Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu ;:196 , jak ja lubię u Ciebie się zasiedzieć ;:oj
Awatar użytkownika
mariola3108
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 maja 2013, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam autorkę wątku i jej gości.
Wpadłam tu z innego forum. Przywiodła mnie do Ciebie miłość do roślin. Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, to prawdziwe arcydzieło. Gratuluję!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ale mimo strat ogród i tak prezentuje się bardzo dobrze.
W tym roku nie nacieszysz się już straconymi tulipanami, ale za to zakwitną silniejsze w przyszłym roku.
A roduś nie kwitł bo nabierał sił.
Teraz pokrył się kwieciem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kolejny zimny, deszczowy dzień za nami. W przerwach deszczu zrobiłam obchód ogrodu z Ewą, która sokolim okiem spostrzegła żerujące na różach bruzdownice ;:202 Te france znoszą jaja w pędach i cały pąk wtedy zamiera...coś okropnego! Można je jednak łatwo złapać bo latają wolniej niż muchy...ale przesiadują pod liśćmi, więc ciężko je zauważyć...Jutro zrobię oprysk jakimś środkiem systemicznym ;:65 Mnóstwo róż ma już pączki, nie chciałabym ich stracić....

Kasiu, witaj! Cieszę się, że Twoja glicynia też sprawiła miłą niespodziankę! Moja szukuje pokaz, ale trzeba jej słonka...rozkwitnie pewnie pod koniec tygodnia, a ja na weekend wyjeżdżam ;:124
Ewa, trzy, cztery róże? Przecież Ty masz hektary do obsadzenia! :lol:
Małgorzatko, donica ma 50 cm wysokości, głęboka do spodu, średnica 32 cm. Posadziłam w niej niziutką Pashminę, będzie tam zimować ;:108
Małgosiu, w tych stojakach będą laurencje - to jednoroczne roślinki, zupełnie bezobsługowe i kwitną całe lato. Miałam je w ubiegłym roku, obsypane niebieskimi kwiatuszkami, może pamiętasz?
Nena, ja też nie wypuszczam sekatora z ręki w czasie popołudniowego obchodu ;:333 Na migdałka się szykuję ;:65
Dorotko, wisteria pachnie słodko, troszkę przypomina zapach akacji ;:170
Maddy, jak fajnie, że jesteś!Brakowało mi Twoich odwiedzin ;:168 Dziękuję za wizytę i ciepłe słowa!Pozdrawiam :wit
Danusiu, 20-letnia wisteria musi robić wrażenie :shock: Czy kwitnie u Ciebie? Na metalowej pergoli będzie się prezentować zjawiskowo, a podpora będzie solidniejsza od drewnianej, doskonały wybór ;:333
Aniu, witaj! Bardzo mi miło, że wpadłaś ;:196
Mariolko, witaj wśród zielono zakręconych ;:4 Zaglądają tu sami miłośnicy ogrodów, więc będziesz czuć się jak wśród samych pokrewych dusz ;:170 Bardzo dziękuję za tyle miłych słów o ogrodzie,...to jeszcze młody zakątek, zaledwie 3-letni ale cieszy mnie osiągnięty już efekt i czekam na tegoroczny sezon z utęsknieniem ;:138 Pozdrawiam serdecznie!
Margo, jeszcze inne odmiany kwitną, są późniejsze i były w pączkach więc się uratowały. RH jest piękny, dzisiaj zrobiłam mu kilka zdjęć..zachwycający kwiat ;:173

Z dzisiejszego spaceru w przerwie deszczu...

Zachodnia rabata - przy pergoli już wspina się powojnik Etoile Violet i róże - A Shropshire Lad po prawej oraz Constance Spry i Ueteresener Klosterrose po lewej.
Obrazek

Pod pergolą przechodzimy do ogrodu różanego..ta rabata powstała jesienią. Rośnie na niej ok. 60 róż
Obrazek

Glicynia formosa 'Issai' kwitnie na całego
Obrazek

Obrazek

A parasol zaczyna..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cunnigham's White zaczyna pokaz...rozświetlając północną, ciemną stronę domu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten RH nn zakwitł po raz pierwszy - kwiaty ma ogromne! jak kamelia..może ktoś powie jak mu na imię?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Orliki
Obrazek

Obrazek

Bzy
Obrazek

Powojnik 'Albina Plena'
Obrazek

Azalia japońska 'Madame Van Hecke'
Obrazek

Obrazek

New Dawn przezimowały po same końce - sadzone były rok temu, przyrost ma ponad 2 metry! w tym roku powinny się spotkać na środku pergoli ;:170
Obrazek

Hakuro zaczynają różowieć na listkach :D
Obrazek

Pashmina zamieszkała w nowej donicy ;-))
Obrazek

Buk się ładnie wybarwił! A rozważaliśmy przesadzenie i wymianę na Wiąz Camperdownii...słusznie?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po lewej od buka - cyprysik. Niby zielono i smutnawo, ale pierwsze skrzypce grają tu hortensje..
Obrazek

