Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Post »

Madziu, ;:196

Aguś, lubię te same rośliny posadzone w grupie - zwracają uwagę ;:108 Piwonia drzewiasta ma u mnie w tym roku aż 12 pąków ;:oj Jest zachwycająca :D

Elu, moje czosnki też obsychają, ale w tym czasie róże i szałwie posadzone przed nimi na tyle się rozrastają, że tego nie widać :D Szkoda, że ten niski jest aż tak niski - muszę mu zmienić miejsce ;:224

Krysiu, dziękuję ;:4 Teraz trzeba słoneczka, żeby wszystko rozkwitło ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Moni:)

Robi się kolorowo:) Piwonia drzewiasta przepiękny ma kolor i aż 12 pąków ;:oj Ile ma lat?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Monika :wit
Jak to się stało, ze nie zauważyłam nowego wątku? ;:24
Zaległości do odrobienia, tymczasem Powiem Ci, że...Dopiero teraz zauważyłam, jaką masz piękną panoramę za ogrodem.
Pięknie się u Ciebie zrobiło, tak po angielsku...Psinka urocza.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Monia..wybierasz się do Górki? Od jutra Święto róż...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - peonia ma 3 lata, może 4, nie pamiętam dokładnie. Tak obficie kwitnie pierwszy raz :D

Justynko - angielki ogród to moje marzenie, ale to jeszcze trzeba wielu lat, żeby osiągnąć zamierzony efekt ;:224 Widoczki są faktycznie urocze - zielono, pagórowato, przyjemnie ;:108
Wszystko ładnie widoczne, bez budynków za ogrodzeniem, bo jesteśmy na samym szczycie wzniesienia na naszym pagórze :D Zresztą pola dookoła, więc nie ma co zasłaniać i oby tak pozostało ;:173

Józiu, chyba się nie wybiorę, bo nie mam czasu. Spędzam w pracy sporo czasu, bo za 3 tygodnie mamy wielka imprezę jubileuszową, a w domu mam chorego ojca, więc nie za bardzo dam radę :? Poza tym już zaczyna mi brakować miejsca na kolejne róże. Muszę skupić na zadbaniu o to, co jest :lol: .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Pięknie masz Moni. Dzisiaj zwróciłam uwagę na kancik, bo też mnie czeka ta robótka, ale jest za zimno i mi się nie chce :wink:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniczko :wit
cieszę się, że circusiki przezimowały. ;:333
Ogród z roku na rok coraz bardziej zarasta.
Rośliny i drzewa się rozrastają, czasami za bardzo.
Zrób zdjęcia podjazdu .... ciekawa jestem jak wygląda biała rabatka :tan :tan
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podjazd a właściwie okrągła rabata przed domem musi już ładnie wyglądać ale na kwitnące róże trzeba poczekać, ciekawa jestem tego widoku ;:65
Monia ale wszystko ładnie rośnie i tak masz czyściutko.
Powojniki fajnie rozkwitły, też mam Cecile która nawet dość obficie zakwitła, Lemon Dream która ma tylko jeden kwiatuszek ale za to rośnie bez miary. Te wcześnie kwitnące są świetne ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Pięknie masz Moni. Dzisiaj zwróciłam uwagę na kancik, bo też mnie czeka ta robótka, ale jest za zimno i mi się nie chce :wink:
Aniu, u mnie jeszcze sporo kancików do oczyszczenia, bo zarosły od jesieni, ale właśnie pogoda popsuła mi prace ogrodowe. Może jutro coś się da podziałać...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Witaj Moniczko :wit
cieszę się, że circusiki przezimowały. ;:333
Ogród z roku na rok coraz bardziej zarasta.
Rośliny i drzewa się rozrastają, czasami za bardzo.
Zrób zdjęcia podjazdu .... ciekawa jestem jak wygląda biała rabatka :tan :tan
Majeczko - teraz na podjeździe przekwitły wiosenne kwiaty i niewiele jest widoczne poza bukszpanowymi obwódkami i stożkiem z cisa w centrum. Różyczki i białe szałwie jednak rosną i niebawem będzie pięknie ;:108 Póki co koło domu kwitną białe rhododendrony i białe surfinie w dużej ilości... Jak znajdę chwilkę, to zrobię fotkę ;:333

