Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
Ojejku! Ale masz dziś fajny poranek. Faktycznie poranek cudny, jak ja bym chciała tak witać ranek za moimi oknami.
Zazdroszczę i nie wiem które piękniejsze, wszystkie takie, że chyba bym bardzo zaniedbała swoje obowiązki, gdybym miała aż takie widoki za moim oknem.
Zazdroszczę i nie wiem które piękniejsze, wszystkie takie, że chyba bym bardzo zaniedbała swoje obowiązki, gdybym miała aż takie widoki za moim oknem.
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozostaje jeszcze jaką leucanthemkę z mediolobiwek dorwać :]
sobie 81 to jakaś nadpalona, czy taka lekko 'aurea'?
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
To rozumiem
W jednym poście tyle kwiatów, że się człowiek napatrzy na zapas
Nie to co u mnie... Po jednym, dwa kwiatki 

- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny
Miło mi, że podobają się Wam moje rośliny
Mam tylko nadzieję, że trochę z nich zaczeka do mojego powrotu (najbardziej liczę na lobiwie, chociaż jest też kilka mediolobiwek, na których kwiaty oczekuję z niecierpliwością). W końcu to tylko cztery dni... A jak nie będzie zbyt słonecznie, to na pewno im się uda nie rozkwitnąć
To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że warto dbać o swoje rośliny, aby cieszyły nie tylko moje oko, ale też Wasze. Tym bardziej, że trudno w najbliższym otoczeniu spotkać takich Entuzjastów jak Wy (a jeszcze trudniej o zrozumienie dla naszej pasji, bo zazwyczaj wspomnienie o niej wywołuje uśmiech politowania i zdziwienie na twarzach innych).
Poza tym musiałbym je zabrać na pokład samolotu jako bagaż podręczny

A z sobie 81 to Marek o co Ci chodzi? O kolor kwiatu, czy korpusu. Przypalona nie jest, chlorofil jej tak wyszedł na jesieni i tak jej zostało. W tamtym sezonie wyglądała tak:

. Poza tym czekam na Wasze fotki na Waszych wątkach 

Miło mi, że podobają się Wam moje rośliny

Jak zwykle cieszą mnie Twoje słowa Henrykuhen_s pisze:(...) Twoje rośliny przepięknie kwitną, do tego masz dobry sprzęt i zwyczajnie potrafisz wyeksponować ich naturalne piękno. No i kwitnienia - super!![]()
Tydzień przerwy w sezonie = tydzień stracony. Co prawda pewnie żona coś zdjęć zrobi ale Ty nie zobaczysz kwitnących roślin a na to sie czeka cały sezon. Bo fotki, niestety, to już nie to samo...![]()
Na całe szczęście jest się czym tu i teraz podelektować... Co niniejszym czynię z prawdziwą przyjemnością...

Lucy, akurat na zrozumienie ze strony rosyjskich służb granicznych bym raczej nie liczył, a trochę musiałbym ich ze sobą zabraćonectica pisze:A jakbys tak wzorem kolegi zabrał część ze sobą? Maszynka do golenia chyba nie jest niezbędna? Podobnie jak parę innych rzeczy(...)

Danusia, jak już zakupiłaś kilka mediolobiwek, to i u Ciebie niedługo zrobi się kolorowoDAK pisze:Ojejku! Ale masz dziś fajny poranek. Faktycznie poranek cudny, jak ja bym chciała tak witać ranek za moimi oknami.

Z tego co widziałem, to Koleżanka Danusia z Warszawy zakupiła (patrz powyżej), będzie od kogo sępićczarny pisze:Pozostaje jeszcze jaką leucanthemkę z mediolobiwek dorwać :]

A z sobie 81 to Marek o co Ci chodzi? O kolor kwiatu, czy korpusu. Przypalona nie jest, chlorofil jej tak wyszedł na jesieni i tak jej zostało. W tamtym sezonie wyglądała tak:

Mateusz, będę miał co oglądać jak wyjadęabaddon1986 pisze:To rozumiemW jednym poście tyle kwiatów, że się człowiek napatrzy na zapas
Nie to co u mnie... Po jednym, dwa kwiatki

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Widać ja to jestem szczęściarzem, jeśli chodzi o moje otoczenie - znaczna większość akceptuje moją pasję (może to przez to, że się fotkami chwalęprzemek_pc pisze:Tym bardziej, że trudno w najbliższym otoczeniu spotkać takich Entuzjastów jak Wy (a jeszcze trudniej o zrozumienie dla naszej pasji, bo zazwyczaj wspomnienie o niej wywołuje uśmiech politowania i zdziwienie na twarzach innych).