Obrazek

Po prawej od buka zaczyna się angielska rabata - powstała jesienią. Ma ok. 10 metrów długości i rośnie na niej ok. 50 róż i mnóstwo bylin! Będzie kolorowo i sielsko-angielsko, przynajmniej w teorii.. ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na obwódce jest lawenda
Obrazek

Angielska rabata ciągnie się aż do altany. A tutaj kilka tulipanków wciąż kwitnie..
Obrazek

Ta fioletowa odmiana to Match Point
Obrazek

A to Queensland
Obrazek

Virchic & Maytime
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A koło nich - nowy nabytek - wymarzona Gertrude Jekyll. Wkrótce zakwitnie!
Obrazek

Widok z tarasu
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, latem wszystkie istniejące festiwale będą się mogły schować... u Ciebie to dopiero będzie show! Tyle róż - aż trudno wyobrazić sobie ich obfite kwitnienie, z pewnością doskonale dobrane kolorystycznie i skomponowane z bylinami...
Mam nadzieję, że poradzisz sobie z bruzdownicą ;:219
Aktualne fotki zachwycające... popis glicynii perfecto!
I te bzy... cudnie!
Pozdrawiam i życzę dobrego nowego tygodnia ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiczku - oglądanie Twojego ogrodu to wciąż i wciąż ogromna przyjemność; z każdego kątka wyziera gust i klasa!
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu :wit
Twój ogród jest wręcz niesamowity .Wszystko jest takie dopieszczone i zadbane ,a do tego świetne planowanie i łączenie elementów.Normalnie wprowadzę się do cienie w czasie kwitnięcia róż :;230 Efekt będzie niesamowity jak 60 róż na jednej rabatce zakwitnie
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, ja chodziłam ostatnio po Twoim ogródku po cichutku, nie miałam siły już nic pisać... Z opryskiem może poczekaj aż przestanie padać ;:131 Przyjemny obchód po Twoim ogrodzie, jak zwykle urzekająco nawet przy takiej pogodzie ;:333 Glicynia tfu, tfu!!! (żeby nie zauroczyć :wink: ) Będzie się uginać pod kwieciem :shock: Donica od M jest idealna! Miałam zapytać wcześniej, ale zapomniałam...Gdzie posadziłaś kobeę? I czy sadziłaś po jednej czy po kilka sadzonek obok siebie?
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

Pierwszy raz u Ciebie i jestem zachwycona......mam pytanie czy te latarenki ze świeczkami przemakają gdy pada deszcz i w ogóle gdzie je kupiłaś . Są SUPER tak jak cały ogród.
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej bruzdownice na różach....nie ciekawie...... ;:219
u mnie się pojawiły mszyce i inne robactwa ale już oprysk zrobiłam ale nie wiem czy coś dał bo akurat wieczorem lało :twisted:
ale kupiłam Targeta na mszyce i inne paskudztwa i we wtorek mam zamiar pryskać jeszcze raz.....więc radzę robalom uciekać póki jeszcze mają czas :twisted:
jejku glicynia......jej ale piękna ;:167 no i rodusie.......... ;:167
ooo też mam Madame van Hecke.....jest urocza, nieprawdaż? a jak wszystkie kwiatki rozkwitną to tylko róż i nic innego....cudo ;:167 a buka ani mi się ważyć wymieniać......ładnie wygląda i się fajnie komponuje na tym zielonym tle.....a tak byłoby nudno ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu tak wyglądała w 2008 roku, niestety teraz jest mocno ścięta. Możesz zlikwidować to zdjęcie chciałam Ci pokazać jak wówczas wyglądała.

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Parasol z glicynii zapowiada się ;:167 .
Ja też się dziś przymierzałam do kupna glicynii, nie jest moja tylko dlatego, że nie zmieściłaby się do samochodu... ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mąż sprawił Ci piękny prezent. Donica jest cudna ;:167
Niezwykle podobają mi się Twoje tulipanki virchic. Wszystkie te z maźnięciem zieleni na płatkach jakoś mnie wyjątkowo rajcują. I parę już mam ;:138
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu jak zwykle cudownie ;:138 Powala mnie jednak glicynia ,jak pięknie jest prowadzona a moja poszła na jabłonkę taką wielką i tyle ją widziałam ;:306 Pochwalę się jednak że w tym roku też ma pąki i to dużo ale jak ja wejdę żeby jej zrobić zdjęcie,ale i tak się cieszę ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek ja bym jednak nie wymieniala tego Buka na Wiaza. On w tej czesci ogrodu swoimi bordowymi liscmi robi dosc dobra robote. Rozbija Monotonie zielonego ale nie jest jakos strasznie dominujacy. Przez male listki i swoja azurowosc nie zapycha tego kacika, co przy dosc szczelnej koronie Wiaza moze sie zrobic.
U mnie piekne slonce sie pokazalo, tyle ze zimno jest brrr
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”