Gosiu dziękuję.Zawsze pierwsza była Mary Rose, ale w tym roku musiała oddać puchar.

Majeczko Dziękuję .Tak ,jest w planie ławeczka i chyba też postawię jakiś łuk żeby klasztorne miały się na czym opierać.Z tyłu ławeczki, są zaplanowane dwa niebieskie powojniki.
Tylko ustaliłam priorytety i pierwszy musi być murek oporowy od strony stawu.Dużo jest tych prac związanych z pracami ziemnymi.Potem dopiero na końcu ,dodatki ,kokardki i przystrajanie.

Justynko
 Właśnie, też jestem ciekawa która z angielek zakwitnie w tym roku.Jak na razie wszystkie się przyjęły.Najsilniejsze są te wysokie.Myślałam już o tym i po jednym kwiatku pozwolę zakwitnąć dla sprawdzenia odmiany.
 Właśnie, też jestem ciekawa która z angielek zakwitnie w tym roku.Jak na razie wszystkie się przyjęły.Najsilniejsze są te wysokie.Myślałam już o tym i po jednym kwiatku pozwolę zakwitnąć dla sprawdzenia odmiany.Konkurs,/jeśli coś takiego u nas jest /to dobry pomysł,ale jeszcze może tak za 2-3 lata,niech mój ogród trochę dojrzeje.
Moniczko pachnie bardzo delikatnie ale nie potrafię określić jaki to zapach.Nie jest typowo różany.Ścieżkę trochę jeszcze wyrównam i obsieję trawą.Teraz trochę ziemia na niej osiadła i widać nierówności.Tak naprawdę to ostatnie miejsce które wymagało takiego większego wysiłku aby go zagospodarować.Jest jeszcze dużo miejsc które chcę poprawić ale to już taka kosmetyka.
Newada i Marqerite mają dużo pączków i będą kwitły i na dodatek wypuściły po kilka nowych pędów.Może pójdą w wysokość.

Ale będzie widok
  Ale będzie widok  

, nie wiem, jak mogłam przegapić Twój początek sezonu
 , nie wiem, jak mogłam przegapić Twój początek sezonu  

Podpora także wygląda bardzo solidnie. Możesz przy okazji pokazać całość?
 Podpora także wygląda bardzo solidnie. Możesz przy okazji pokazać całość?

Będzie więc mało owoców. Muszę się chyba zmotywować i pójść za Twoim przykładem
  Będzie więc mało owoców. Muszę się chyba zmotywować i pójść za Twoim przykładem