Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Post »

Muszę Cię zmartwić Milenko, musisz poprawić proporcje różanki do trawnika i kupić "parę" róż ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aga - wczoraj napisałam do jednej firmy z okolicy, odpisali, że usunięcie pojedynczego gniazda kosztuje 150 zł netto ;:oj A jeśli gniazd jest więcej, to mogą to potraktować jak interwencję i wtedy cena jest trochę inna. Myślę, że minimum 300-400 zł trzeba liczyć... Ile za to roślin by było. Patrząc rozrzutnie - byłby ogromny okaz glicynii :roll:

Aniu - przede wszystkim jeszcze nie jestem w stanie określić, czy róże lubią mnie tak samo jak ja je. A co myślisz o wyglądzie samego płotka? Tak szczerze?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę że nie tylko ja przeliczam wszystko na akcesoria ogrodnicze ;:306
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, do mojej teściowej przyjechali strażacy, gratis, i usunęli gniazda szerszeni ;:108 Tylko to było pare lat temu. Spróbuj do nich zadzwonić i ładnie poprosić, a nuż się uda .
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miluś te swoją salamandrę ,to chyba specjalnie dla mnie pokazałaś .Bardzo ją lubię .Płotek przy różach odrobinę za wysoki ,no i koniecznie musisz różankę na jesieni powiększyć .Co do likwidacji os ,to u nas strażacy robią to za darmo a prywatne firmy tłuką kasę .Zdzierstwo w biały dzień :twisted:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Wreszcie widzę jak należy zapakować przesyłkę. Pierwsza klasa:). Już raz jedną wysłałam... ;:306 . Była reanimacja. Niestety.
Anemon zachwyca swoim odcieniem czerwieni! A salamandry na żywo jeszcze w życiu nie widziałam.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Płotek podoba mi się średnio jak u mnie :? Niepokoi mnie przy tym, że on nie jest wkopany i trawa będzie Ci wrastać. Mój dojrzewa do zmiany, a dokładnie ja dojrzewam :;230 Z takim trawnikiem :lol: powinnaś sobie zafundować takie obrzeża jak Aga (Aguniada). Zapytaj ją, to da Ci namiar. Drogie moim zdaniem nie są, ale fajnie się je układa.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Milenko wpisuję się i ja :)
Jakie zmiany u ciebie już myślałam ze pomyliłam wątki az dwa razy sprawdzałam czy to na pewno Ty :)
Pięknie, pięknie brak mi słów. Wszystko dopasowane do siebie, nic nie odstaje od reszty. Milenko ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Wycieczka udana i dziekuje za zdjecia azali i rododendronów. Jak miło popatrzeć. Na jednyn zdjeciu zauważyłam blondyneczkę czy to może Ty?
Pozdrawiam cieplutko ;:196 i jeszcze raz gratulację za piękny ogród.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Z tej perspektywy różanka i tak prezentuje się lepiej niż boku ;:224
U nas na strychu było gniazdo szerszeni chyba i po zgłoszeniu do gminy przyjechała ekipa i rozprawiła się za darmo ze wszystkim.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Milenko sama nie usuwaj gniazd os ..one są bardzo złośliwe...
i ja mam kłopoty z netem ...ciągle są awarie... jak dzwonimy to nas grzecznie zbywają... ;:174
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - chyba wiele z nas tak ma :wink:
Reniu - z tego co wiem, to kiedyś tak było, właśnie czytam, że straż usuwa tylko w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia i zdrowia, w innych przypadkach należy wezwać firmę dezynsekcyjną.
Ewuniu - obawiam się, że jest tak jak wyżej Reni napisałam, zresztą na stronach wielu lokalnych straży pożarnych można poczytać podobne artykuły jak tu: http://www.straz.lublin.pl/index.html?akcja=news&id=629
Karolinko - wysyłałam niedawno kilka przesyłek, miałam małe kartoniki i trochę było im ciasno, ale podobno przeżyły :) Najbardziej boli, jak dostaniesz przesyłkę z profesjonalnej niby firmy, za rośliny płacisz niemałe pieniądze, a po otwarciu chce Ci się płakać... Ja mam tak do tej pory, gdy oglądam moje hortensje - najbardziej mi smutno z powodu H. Polar Bear, która cały czas ledwo odstaje od ziemi i w dodatku dziś dobił ją grad ;:199
Aniu - wiem, jakie dokładnie obrzeże masz na myśli. Tylko co z korą? Nie będzie się wysypywać? Czy może zrezygnować z kory? Żadnych włóknin nie chcę, czyli pozostałoby pielenie...
