Gosiu dziękuję.Zawsze pierwsza była Mary Rose, ale w tym roku musiała oddać puchar.

Majeczko Dziękuję .Tak ,jest w planie ławeczka i chyba też postawię jakiś łuk żeby klasztorne miały się na czym opierać.Z tyłu ławeczki, są zaplanowane dwa niebieskie powojniki.
Tylko ustaliłam priorytety i pierwszy musi być murek oporowy od strony stawu.Dużo jest tych prac związanych z pracami ziemnymi.Potem dopiero na końcu ,dodatki ,kokardki i przystrajanie.

Justynko

Konkurs,/jeśli coś takiego u nas jest /to dobry pomysł,ale jeszcze może tak za 2-3 lata,niech mój ogród trochę dojrzeje.
Moniczko pachnie bardzo delikatnie ale nie potrafię określić jaki to zapach.Nie jest typowo różany.Ścieżkę trochę jeszcze wyrównam i obsieję trawą.Teraz trochę ziemia na niej osiadła i widać nierówności.Tak naprawdę to ostatnie miejsce które wymagało takiego większego wysiłku aby go zagospodarować.Jest jeszcze dużo miejsc które chcę poprawić ale to już taka kosmetyka.
Newada i Marqerite mają dużo pączków i będą kwitły i na dodatek wypuściły po kilka nowych pędów.Może pójdą w wysokość.