-- Pt 24 maja 2013 20:25 --
edulkot pisze:Podjazd a właściwie okrągła rabata przed domem musi już ładnie wyglądać ale na kwitnące róże trzeba poczekać, ciekawa jestem tego widoku ;:65
Monia ale wszystko ładnie rośnie i tak masz czyściutko.
Powojniki fajnie rozkwitły, też mam Cecile która nawet dość obficie zakwitła, Lemon Dream która ma tylko jeden kwiatuszek ale za to rośnie bez miary. Te wcześnie kwitnące są świetne ;:215
Tak, rabata nawet teraz, w zieleni wygląda ładnie ;:108
Ja również lubię klematiski - te wczesne i późniejsze również, zwłaszcza, że nareszcie się tutaj (w nowym ogrodzie) zadomowiły :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, przycięty równo trawnik i obrzeża podkreslają urodę rabat. Wolę takie wykończenie nić z kostki, albo czegoś innego. Tylko, że czasu brak na cioągłę przycinanie.
Głóg przecudnej urody. Marzy mi się. Na razie nie mam miejsca, ale może posadzę przed płotem? :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzę o takim głogu i pewnie w końcu go kupię. W mieście stare głogi posadzone były na skwerze i kwitły co roku. Potem nastąpiła przebudowa skweru i głogów już nie ma. Podobno były chore. Na pewno z powodu choroby tak obficie kwitły :?
Ogromnie spodobała mi się ławeczka i podpory pod róże :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Muszę się tu wpisać, bo Twój ogród jest dla mnie wielką inspiracją i mimo, iż się mało odzywam to dużo chłonę :)
Mam wrażenie, że ten rok będzie naprawdę dobry dla roślin i pokażą one co potrafią. W Twoich kompozycjach już to widać! Super!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karioka pisze:Moniko,od dawna podglądam tworzenie Twojego ogrodu.Postanowiłam zarejestrować się by móc "formalnie" oglądać. Twój dom,ogród to wszystko jest bardzo spójne.Jesteś bardzo konsekwentna ;:138
:wit
Dziękuję za odwiedziny i wpis ;:4
Ja już tak mam - jak cos postanowię, to muszę dopiąć swego. Szkoda, że z ogrodem wszystko rozkłada się w czasie i nie od razu da się wszystko zrealizować, ale... to uczy pokory i daje jeszcze większą satysfakcję :D

-- Pn 27 maja 2013 18:50 --
Margo2 pisze:Monia, przycięty równo trawnik i obrzeża podkreslają urodę rabat. Wolę takie wykończenie nić z kostki, albo czegoś innego. Tylko, że czasu brak na cioągłę przycinanie.
Głóg przecudnej urody. Marzy mi się. Na razie nie mam miejsca, ale może posadzę przed płotem? :roll:
Niestety z tym brakiem czasu mam ten sam problem, ale na szczęście przycinam tylko 3 razy w sezonie. Póki co w połowie ogrodu już docięte, ale jeszcze sporo czeka na docięcie :roll:
Głóg nie zajmuje dużo miejsca - wkomponuje się w każde miejsce :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Marzę o takim głogu i pewnie w końcu go kupię. W mieście stare głogi posadzone były na skwerze i kwitły co roku. Potem nastąpiła przebudowa skweru i głogów już nie ma. Podobno były chore. Na pewno z powodu choroby tak obficie kwitły :?
Ogromnie spodobała mi się ławeczka i podpory pod róże :D
U mnie w mieście też są głogi - podobały mi się od dziecka :D Zauważyłam, że są też coraz bardziej popularne w ogrodach - to dobrze, bo to ładne drzewo.
Dziękuję za pochwałę ławeczki i podpór :D

-- Pn 27 maja 2013 19:02 --
Klara154 pisze:Muszę się tu wpisać, bo Twój ogród jest dla mnie wielką inspiracją i mimo, iż się mało odzywam to dużo chłonę :)
Mam wrażenie, że ten rok będzie naprawdę dobry dla roślin i pokażą one co potrafią. W Twoich kompozycjach już to widać! Super!
:wit Klaro :wit
Ja też widzę, że rośliny mają sie dobrze po zimie - nawet jeżówki dobrze przetrwały. Tylko jedna ma się marnie, ale reszta super. Róże w zasadzie też i nareszcie pnące są pnącymi :tan
Jest mnóstwo pąków i wciąż dobudowują sie kolejne. Będzie piękny sezon w tym roku w ogrodach :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”