Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

JagiS pisze:Co roku wpadam w tę samą pułapkę, choć, szczerze mówiąc, mogłabym pewne wnioski z powtarzającej się sytuacji wyciągnąć. Zawsze wiosną wydaje się, że jest za dużo pustych miejsc. No i lecą zamówienia. Mija miesiąc i zaczyna się koszmarny ból głowy... Już jest za gęsto, a nowe rośliny nadchodzą. I zaczynają się szachy z doniczkami (jak w słynnym skeczu), kto wypada z gry, kogo przesunąć na inne pole, które pionki maja być zbite, a która figura wyeksponowana...

I aktualnie tym właśnie się zajmuję ;:224.
Skąd ja to znam ??? ;:306 Właśnie dziś przesadzałam część roślin na rabacie kwiatowej , bo "powłaziły" jedne na drugie...

Ale ogród masz piękny, bujny, barwny... Taki jak lubię :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JagiS pisze:I pomyśleć, że ja Justynce chciałam kupić maczetę... Sobie muszę chyba kupić
Nie żebym chciała to samo powiedzieć ;:306
A widziałaś ile u mnie jeszcze trawnika ;:224

Opracowuję strategię na sobotę. Czy aktualne? Bo nie jest łatwo ;:185 .
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łapię i przytulam ciepłego Wicka, bo zmarzłam dziś okrutnie, z ogrodu przegonił mnie grad. Naprzestawiałam się doniczek z iglaczkami i choć rabata jeszcze pusta, to dylematy ze znalezieniem miejscówek dla roślin nękały i mnie. Nie cierpię tego swojego niezdecydowania. Dodatkowo dwa iglaki chcę wcisnąć na rabatę bylinową i żeby to zrobić, kilka roślin będę musiała przetasować. A też mi się zimą wydawało, że tyyyyyle tam miejsca. Niedługo skończę urządzanie ogrodu i również się deklaruję, że przestaję kupować nowe chabazie. M zażądał tego na piśmie ;:306
Jagi, jak to masz malutko iglaczków??? Widzę ich u ciebie sporo, prawie na każdym zdjęciu jakiś jest, mniejszy, większy lub całkiem wyrośnięty.
A moja nowa rabata będzie w połowie trawnika od strony ulicy, między drewnianym płotkiem a pergolą z winoroślą.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit :wit byłam pochodziłam po zielonych pokojach pomiziałam śpiochów...
..oczy wytrzeszczyłam na kalinę myśląc że to hortensja... ;:306
..znikam życzę dobrego piątku... ;:180
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Megi, Ty się do Wicka nie przyzwyczajaj.... ;:173
Nie cierpię tego swojego niezdecydowania
To moja zmora przeklęta.... a ile czasu przez to zmarnowałam w życiu. ;:223

Widzę, że nie tylko ja widziałam kwitnące hortensje. ;:131
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No i jak mam Was przywitać o pierwszej w nocy? Nie dzień dobry, nie dobry wieczór i nie dobra noc ;:306.

Jeśli ktoś już absolutnie nie ma nic do roboty w ogrodzie, zalecam, żeby sobie założył Baden-Baden! Narobi się, jak dziki :shock:. I będzie miał permanentne zajęcie na cały etat i na cały sezon!!!
Dziś go odchwaszczałam, usuwałam miliony kosmosów z trójkątnych kwaterek i próbowałam przyciąć.Robota benedyktyńska! W trójkąciki trafiły żurawki Lime Marmolade. Widać różę Queen Elisabeth i jeszcze mnóstwo siewek kosmosu dla chętnych. Oto mój obóz pracy:

Obrazek

Licznie się stawiłyście u płota, dzięki, ale przy odpowiedziach świt mnie zastanie...

Oj, Baśka, wszystko mi się na tej Twojej wsi podoba, ale zasięg... do bani. Zrób z nim coś, czego Ci życzę ja.

Wandeczko, takich cudów, żeby hortensja kwitła w maju, to nawet u mnie nie ma ;:306. notabene ogrodowe w ogóle kwitnąć nie mają zamiaru, dostały czerwone kartki :evil:. O dziwo, ocknęła się piłkowana, miękkowłose dokonują aktualnie żywota... Na pewno zakwitną niezawodne "kalafiory" i liczę, że i bukietowe. A póki co, kalina koralowa Boule de Neige.
Nie jestem pewna, czy mnie dobrze zrozumiałaś. Pustki widziałam w kwietniu, a kiedy w maju przyszły zamówione rośliny, okazało się, że pustych miejsc już nie ma.

I Ty, Dosiu, nabrałaś się na kalinę? No, no... Dziś zimno, więc koty jako ocieplacze do wyboru ;:306.

EwoM, to niestety śmieszne nie jest. Ciekawe, czym się to przyrzeczenie u Ciebie skończyło...

Grażynko, ubolewam nad losem tego kotka, ale ja już więcej kotów mieć nie mogę...

