdjęcia A w dodatku zdaje mi się, że pachnie Na rabacie tylko ona kwitnie i coś poczułam. Upośledzony węch bywa błogosławieństwem w kontaktach z ludźmi, ale z roślinami już nie
Miałam nadzieję na nowe zdjęcia skoro już nie śpisz Zaraz będę szykować się do pracy, a dzień zapowiada się normalny-słoneczny i niezbyt zimny-więc potem pójdę do ogrodu.
Ewciu- pachnie ,pachnie tak...rutewkowo Powącham ją dzisiaj jak zdążę w przerwie zaplanowanych na dzisiaj prac...pogoda ma być wreszcie i ciepło u mnie!
Dam fotki wcześnie bo jeszcze to i owo w domu trzeba zrobić no i na zakupy się wybrać trzeba przed świątecznym dniem.
Dzisiejszych fotek kilka... dzisiaj zajmowałam się zmniejszaniem ilości liści na hostach / wycinałam/ bo po deszczach tak się rozrosły,że zasłaniały jedne drugie ... Przesadziłam kilka na nowe miejsce w przed ogródku...Wycinałam również częściowo te liście,które ucierpiały od gradu...no i chwasty, podagrycznik ,który występuje w niektórych miejscach...nie chcę używać chemii więc się bawię ręcznie widłami.No i na rabacie przy wejściu zmieniłam częściowo hosty na mniejsze egz.