"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki
Basiu u Ciebie jak zwykle wesoło ,zdjęcia bardzo optymistyczne ,dobrana z was para .W sumie macie podobne miny ,tylko pozycje inne
.Pozdrawiam .
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Juz 5 tygodni? Ale leci, gratuluję Basiu.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu, jak czytam te Twoje wstawki, przypominasz mi pewną bardzo bliską osobę (której już niestety nie ma). Nie wiem, czy wypada mi komentować, ale trafiłaś w samo sednora_barbara pisze:Marysiu ta kuczna pozycja w B. wykonaniu nazywa się..."jaki ja jestem nieszczęśliwy", "wszystko jest do bani", i "co ja tutaj robię"...dodała bym: - a g****o![]()
Tych największych kamlotów to chyba nie przywieźliście na rowerach?
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Czepiają się chłopa i czepiają. Nawet kucnąć biedak nie może. Tyż jestem nieszczęśliwa i kucam obok.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
no właśnie z tym mi się kojarzyra_barbara pisze:dodała bym: - a g****o![]()
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No dzisiaj słyszałam wypowiedz lekarzy że te analogi mogą być gorsze od normalnych i to profesorów
Oj jutro trzymaj kciuki oj idę na paskudne badanie i może przyjmą mnie do szpitala 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Elu trzymaj się dziś
Będzie DOBRZE
A to mi się bardzo podoba....
Ja E-pki ciągnę
nie
-namiętnie i na pewno nie tyle co analogów, nie kaszlę rano, nie boli mnie gardło każdego ranka, nie wspomnę o smrodzie, o zadymionych nozdrzach....więc masz rację te analogi
są gorsze nawet od ....profesorów
A....Tera pruję na targ kupić sobie coś wyjątkowego na dzisiejsze....pożegnanie Abrahama

A to mi się bardzo podoba....
Elaaa Ci się udałoElleBelle pisze:te analogi mogą być gorsze od normalnych i to profesorów
Ja E-pki ciągnę
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Juz poziomki
? U mnie ledwo kwitną.
A z okazji jubileuszu - wszystkiego najnajnajlepszego

A z okazji jubileuszu - wszystkiego najnajnajlepszego

- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Basiu, to Ty Bliźniak.. Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo zdrowia i wygrania w totka!

- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Basiu, kobieto nie do zdarcia niech Ci te ostatki potrwają ze sto lat w zdrowiu i zadowoleniu ogólnym, mimo przeszkadzających czynników ludzkich i okoliczności życiowych

