Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Patrycjo, Ty chyba żeby przewieźć swoje rośliny za jednym razem, to byś musiała wynająć półcieżarówkę
Czekamy na zdjęcia kwiatów 
- Muszelka 102
- 200p

- Od: 20 lut 2011, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrycjo piękne masz roślinki
Dalia, begonie i w tle koleuski są śliczne, pieprz i begonia tamaya też super rosną. Mogłabym tak długo wymieniać, a wszystkie mi się podobają. Wypatrzyłam też zroślichę, czy mogłabyś mi powiedzieć czy ona taka kapryśna jest, u mnie wcale nie chce rosnąć.
Jak już wypuści listki to zaraz robią się zółte, a nawet białe

Dalia, begonie i w tle koleuski są śliczne, pieprz i begonia tamaya też super rosną. Mogłabym tak długo wymieniać, a wszystkie mi się podobają. Wypatrzyłam też zroślichę, czy mogłabyś mi powiedzieć czy ona taka kapryśna jest, u mnie wcale nie chce rosnąć.
Jak już wypuści listki to zaraz robią się zółte, a nawet białe
Serdecznie pozdrawiam Bożena
Dokładnie kochani jakaś ciężarówka by się bardzo przydała.
Muszelka 102 a sprawdziłaś czy ma nie za suchą ziemię ?
Muszelka 102 a sprawdziłaś czy ma nie za suchą ziemię ?
- Muszelka 102
- 200p

- Od: 20 lut 2011, o 17:05
Nie ma sucho, ja raczej przelewam moje roślinki. Muszę się pilnować coby nie biegać do nich ciągle z konewką
Ostatnio ja przesadziłam i postawiłam dalej od okna, tak gdzieś wyczytałam że nie lubi ostrego słońca. Może to choroba grzybowa, będę ja dalej obserwować.
Serdecznie pozdrawiam Bożena
To lej mniej wody kochana,a częściej podlewaj po mniej;)
.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
To dobrze że bliżej końca niż dalej
Jak już wszystko przewieziesz i poukładasz to wrzuć fotkę, ciekawa jestem efektu 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Begonia Tamaya - ładna, zdrowa roślinka 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mnie też najbardziej wpadła w oko Begonia Tamaya
, ładnie okryła się zielenią .Czy to kwitnąca na biało?
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Kto by pomyślał że piepsz ma takie ozdobne liście...ale tamaya nie zostaje wcale w tyle 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczna Tamaya

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Syngonium,Piper Ornatum,Begonia Tamaya-robią na mnie fantastyczne wrażenie,za każdym razem ilekroć do Ciebie zaglądam zastaję nowości
ale niezwykłe nowości
Przy przeprowadzce uważaj,żeby którejś z roślinek nie uszkodzić bo byłaby to duża strata a okazy masz niezwykłe.
Pozdrawiam
ale niezwykłe nowości
Przy przeprowadzce uważaj,żeby którejś z roślinek nie uszkodzić bo byłaby to duża strata a okazy masz niezwykłe.
Pozdrawiam
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pati, no to masz trochę roboty z przeprowadzką kwiatów
ale za to jaka przyjemność potem, można pokombinować gdzie co ustawić
. Wiadomo zawsze kilka ustawień trzeba wypróbować żeby osiągnąć optimum
Też czekam aż pokażesz końcowy efekt 
Kochani prawie wszystkie kwiaty mam już przewiezione, oporządzone i porozmieszczane:)). Udało się bez większych strat...w sumie jeden kwiat ma złamane parę listków i jeden filodendron ułamał mały pęd...reszta w znakomitej kondycji przewieziona;))
Blueberry relacja będzie wkrótce...na razie po paru dniach zapewne coś trzeba bedzie poprzekładać, każdemu znaleść jak najodpowiedniejsze miejsce;).
emma1966 nie ta tamaya kwitnie na różowo, ale mam begonię koralową która kwitnie na biało;)
.
Arkadius121 uważam uważam i dobrze poszło przewożenie zielonych pupilków;).
tesia39 dokładnie masz rację, kupa z tym roboty-padam-kwiaty porozmieszczane, na zdjęcia sił już brak...
Rhipsalis pilocarpa postanowił zakwitnąć,jest prawie cały zapączkowany:).

