O kurczę, chyba bym się popłakała. U mnie wczoraj padał grad jak fasola i pierwsze co, to poleciałam oglądać róże. Trochę postrącało liści i pocięło mi hosty.
"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2013
- Alutka102
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2013
O kurczę, chyba bym się popłakała. U mnie wczoraj padał grad jak fasola i pierwsze co, to poleciałam oglądać róże. Trochę postrącało liści i pocięło mi hosty.
Jesteście kochane...naprawdę
Justi wiata jest zaplanowana na ten sezon i mam nadzieję, że się uda ją wykonać.
Aniu Sebastiana posadziłam w odstępie około 60 cm. W sezonie wygląda jak jeden szeroki krzak. Jaki zostawiłaś odstęp?
Alutka współczuję. Z doświadczenia wiem, że hosty już mogą źle wyglądać cały sezon. Mi burza poniszczyła tulipany, ale one ii tak zaraz przekwitną.
Beatris piec chlebowy? Ciekawe
Mi się marzy też wędzarnia.
Justi wiata jest zaplanowana na ten sezon i mam nadzieję, że się uda ją wykonać.
Aniu Sebastiana posadziłam w odstępie około 60 cm. W sezonie wygląda jak jeden szeroki krzak. Jaki zostawiłaś odstęp?
Alutka współczuję. Z doświadczenia wiem, że hosty już mogą źle wyglądać cały sezon. Mi burza poniszczyła tulipany, ale one ii tak zaraz przekwitną.
Beatris piec chlebowy? Ciekawe
Aga - 30 cm
, ale i tak więcej się nie dało; to był tzw. wcisk 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Aniu będzie dobrze. To jednak rabatówka ;)
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, piękna wisteria, moja niestety jeszcze nigdy nie kwitła, za zimno jej chyba
W tym roku spróbuję podciąć korzenie, może pomoże.
Połamanych różyczek szkoda ale nie martw się szybko odbiją.
W tym roku spróbuję podciąć korzenie, może pomoże.
Połamanych różyczek szkoda ale nie martw się szybko odbiją.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aguś, współczuję, bolesna strata

Aneta a jak długo masz swoją wisterię? Niektóre potrzebują kilku lat by zakwitnąć. Widziałam wczoraj na spacerze przepiękną...taką dużo ładniejsza niż moja o pełnych i intensywnych kwiatach. Kupiłam kiedyś taką, ale jest jeszcze mała i mam nadzieję na takie kwiaty.
Aniu już się otrząsnęłam....cieszą mnie inne róże. Nic nigdy mi nie umarzło dużego, więc i tak powinnam się cieszyć.
Panowie kopią rów pod fundament na płot, więc wyjęłam płotki i skorzystałam z okazji by zrobić zdjęcie mojego bałaganu z daleka.
Trawa do skoszenia i kilka bylin do przesadzenia, ale nie jest źle. Potem przez płot mogę już nie mieć możliwości na takie ujęcia.
Zamówiłam też 3 ławki...teraz będą wszędzie
Ale dzieci nie będą musiały siedzieć na kamieniu ;)
Burza pokrzywiła mi czosnki. Dobrze, że ich nie połamała

A to moja wisteria

Aniu już się otrząsnęłam....cieszą mnie inne róże. Nic nigdy mi nie umarzło dużego, więc i tak powinnam się cieszyć.
Panowie kopią rów pod fundament na płot, więc wyjęłam płotki i skorzystałam z okazji by zrobić zdjęcie mojego bałaganu z daleka.
Trawa do skoszenia i kilka bylin do przesadzenia, ale nie jest źle. Potem przez płot mogę już nie mieć możliwości na takie ujęcia.
Zamówiłam też 3 ławki...teraz będą wszędzie
Burza pokrzywiła mi czosnki. Dobrze, że ich nie połamała

A to moja wisteria

-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przepiękne widoki
Wprost czuję ten zapach glicynii, docierający do mnie przez otwarte okno
Wprost czuję ten zapach glicynii, docierający do mnie przez otwarte okno
Ależ te ławeczki dodają uroku...
Moja cały czas w kartonie w garażu 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, czy to nowa ławeczka, czy ta poprzednia?
Moniś to ta poprzednia. Wnieśliśmy ją do góry, bo jest do zabrania na szablon, ale nowa identyczna stanie w tym właśnie miejscu. Teoretycznie mają być gotowe za dwa tygodnie, ale wiadomo jak to jest z rzeczami na zamówienie
Nie jestem przekonana w 100% czy dobrze zrobiłam z wyborem modelu ze względu na skojarzenia. W sumie ławka wpadła na mnie sama
, bo po namyśle chciałam inną a teraz boję się realizacji ze zdjęcia i nie chcę mieszać. Już nie raz nie byłam zadowolona do końca w efektu.
W sumie na początku myślałam o czymś takim: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... -WTI5ve2X2 To właśnie ta ławka uciekła mi sprzed nosa.
-- 23 maja 2013, o 12:23 --
Nie jestem przekonana w 100% czy dobrze zrobiłam z wyborem modelu ze względu na skojarzenia. W sumie ławka wpadła na mnie sama
W sumie na początku myślałam o czymś takim: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... -WTI5ve2X2 To właśnie ta ławka uciekła mi sprzed nosa.
-- 23 maja 2013, o 12:23 --
Aniu masz taką samą?AnaAn pisze:Ależ te ławeczki dodają uroku...Moja cały czas w kartonie w garażu
Aga, mam taką: http://www.leroymerlin.pl/relaks-w-ogro ... ,l220.html
Musiałam dobrać coś do mebli, które już mam.
Ta, którą masz - klasyczny wzór - piękna, ale ta, o której wcześniej myślałaś - cudo i rzadko spotykana...
Musiałam dobrać coś do mebli, które już mam.
Ta, którą masz - klasyczny wzór - piękna, ale ta, o której wcześniej myślałaś - cudo i rzadko spotykana...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Aniu prosta i piękna
Ławka....no właśnie...niespotykana. Teraz znowu się zastanawiam....może jakbym sama szablon zrobiła...hmmmm
Moniś właśnie widziałam twoją....ależ twój ogród dojrzał
Moniś właśnie widziałam twoją....ależ twój ogród dojrzał
Aga, jak nie będą widoczne równocześnie dwie różne, to bym myślała o tych kółkach...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, wszystkie ławeczki są ładne - i ta i ta w linku i ta, którą wstawiła Ania
Mnie kusi zakup tego typu prostszej ławeczki.
Robisz na zamówienie taka angielską? Myślisz, że uda się zrobić tak ładnie z drewna teakowego na zamówienie? Czy cenowo Ci się oplaci?
Mnie kusi zakup tego typu prostszej ławeczki.
Robisz na zamówienie taka angielską? Myślisz, że uda się zrobić tak ładnie z drewna teakowego na zamówienie? Czy cenowo Ci się oplaci?