Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

:roll: Oj Jagusiu koronkowa robota - to Twoje Baden-Baden :;230 Miziam kociambry i słucham ich mruczenia bo Kot składa się z futra, kota właściwego i podzespołu mruczącego. :lol:
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Służę hektarami w razie braku powierzchni dla nowych roślin :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Jagi kociste cudne i wieści na bieżąco ;:333 Baden baden perfekcja i ja tam kosmosu nie widzę ;:224 A jakie ma wymiary, możesz zdradzić ;:180 Czarno biała kocia.... to jak moja ś.p. ....

Pozdrawiam ciepło :wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U ciebie można wziąć głęboki oddech ;:oj Tak czysto ;:oj Martwisz się kolorem glicynii,zamiast cieszyć,że w ogóle jest,że raczy zakwitnąć ;:224 Koniecznie pokaż ją w pełnym rozkwicie ;:333 Szkoda,że Ismeny tak szybko przekwitają,są takie piękne,szlachetne...W donicy pięknie je wyeksponowałaś ;:138 Serduszka cudowna ;:oj Koniecznie muszę rozgłosić(od kiedy ja już to planuję ;:223 ),że nadmiar znajdzie nabywcę(ów) w Sulejowie ;:224
Wierzysz,że dochowasz się kocimiętki?Zapomnij!Moja została zjedzona przez koty jak trawa na łące przez krowy :evil:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, cudnie wygląda azalka w terakotowej dnic podsadzona pelagiami ;:170 Nigdy by mi nie przyszło do głowy takie zestawienie, super! Azalka tak zostaje na zimę?
Queen Elisabeth w środku Baden-baden wygląda pięknie! jak przezimowała? Moja ma już pączki ;:138
Pozdrowionka wieczorową porą ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagi, nie miała baba kłopotu to kupiła sobie iglaki. Na cięcie za jakiś czas byłam przygotowana, ale że mi cały ogródek zniknie w lesie iglastym, to już nie :roll: To którego mam się bać najbardziej?
Bukszpanowy dywanik piękny, podziwiam precyzję.

Constancjo, oddaję Wicka, zmarzłaś dzisiaj przy różach to grzej się kochaniutka ;:168
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Znów spotkanie z Wami ciemną nocą i w strugach lejącego deszczu. Ale witam gorąco :wit

Moja sąsiadka znów postanowiła zrobić mi koło pióra i w skrzynki tarasowe nasadziła... oczywiście pelargonii w strażackim kolorze, żeby się z moimi pastelami pogryzły. Poprosiła Zięcia, żeby te skrzynki zawiesił. Chyba ktoś na górze zaprotestował przeciw takiej profanacji, bo w pewnym momencie usłyszałam trzask łamanego plastiku, a w powietrze wzniósł się gromki okrzyk "K.... maaaaać".

Pogoda dziś zdecydować się na nic nie mogła, rano ziąb, potem prawie upał z takim spadkiem ciśnienia, że Szuwarek przespał i przechrapał dzień, łeb mi rozsadza ból, aż wreszcie tak się rozpadało, że matko moja...

Więc... moje wpisy dziś mogą być przymulone i pozbawione no nawet nie wiem, jak nazwać - czego...

Keetee, spokojnie, jeśli mnie nie przeklniesz za te dzwonki, kiedy Ci się rozlezą wszędzie, to coś wymyślę. Dziś myślenie w odwrocie... Cieszę się, że lubisz zielone pokoje.
Ja jestem nocna mara, ale nie straszę po nocach ;:306.

Mary, ogrodnicy to urodzeni masochiści, zawsze sobie wymyślą coś, żeby się natyrać... Jak myślisz, po co mi były róże? Żeby sobie kolejny obóz pracy zgotować z tymi wszystkimi zwójkami, bruzdownicami, skoczkami, plamistościami i czym tam jeszcze. A tak było spokojnie z bylinkami...
O nowożeńcach niektórzy mówią, że to dobrowolni niewolnicy złotych kajdan ;:306. A ogrodnicy - zielonych ;:218.

Tak czułam, że Baden - Baden ściągnie Lisicę, a ona z kolei doceni Alphaxa ;:306.

Grażynko, a co Ci nie pozwala mieć zwierzaki, czyżby alergia?

Basiu, wanna pociągnięta jest zwykłą farbą olejną, trzyma się już z 10 lat. Zatem maluj, maluj, po co ma się balia marnować.
Rododendron ma kolor zielonkawożółty, nazywa się Goldbukett.

Justynko, wszystko podałam na PW, ale... bez odbioru ;:185.
Niestety prognozy pogody na jutro fajne nie są.

Dosiu, definicja kota bojowego ;:215.
Koronkowa robota? Bo dla mnie:
"Świat pełen jest zapachów
Pajęczych lepkich śladów
Świat w złocie i w koronkach
I w rozedrganych dzwonkach"

Robaczku, to złudzenie optyczne. Na pierwszym zdjęciu zobaczysz, że azalia rośnie za donicą. Ale skomponowały się nieźle. Queen Elisabeth to był gratis. Róże zapłacone miały po trzy łodygi, zaś gratis - siedem, masz pojęcie :?: Przezimowała świetnie, jak zresztą wszystkie, szczególnie pnące. Niebawem nadejdzie ich czas, wtedy będę je z dumą prezentować.

