Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Marzenko, co ty bredzisz. Zmian u Ciebie więcej niż u mnie, ciągle coś robisz. Dołki to rzecz normalna, miewam często. Ale wyłaź z niego bo robota czeka ;:303 Porównaj sobie foty z zeszłego roku i obecne widoki. Zaraz Ci przejdzie. Mi to pomaga niezawodnie. Nawet M wczoraj do mnie mówi, stojąc przy jednej z rabat gdzie sadziłam orliki " a w zeszłym roku tu było ściernisko..." znaczy hałda piasku do budowy ;:306
Trzymam kciuki :lol:

Kasiek, to złudzenie. Mam tylko sześć różaneczników, z tego dwa nowe, jeszcze nie posadzone. I trzy azalie, w tym jedna japońska. Dopiero po dwóch latach zaczynają cokolwiek pokazywać. Wcześniej ciągle chorowały. Już chciałam wykopywać. A ile mi przemarzło lub z innych przyczyn się nie przyjęło.....
Ale łajnie że Ci się podoba ;:196
A czosnki to moja miłość, przez Ciebie :;230 To u Ciebie widziałam ich cudne łany i postanowiłam zaprosić do ogrodu ;:7

Bajubog bardzo mi miło że pierwszy wpis postanowiłaś zamieścić w moim wątku ;:180 Zapraszam do komentowania. Jestem świeżą ogrodniczką ale odwiedzają mnie takie gwiazdy jak np Kasiek, przed chwilą się wpisująca więc można się coś od nich dowiedzieć ciekawego.
Jak się do Ciebie zwracać? Tak jak w nicku? bo nie jesteś podpisana imieniem. Masz ogród? Planujesz go pokazać na Forum? Napisz coś więcej o sobie.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Jola, działasz, kopiesz, zasuwasz.... ;:180 no i masz paprocie ;:173 ostatnio widziałam łan paproci, regularnie posadzonych na planie prostokąta, około 6 na 3 metry...miodzio, polubiłan je w jednej chwili ;:173
Miskant ciągnie?tak z ciekawości pytam.... ;:173
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi ;:168 Miskant super, podlewany i głaskany. Nie chciałam na razie pokazywać żeby nie zapeszyć ale radzi sobie świetnie. No od Ciebie nie mogło być inaczej ;:196

Obrazek zaraz po posadzeniu

Obrazek tydzień temu

Obrazek Trzy dni temu. Wiem że mało tu widać ale jest po prawej stronie w głębi. Będzie mocnym akcentem na styku dwóch rabat. Wiejskiej z burzą kwiatów po prawej, zakończonej drewutnią i rabaty w cisowo-berberyskowym żywopłocie z różami Lavender Lassie i liliami oraz klonikiem palmowym. Jeszcze bardziej zamąciłam ;:306 ;:306
bajubog
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2013, o 22:08
Kontakt:

Post »

Witam ponownie :!: No jednak wypada rzeczywiście trochę się ujawnić. :? Swojego posta jeszcze nie założyłam, ale uczynię to wkrótce i pokażę pewnie jakieś zdjęcia mojej działeczki. Na imię mam Basia, a moja działeczka znajduje się w okolicach Gdyni. A Twój ogród w lesie ;:215
Basia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości - nie ustajesz ani na chwilę w działaniach w ogrodzie, zmieniając go na jeszcze piękniejszy.
Rabata, którą pokazujesz na ostatnich zdjęciach zapowiada się bardzo ciekawie!
Pozdrawiam sennie,
A
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze raz witam Cię Basiu serdecznie. Mam ogromny sentyment do Twojego imienia :wink:
Działeczka daleko ode mnie, warunki klimatyczne zupełnie różne. Dawno już ją masz? coś uprawiasz czy to Twoje początki? No chyba, że jesteś już doświadczoną ogrodniczką i zaraz nam tu pokażesz wspaniale zaplanowany i utrzymany ogród ;:173
No tak, mój ogród w lesie i ja w lesie dosłownie i w przenośni ;:306

Aga, no nie zasłużyłam na takie komplementy ;:180 Coś tam dłubię cały czas. Rabata na ostatnich zdjęciach to rabata północna. Dopiero ją kończę a już chcę zmieniać ;:306 jest długa i wąska i kiepsko wychodzi na zdjęciach, znaczy na moich.
Remont Cię nie wykończył? masz jeszcze siłę? powinnam zajrzeć co tam poszalałaś...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Masz rację Jolu, moja Mentorko ;:180 , przecież to dzięki Tobie ;:196 mam wątek i tylu wspaniałych przyjaciół. Nic tylko brać się w garść i wychodzić z dołka. Moze festym pt. Piknik rodzinny w przedszkolu w niedzielę poprawi mi morale?
Póki co sen z oczu spędza rosnąca po pas trawa. Zamówiłam sąsiada do pomocy na sobotę, zobaczymy czy nie zapomni przyjść?
Zmykam na pocztę
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czekam na róże w lesie :wink: Krzaczki bardzo ładnie wyglądają, oby tak samo ładnie kwitły.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, trzymam kciuki.
Ewuś, ja też już przebieram nogami. Coś się dzieje ale na racie Ciiiiii

Sorki, dziś urwanie głowy. Ale nic mnie nie złamie, przecież dziś piąteczek :tan :tan :tan A potem goście na cały weekend. W poniedziałek wrócę do pracy odpocząć :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Jolu :wit
Zazdroszcze zdrowego podejścia do ogrodu i chwaściorów 8-)
Ja w tym sezonie chyba ze dwa razy odpoczywałam na łonie natury :;230 Już teściowa mi mówi, ze mam odpocząć a nie tylko harować ale szkoda mi czasu i jakoś nie umiem :roll:
Hosty masz śliczne i ile sztuk!!!
Wkładasz w sadzenie roślin a szczególnie w przygotowanie im odpowiedniego podłoża, mego dużo siły.
życzę udanej gościny!
Buziaczki!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Reniu, sorki że dopiero dziś wpadam ale jak piasałam, dom pełen ludzików.
Dzięki za komplementy, bardzo mnie motywują.
Niestety w weekend posadziłam tylko dwa RH Cunningham's White i osiem host Fire and Ice.
Zdjęcia robiłam ale tylko kilka i nie miałam szansy ściągnąć.
Gościom tak dobrze, że jeszcze zostali więc znów nie mam na nic czasu ;:306

:wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podobno goście, jak ryby ...po 3ch dniach zaczynają "przeszkadzać".
Sąsiad się zjawił i ... nie napiszę nic, bo i tak cenzura by zadziałać musiała :evil:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, wcale nie dziwie się gościom, też bym u ciebie siedziała, aż do momentu wywalenia mnie przez właścicieli :;230
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko właśnie u Ciebie byłam i już wiem co z sąsiadem ;:306 Trudno, odrośnie...
Trzymaj się, ja nie mam dziś kompletnie czasu ;:131

Reniu, może uda się ich dziś wywieźć :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też zaraz zmykam do papierów, bo kolejne raporty idą i robota się spiętrzy, a tego nie lubię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”