Aguś, lubię te same rośliny posadzone w grupie - zwracają uwagę
Elu, moje czosnki też obsychają, ale w tym czasie róże i szałwie posadzone przed nimi na tyle się rozrastają, że tego nie widać
Krysiu, dziękuję

Aniu, u mnie jeszcze sporo kancików do oczyszczenia, bo zarosły od jesieni, ale właśnie pogoda popsuła mi prace ogrodowe. Może jutro coś się da podziałać...AnaAn pisze:Pięknie masz Moni. Dzisiaj zwróciłam uwagę na kancik, bo też mnie czeka ta robótka, ale jest za zimno i mi się nie chce

Majeczko - teraz na podjeździe przekwitły wiosenne kwiaty i niewiele jest widoczne poza bukszpanowymi obwódkami i stożkiem z cisa w centrum. Różyczki i białe szałwie jednak rosną i niebawem będzie piękniemajka411 pisze:Witaj Moniczko![]()
cieszę się, że circusiki przezimowały.![]()
Ogród z roku na rok coraz bardziej zarasta.
Rośliny i drzewa się rozrastają, czasami za bardzo.
Zrób zdjęcia podjazdu .... ciekawa jestem jak wygląda biała rabatka![]()
Tak, rabata nawet teraz, w zieleni wygląda ładnieedulkot pisze:Podjazd a właściwie okrągła rabata przed domem musi już ładnie wyglądać ale na kwitnące róże trzeba poczekać, ciekawa jestem tego widoku![]()
Monia ale wszystko ładnie rośnie i tak masz czyściutko.
Powojniki fajnie rozkwitły, też mam Cecile która nawet dość obficie zakwitła, Lemon Dream która ma tylko jeden kwiatuszek ale za to rośnie bez miary. Te wcześnie kwitnące są świetne

Karioka pisze:Moniko,od dawna podglądam tworzenie Twojego ogrodu.Postanowiłam zarejestrować się by móc "formalnie" oglądać. Twój dom,ogród to wszystko jest bardzo spójne.Jesteś bardzo konsekwentna
Niestety z tym brakiem czasu mam ten sam problem, ale na szczęście przycinam tylko 3 razy w sezonie. Póki co w połowie ogrodu już docięte, ale jeszcze sporo czeka na docięcieMargo2 pisze:Monia, przycięty równo trawnik i obrzeża podkreslają urodę rabat. Wolę takie wykończenie nić z kostki, albo czegoś innego. Tylko, że czasu brak na cioągłę przycinanie.
Głóg przecudnej urody. Marzy mi się. Na razie nie mam miejsca, ale może posadzę przed płotem?

U mnie w mieście też są głogi - podobały mi się od dzieckaewamaj66 pisze:Marzę o takim głogu i pewnie w końcu go kupię. W mieście stare głogi posadzone były na skwerze i kwitły co roku. Potem nastąpiła przebudowa skweru i głogów już nie ma. Podobno były chore. Na pewno z powodu choroby tak obficie kwitły![]()
Ogromnie spodobała mi się ławeczka i podpory pod róże
Klara154 pisze:Muszę się tu wpisać, bo Twój ogród jest dla mnie wielką inspiracją i mimo, iż się mało odzywam to dużo chłonę
Mam wrażenie, że ten rok będzie naprawdę dobry dla roślin i pokażą one co potrafią. W Twoich kompozycjach już to widać! Super!