Megi, daj mi trochę czasu, zastanowię się nad Twoim lasem, odpowiem u Ciebie... Las iglasty, to by dopiero było... ;:224.
Wicka na dobre nie oddawaj, niech jak u Kargula i Pawlaka, na razie robi u Constancji ;:306.
Za uznanie dla Baden - Baden dzięki.

A teraz obrazki z Nebraski.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już dwunasta na zegarze, idźcie do snu, gospodarze - tak wołał w dawnych czasach gość, który gasił gazowe latarnie...

Dobrej nocy - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No fajnie, powiedziałam dobranoc, a pięć wpisów przegapionych ;:218. Sorry :!:

Drewutnio, jestem wolnym człowiekiem i w jakich porach i gdzie buszuję, to tylko mój wybór.

Cześć, Januszu, Baden - Baden to nazwa na użytek mojego wątku. Te szpalery wymyślono dla królewskich ogrodów, ale w dzisiejszych czasach król sam sobie musi takie coś mrówczą pracą zrobić, żeby potem mieć królewską z tego dzieła przyjemność ;:306. Ciekawe, czym te serpentyny są tak równiutko cięte, chyba mechanicznie. Ja takiej perfekcji pewnie nie osiągnę ;:185. Ale co tam, i tak wszyscy się dziwują :uszy. Najgorsze ze wszystkiego jest wybieranie obciętych gałązek i listków.
Cudny ten ogród w Hannowerze... :shock:.

Izuniu, dzięki za ofertę, ale wśród moich nadwyżek nie ma nic czerwonego. Najwięcej zaś jest siewek Twojego Agastache :;230.

O, jakieś Wiewiórki grasują po nocy ;:oj. Witam, witam i lubię...
Kosmos to to zielone w pentagonalnych kwaterkach. Może nie widzisz, bo to małe siewki. Wymiary Baden - Baden? To jutro, bo ciemno i leje. Czarno-biały kocio to Wicek.

Miriam, nie cieszę się, bo po pierwsze chciałam mieć glicynię białą, a po drugie łaski nie robi, siedzi już ładnych parę lat, małpa. Pełnego rozkwitu nie będzie, bo powiewają jej ze trzy wymoczkowate flaczki gdzieś na wysokości dachu komórki ;:219.
O nadmiarze czego mówisz? Ja, niestety, do Sulejowa nie pojadę...
A kotami nie musisz mnie straszyć. Moje trzy futra namiętnie wysiadują i skubią dwa upatrzone krzaczki kocimiętki. Reszta rośnie i sieje się, jak dzika :shock:.

No. Uspokoiłam sumienie, więc ... ;:19. Ale leje, jak z cebra :!: Będzie się dobrze spało.
Dzięki serdeczne za odwiedziny w zielonych... - Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Fajny efekt na zdjęciu robi kokoryczka wielkokwiatowa. Jakby ktoś dorysował ozdobne koroneczki. ;:215
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Poczytałam o trudach utrzymania Baden-Baden w idealnym porządku i mi ochota na posiadanie zdecydowanie przeszła...chyba wolę je oglądać u Ciebie :wink: Za to prawdopodobnie ukradnę pomysł z malowaną wanną, już choćby z tego powodu, że jest taaaaka niebieska :D
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

To ciekawe,
być królem ;:195 i królewskim ogrodnikiem ;:195 ;:195 w jednej osobie.

Do Alphaxa: (za pozwoleniem)
Lisice to takie stworzenia, :twisted: które się tylko potrafią zakradać i wtrącać do cudzych wątków. Buszują w cudzych ogrodach, a swojego nie pokazują. Denerwujące indywidua! :twisted: :twisted:
Zamiatam ogonem
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jaga masz "Zaczarowany Ogród" inaczej nie mogę go nazwać. Uwielbiam w nim buszować i przysiadać przy stolikach. Co do alergii to właśnie tak.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Lisica pisze:... Lisice to takie stworzenia, :twisted: które się tylko potrafią zakradać i wtrącać do cudzych wątków. Buszują w cudzych ogrodach, a swojego nie pokazują. Denerwujące indywidua! :twisted: :twisted:
Zamiatam ogonem
Szkoda Lisico, ale moze jeszcze nic nie stracone?
Chociaz co prawda na poczatku tez skakalem i buszowalem po cudzych ogrodach jak bylem jeszcze bardziej zielonym skoczkiem :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jaguś fajnie że podałaś nazwe rododendrona, kopiuje i wysyłam mailem do dzieci co by mi takiego sprezentowali na jutrzejsze świeto.
Balię pomaluje na popielato bo taką mam emalię z bram została ;:196 albo jeszcze ja z jakąś wymieszam i wyjdzie może...sracko-buracka ;:224
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Jaguś ;:196
"Jak się spotka bratnią duszę,
to i temat każdy znany.
Choć osobne wspólne bycie,