Ewelino, u Ciebie też rośliny włażą sobie w paradę? A nie widać. I co robisz z nadwyżkami? Za uznanie dla ogrodu wielkie dzięki. Ja Twój też lubię. Najlepszy dowód, że obserwuję go od momentu powstania...

Widzisz, Justynko, jaki ze mnie radzak ;:306. Łatwiej się szarogęsić u kogoś, swojego buszu nie dostrzegając... Masz prawo sobie ze mnie dworować, ale najpierw zobacz to na własne oczy. Spotkanie oczywiście aktualne ;:138 . Zielony dywan już rozwinięty...

Megi, pisałaś o zakupie mini iglaczków, a kupiłaś... takie, które urosną duże! Ja swoje też kupowałam, kiedy były małe, obsadzałam bylinami i ani się nie obejrzałam, kiedy wszystko pod iglakami zniknęło :shock:. Teraz tnę iglakom gałęzie i formuję im "nóżki", a ile już wydałam i wywaliłam ;:224. Twoją rabatę obejrzałam. Ciekawe jak te nabytki rozmieścisz...
Twój M słusznie domaga się deklaracji na piśmie ;:306, widocznie Cie dobrze zna...

Misiuniu, zawsze jest mi bardzo miło, kiedy do mnie zaglądasz i głaskasz koty... I Ty nie poznałaś kaliny ;:oj. I Tobie życzę dobrego dzionka.

Constancjo, czyżby zaz..... o Wicka? To chyba przez tę późną porę! I taka samokrytyka, Twoja i Megi...

Pewnie już smacznie śpicie, więc jarmarczne kolory będą, jak znalazł, na dzień dobry ;:306.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec widoczek w ramkach.

Obrazek

Dzięki serdeczne za wizytę ;:180 - Jagoda
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Limonkowy rododendron jest cudny ;:oj
Długo buszujesz po forum,ja już o 21 się zawijam :roll:
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

JagiS pisze:No i jak mam Was przywitać o pierwszej w nocy? Nie dzień dobry, nie dobry wieczór i nie dobra noc ;:306.
...
Jeśli ktoś już absolutnie nie ma nic do roboty w ogrodzie, zalecam, żeby sobie założył Baden-Baden!
Moze to ostatnie troche zmodernizowane noc dobra na pisanie :wink:

Jagoda masz absolutna racje, Baden-Baden (nie wiedzialem ze to ma taka nazwe) wymyslono dla krolewskich ogrodow gdzie dziesiatki ogrodnikow mrowcza praca doprowadzaly do wspanialych widokow.
Ogrod krolewski w Hannowerze zachwyca setkami metrow serpentyn, zycze wytrwalosci, jestes na dobrej drodze ;:138
Obrazek
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaga ;:4 sprawiłas mi mega frajdę z tymi dzwoneczkami, skrobnij mi jak mogę się oddzwonkować ;:196 Twoje Baden -Baden nieustannie mnie zachwyca ;:oj Z reszta wszystkie twoje pokoje ...tworzysz bardzo klimatyczny ogród....a ja takie baaaardzo luuuubię ;:173
Hej ,a czemu ty tak długo siedzisz w nocy...taka nocna mara jestes....a :?:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Twój Baden-Baden, to może i współczesny obóz pracy, ale jakże gustowny i elegancki ;:224 Zresztą musisz przyznać, że na szczęście tym razem zupełnie dobrowolny ;:173 A dla takiego efektu niejedna z nas byłaby w stanie poświęcić, swoją wolność ;:306

Jarmarczne widoczki poranne bardzo smakowite, że nie wspomnę o obrazku w ramkach...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Brawo Alphax! :wit
Nareszcie ktoś pokazał cały urok Baden-Baden ;:333
Trudno się na tym Forum czymś wyróżnić, ale takiego dywanika jak u Jagi nigdzie nie widziałam.

Zakochana za zabój ;:226 w Baden-Baden
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jaga ja wiem, że masz swoje kociambry. Ja nie mam żadnego ale i mieć nie mogę ,psa też nie.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jaguś zapytam Cię ja...jaką emalią smarowałeś tę wanienkę niebieską, mam taką starą balijkę i jak bym sobie tak pomazała ją, co?
Dziś nieco więcej obejrzałam u Ciebie, zachwycać się muszę bo inaczej nie da się ;:180
A i jeszcze czy ten jasny rododendron jest biały, czy raczej kremowy?
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

W takim razie poproszę namiary na posesję ;:173 zielonymi pokojami.
Oczywiście na pv. Może jakieś wskazówki odnośnie dojazdu?
Nie mogę wyjechać od siebie szybciej niż o 10.
Pasuje?
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Lisica pisze:...
Nareszcie ktoś pokazał cały urok Baden-Baden ;:333
Trudno się na tym Forum czymś wyróżnić, ale takiego dywanika jak u Jagi nigdzie nie widziałam.

Zakochana za zabój ;:226 w Baden-Baden
Lisica Ty sie tak nie wychylaj tylko pokaz wreszcie co u Ciebie w trawie piszczy :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”