Pozdrawiam, Aleksander
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli dobrze zrozumiałem to wyjeżdżasz na 4 dni i obawiasz się, że w tym czasie najbardziej zaawansowane w rozwoju pąki otworzą się. Jest na to rada - wstaw na te 4 dni roślinki z dużymi pąkami w cień, np do wnętrza pokoju. To bardzo opóźni rozwój pąków. Możliwe iż zdążysz wrócić, kiedy się otworzą. Uwaga! Jeśli roślinki mają bardzo mokre podłoże i są we fazie intensywnego wzrostu to jest małe ryzyko, iż przez ten czas trochę się wyciągną z braku światła.przemek_pc pisze:Mam tylko nadzieję, że trochę z nich zaczeka do mojego powrotu (najbardziej liczę na lobiwie, chociaż jest też kilka mediolobiwek, na których kwiaty oczekuję z niecierpliwością). W końcu to tylko cztery dni... A jak nie będzie zbyt słonecznie, to na pewno im się uda nie rozkwitnąć![]()
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Twój wątek jest obecnie najbardziej kwiecisty i kolorowy
wspaniałe kwiaty 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 lut 2013, o 17:43
Dokładnie, ten wątek jest tak upchany kwiatami że aż się w głowie kręci
Pod nieobecność kwiatów w mojej raczkującej kolekcji, tutaj po prostu muszę zaglądać codziennie 

Pozdrawiam Krzysiek
- przemek_pc
Korzystając z okazji, że następny samolot mam za godzinę (a u mnie teraz (w Moskwie) jest 01.00), chciałbym Wszystkim po raz kolejny bardzo serdecznie podziękować za miłe słowa
Tym bardziej żałuję tego, co zapewne mnie i Was ominie
Jedyny ratunek w pogodzie i jej pogorszeniu 
Mam nadzieję, że to pomoże. W razie czego, żona jest w odwodzie 

Tym bardziej żałuję tego, co zapewne mnie i Was ominie

Tak Tomku, tego się obawiam i przed wyjazdem zrobiłem dokładnie to, co zaproponowałeś (zanim jeszcze odczytałem Twojego posta)blabla pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem to wyjeżdżasz na 4 dni i obawiasz się, że w tym czasie najbardziej zaawansowane w rozwoju pąki otworzą się. Jest na to rada - wstaw na te 4 dni roślinki z dużymi pąkami w cień, np do wnętrza pokoju. To bardzo opóźni rozwój pąków. Możliwe iż zdążysz wrócić, kiedy się otworzą. Uwaga! Jeśli roślinki mają bardzo mokre podłoże i są we fazie intensywnego wzrostu to jest małe ryzyko, iż przez ten czas trochę się wyciągną z braku światła.

- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Nie wiem jak tam w stolicy ale u mnie z tego co widzę na portalach pogodowych nadchodzi załamanie pogodowe
Może u Ciebie będzie podobnie i wcale nic nie przegapisz
Poza tym masz żonę całkiem dobrze posługującą się aparatem, więc może pomóc Ci w uwiecznieniu kwiatów, których zobaczyć nie będzie Ci dane 

- nyskadu
Kwiatuchy jak zwykle cudo!! A jakąś pamiątkę od naszych braci przywieziesz
chodzi mi o coś kaktusopodobne 

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Zupełnie nie rozumiem jak Tu nie lubić rebutii, no jak? Toż to kolorowe cuda! 

- przemek_pc
Aga, nie za bardzo mam czas sobie połazić po mieście (kaktusy widziałem tu kiedyś raz i były w opłakanym stanie i nie z tych znajdujących się w kręgu moich zainteresowań). Poza tym nie jestem u naszych 'braci', a trochę bardziej na południenyskadu pisze:A jakąś pamiątkę od naszych braci przywiezieszchodzi mi o coś kaktusopodobne

Mały (z lewej) i Wielki (z prawej) Ararat

Paula, ja też nie rozumiemPaula15 pisze:Zupełnie nie rozumiem jak Tu nie lubić rebutii, no jak? Toż to kolorowe cuda!

Poza tym dziękuję Wszystkim za odwiedziny, pomimo braku nowych fotek z kwiatami. Z pewnością nadrobię zaległości po powrocie do domu

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Nie wiem jak w Warszawie, ale w Gdańsku przeszły dwie gwałtowne burze 

- nyskadu