Jakiś tydzień temu odstawiłam do wyrzucenia resztkę begoni , bo straciła wszystkie listki i zgniła-przelałam ją, dziś sięgam po ziemie z tej doniczki , a tam taki widok...nie wierzyłam jak malutkiego listeczka zauważyłam, a ziemia w doniczce sucha jak pieprz;).

A pamiętacie jak moja monstera obliqua wypusciła kiedyś bardzo długiego pędzika i na końcu był 1 listek? Wtedy zrobiłam odkłady...a dziś rozkopałam donicę...zapraszam na relację:

po wyciągnięciu z ziemi tylko w 3 miejscach pojawiły się korzonki, a jak dobrze pamiętam od września siedziała w ziemi

w efekcie koncowym pocięłam na 4-5 centymetrowe kawałki tam gdzie był korzeń powietrzny i z korzeniem są wsadzone kawałki do ziemi...czekamy zobaczymy co i ile się ukorzeni;).

Blueberry relacja będzie wkrótce...na razie po paru dniach zapewne coś trzeba bedzie poprzekładać, każdemu znaleść jak najodpowiedniejsze miejsce;).
emma1966 nie ta tamaya kwitnie na różowo, ale mam begonię koralową która kwitnie na biało;)
Arkadius121 uważam uważam i dobrze poszło przewożenie zielonych pupilków;).
tesia39 dokładnie masz rację, kupa z tym roboty-padam-kwiaty porozmieszczane, na zdjęcia sił już brak...
Rhipsalis pilocarpa postanowił zakwitnąć,jest prawie cały zapączkowany:).

Jakiś tydzień temu odstawiłam do wyrzucenia resztkę begoni , bo straciła wszystkie listki i zgniła-przelałam ją, dziś sięgam po ziemie z tej doniczki , a tam taki widok...nie wierzyłam jak malutkiego listeczka zauważyłam, a ziemia w doniczce sucha jak pieprz;).

A pamiętacie jak moja monstera obliqua wypusciła kiedyś bardzo długiego pędzika i na końcu był 1 listek? Wtedy zrobiłam odkłady...a dziś rozkopałam donicę...zapraszam na relację:

po wyciągnięciu z ziemi tylko w 3 miejscach pojawiły się korzonki, a jak dobrze pamiętam od września siedziała w ziemi

w efekcie koncowym pocięłam na 4-5 centymetrowe kawałki tam gdzie był korzeń powietrzny i z korzeniem są wsadzone kawałki do ziemi...czekamy zobaczymy co i ile się ukorzeni;).
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
O, widzę mamusię mojego gratiska
Rhipsalis dobrze się zadomowił, ciekawe ile lat minie zanim zakwitnie, sporo jeszcze musi urosnąć
Ale sadzonek naprodukowałaś
Teraz tylko za nie kciuki trzymać 
Ale sadzonek naprodukowałaś
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Melduję się w Twoim wątku
Ależ masz piękne kwiaty!!!
I jakie egzotyczne. Bardzo mi się podoba maranta - trochę podobna do kalatei, na którą ostatnio choruję...
Super ten stojak w kuchni. Zastanawiałam się, czy sobie coś takiego nie sprawić, ale zniechęciła mnie gimnastyka związana z podlewaniem doniczek na samej górze... Dajesz radę z podlewaniem?
Super ten stojak w kuchni. Zastanawiałam się, czy sobie coś takiego nie sprawić, ale zniechęciła mnie gimnastyka związana z podlewaniem doniczek na samej górze... Dajesz radę z podlewaniem?