Sylwuś - dziękuję za taki ogrom ciepłych słów, potrzebne mi, zwłaszcza po kolejnym gradobiciu :cry: Piękna azalia, która dopiero niedawno rozwinęła pąki wygląda okropnie, na tarasie zastałam zbite świeże przyrosty cisa, on sobie jakoś poradzi. Gorzej hortensje, które i tak są martne; róża Flammentanz straciła prawie wszystkie gałązki z listkami... Nie chcę narzekać, bo taki los ogrodnika, ale nie jest mi dziś łatwo, zwłaszcza, że dzisiejsze pasmo nieustających sukcesów poszło również poza sferę roślinną.
Pacynko - w ostateczności mogę pokazywać zdjęcia tylko z okna ;:306 O ile po gradobiciu będzie co pokazywać. A ostrzegali przed gradem na burze.dzis.net - trza było jakąś plandekę rozłożyć nad najmłodszymi roślinami, to się leniwcowi nie chciało :wink: Obawiam się, że w gminie powiedzą, że jak nie ma bezpośredniego zagrożenia życia i zdrowia, to mam sobie zawołać ekipę ddd.
Misiu - okazało się, że u mnie problem z wi-fi, na kablu wszystko jest ok. Dobrze, że już jesteś ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Milenko, dziękuję za piwniczkową dedykację, cudna jest. Twoje zdjęcia rozłożyły mnie na łopatki, nie tylko te z Pisarzowic, absolutnie najlepsze jest to oko w oko z salamandrą, jaki ona ma wyraz tego oka!
Z osami może sama nie walcz, pomysł ze strażakami wydaje się być jak najbardziej na miejscu, warto chyba spróbować?
Że niby róże cię mogą nie lubić? Akurat. To nawet widać na zdjęciach, jak cię roślinki nie lubią ;:224
Popieram Anię-sweety, powinnaś ich mieć więcej :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Milenko no ja dołączam do tych u których strażacy robią to za darmo. Nie konkretnie mnie ale wujek z działki obok miał taki problem i bez niczego przyjechali się z nimi rozprawić. Sama się nie zabieraj. Zadzwoń do straży i zapytaj. Myślę że zrobią to za darmo. Co do płotka to ja bym go pomalowała impregnatem i wkopała trochę w ziemię. Z drugiego planu nie wygląda tak źle. Rośliny urosną i za chwilę też aż tak nie będzie się rzucał w oczy. Salamandra piękna :)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewela - od razu pomyślałam o Tobie, jak ją zobaczyłam :D Co do roślin, to uwierz, że u mnie więcej porażek niż sukcesów. A jak już coś dobrze idzie, to spada kolejny grad i koniec radości. Czy ktoś ma tyle szczęścia, co ja? Fakt, kwiaty azalii we floksach wyglądały pięknie, nawet przez moment chciałam to uwiecznić na zdjęciu :D
Madziu - coś postaram się zmienić z różanką. Co do trawy, którą skosiliśmy bez kosza, niestety strasznie się wnosi do domu. Może dlatego, że u mnie prawie codziennie pada, przetestujemy jeszcze kilka razy, chyba kiedyś się te deszcze u mnie skończą :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wiesz, czasami zmiany na siłę nie mają sensu. Roślinki są małe i jak urosną też to będzie inaczej wyglądać. Ja np jestem zwolenniczką płotków, palisad i innych obrzeży. Niekoniecznie wszystkie mi się podobają ale po pierwsze mam psa który by mi zaraz to poroznosił, po drugie po mojej działce kręci się sporo dzieci które też dreptają tam gdzie niekoniecznie powinny, po trzecie właśnie przy koszeniu trawa się sypie na korę/kamienie/ zrębki. A tak przynajmniej jest jakaś osłonka. Co do koszenia tej trawy no to może faktycznie to kwestia deszczów. U mnie była koszona półtora tygodnia temu i nic nie wnosiło się. U mnie z tym deszczem to tak na bakier trochę. Bardziej straszy niż porządnie leje. Chociaż dzisiaj jak byłam w castoramie to tak zaczęło lać że ze sklepu wyjść nie mogłam. Ale aż tak długo to nie trwało. Ochłodzenie jednak przyszło i z tego co zapowiadają to zadomowi się u mnie na dłużej. Już sobie myślałam że w weekend jakoś nogi do słonka wystawię i pójdę bez rajstop na weselicho ale chyba nic z tego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”