STO LAT Basiu.
Ja też czasami czytam. Więc życzę Tobie z okazji urodzin wszystkiego najlepszego.
Ja też czasami czytam. Więc życzę Tobie z okazji urodzin wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam Krystyna
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Chciałam komiksem, ale Ty w tym jesteś lepsza, więc... słowami:
żyj sobie długo, szczęśliwie, wśród pól, łąk i lasów, nie pal - za to wyczuwaj zapachy kwiatów, nie utykaj na żadną nóżkę, garściami zgarniaj uroki życia, a przeciwnościom... daj kopa
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Wszystkim WAM Bardzo Gorąco dziękuję za życzenia
A teraz muszę o E-pkach napisać.Moja eko-Agatka podesłała mi a ja Wam....
"Z najnowszych badań na temat e-papierosów przeprowadzonych przez prof. Andrzeja Sobczaka, kierownika Zakładu Szkodliwości Chemicznych i Toksykologii Genetycznej w Instytucie Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego w Sosnowcu, wynika, że e-papierosy nie stwarzają zagrożenia biernego palenia. Badania zleciła firma Chic ? europejski lider branży e-papierosowej.
Ilość toksycznych związków w papierosach elektronicznych jest mniejsza, niż w dymie tradycyjnego papierosa. A ilość nikotyny dostającej się do płuc użytkownika papierosów elektronicznych jest około pięciokrotnie niższa, niż w przypadku zwykłego papierosa.
Analizy przeprowadzane były za pośrednictwem automatycznego stymulatora palenia. Pozwalało to na odtworzenie autentycznego procesu palenia. W laboratoryjnych warunkach studenci pod okiem prof. Sobczaka porównywali skład dymu zwykłego papierosa oraz par z jego elektronicznego odpowiednika.
? Niemniej elektroniczne papierosy, to produkt tysiąckrotnie mniej szkodliwy, niż zwykłe papierosy. Są na to twarde dowody. W zwykłych papierosach jest blisko 6 tys. różnych związków toksycznych, w e-papierosach w najgorszym wydaniu znaleziono kilkanaście szkodliwych związków ? mówił prof. Sobczak. Zaznaczał jednocześnie, że jeśli mówimy o szkodliwości e-papierosów, to porównujmy to, do papierosów konwencjonalnych.
Jakie są dowody na mniejszą szkodliwość e-papierosów dla zdrowia palacza?
? W chwili obecnej nie stwierdzono, by areozol generowany i emitowany przez papierosy elektroniczne, czyli to, co się dostaje do płuc użytkownika miało związki rakotwórcze. Jednocześnie ilość nikotyny, która dostaje się do płuc palacza jest mniejsza, niż ilość nikotyny z papierosa konwencjonalnego, przy takiej samej objętości zaciągnięcia się ? mówił prof. Sobczak.
Zaznaczał, że w trakcie badań opierał się na kilkunastu najczęściej popularnych na rynku polskim produktach e-papierosów.
Ekspert wyjaśniał, co jest w płynach zawierających nikotynę w e-papierosach.
? Oczywiście nikotyna, której jest najwięcej. Bazę chemiczną stanowi glikol propylenowy, gliceryna, woda ? czasami z dodatku alkoholu oraz substancje smakowo ? zapachowe ? objaśniał. ? Glikol propylenowy i gliceryna to związki spotykane w kosmetykach, lekach ? informował"
A teraz muszę o E-pkach napisać.Moja eko-Agatka podesłała mi a ja Wam....
"Z najnowszych badań na temat e-papierosów przeprowadzonych przez prof. Andrzeja Sobczaka, kierownika Zakładu Szkodliwości Chemicznych i Toksykologii Genetycznej w Instytucie Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego w Sosnowcu, wynika, że e-papierosy nie stwarzają zagrożenia biernego palenia. Badania zleciła firma Chic ? europejski lider branży e-papierosowej.
Ilość toksycznych związków w papierosach elektronicznych jest mniejsza, niż w dymie tradycyjnego papierosa. A ilość nikotyny dostającej się do płuc użytkownika papierosów elektronicznych jest około pięciokrotnie niższa, niż w przypadku zwykłego papierosa.
Analizy przeprowadzane były za pośrednictwem automatycznego stymulatora palenia. Pozwalało to na odtworzenie autentycznego procesu palenia. W laboratoryjnych warunkach studenci pod okiem prof. Sobczaka porównywali skład dymu zwykłego papierosa oraz par z jego elektronicznego odpowiednika.
? Niemniej elektroniczne papierosy, to produkt tysiąckrotnie mniej szkodliwy, niż zwykłe papierosy. Są na to twarde dowody. W zwykłych papierosach jest blisko 6 tys. różnych związków toksycznych, w e-papierosach w najgorszym wydaniu znaleziono kilkanaście szkodliwych związków ? mówił prof. Sobczak. Zaznaczał jednocześnie, że jeśli mówimy o szkodliwości e-papierosów, to porównujmy to, do papierosów konwencjonalnych.
Jakie są dowody na mniejszą szkodliwość e-papierosów dla zdrowia palacza?
? W chwili obecnej nie stwierdzono, by areozol generowany i emitowany przez papierosy elektroniczne, czyli to, co się dostaje do płuc użytkownika miało związki rakotwórcze. Jednocześnie ilość nikotyny, która dostaje się do płuc palacza jest mniejsza, niż ilość nikotyny z papierosa konwencjonalnego, przy takiej samej objętości zaciągnięcia się ? mówił prof. Sobczak.
Zaznaczał, że w trakcie badań opierał się na kilkunastu najczęściej popularnych na rynku polskim produktach e-papierosów.
Ekspert wyjaśniał, co jest w płynach zawierających nikotynę w e-papierosach.
? Oczywiście nikotyna, której jest najwięcej. Bazę chemiczną stanowi glikol propylenowy, gliceryna, woda ? czasami z dodatku alkoholu oraz substancje smakowo ? zapachowe ? objaśniał. ? Glikol propylenowy i gliceryna to związki spotykane w kosmetykach, lekach ? informował"
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- Norbitka

- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Basiu, widzę, że interesują Cię nowinki z dziedziny e-p. Nie mogę chyba tu linku wstawiać, ale wpisz sobie w google frazę np. "stary chemik bloguje". Tam są wszelkie nowiny w temacie.
Chciałabym też, z okazji Twojego święta, życzyć Ci wszystkiego co dla Ciebie zwie się szczęściem i powodzenia w chmurzeniu.
Chciałabym też, z okazji Twojego święta, życzyć Ci wszystkiego co dla Ciebie zwie się szczęściem i powodzenia w chmurzeniu.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Basieńko dużo zdrówka i kasiorki i tego abyś wytrwała w niepaleniu .Tego Ci życzę z okazji urodzin.