Moje zielone nieszczęścia - anoli
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Toż właśnie miała być groźba. Oj faceci to potrafią. "Kochanie kup pieczywo. - Dobrze. - W portwelu masz kartkę - kup pieczywo. Jeszcze Ci sms wyślę. - Dobra. Dobra. - wieczorem: Kupiłem mleko. Jakie mleko? No miałem kupić mleko. - A co masz na kartce??? - Pieczywo...." 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli

A potem jeszcze, że nie będzie więcej robił zakupów, bo jak on kupuje, to ja się wściekam nie wiadomo o co. No zupełnie nie wiadomo
Cudeńko zaczyna rosnąć
Cudeńko zaczyna rosnąć

- anoli

Bardzo mnie cieszy, że hojeczka ruszyła.
Dewuko kaktusy zajmują dwie misy i te rzeczywiście zastawiają pół parapetu, a reszta to takie maluchy, które łatwo wcisnąć na parapecie
Tylko z zimowaniem będzie kłopot - jedyne chłodne miejsce to kuchnia, a tam brak normalnego parapetu 
Dewuko kaktusy zajmują dwie misy i te rzeczywiście zastawiają pół parapetu, a reszta to takie maluchy, które łatwo wcisnąć na parapecie
- anoli

:P Nie da się. A i remonciku nie planuję :P , nie lubię zmian
0 Poza tym - nie wiem czemu, mimo okapu, w kuchni osadza się tłuszcz. Takie osady z gazowej kuchenki
I roślinki nie wyglądają w kuchni najlepiej 
anoli,wczoraj przekopywałam się przez twój wątek uff... zajeło mi to trochę
nieźle sobie radzisz z tą zieleniną,a straty ma każdy i nie nikt nie lubi się tym chwalić
ja też przerabiałam różne roślinki i teraz mam tylko te, które współpracują
chociaż czasami jeszcze usiłuję coś tam włączyć do kolekcji,ostatnio cienioluby żeby przetrwały zimę z dala od okna ,bo parapety są we władaniu storczyków(ponad 30 szt)
szczepki dziś Ci poszykuję jak już do Ciebie pojadą- dam znać,podaj mi tylko namiary do siebie na p.w.
pozdrawiam
szczepki dziś Ci poszykuję jak już do Ciebie pojadą- dam znać,podaj mi tylko namiary do siebie na p.w.
pozdrawiam
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- basga

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiem Ci,że mnie...pocieszyłaś!
Tym,że pomimo okapu osiada tłuszcz!Bo u nas okapów do wentylacji montować podobno nie wolno i ja okapu nie posiadam,więc wyobraż sobie kuchnię praktycznie bez wentylacji-dlatego zrobiłam otwartą na pokój. :P A byłam przekonana,że okap jest skuteczny.No cóż,pozostaje nam dobry spray do czyszczenia! 
- anoli

Dorelko serdecznie dziękuję za odwiedziny! Miło mi było Cię gościć
Z cieniolubnych to chyba filodendrony? Ja mam okna w mieszkaniu na przestrzał, ale niestety bloki do okoła zabierają sporo światła. Szczególnie w pokoju od balkonu ciemnawo, nie wiem co by tam mogło rosnąć
Basiu mój skuteczny nie jest.
A jakiego sprayu używasz? Ja już różne stosowałam, nie wszystkie są skuteczne. 
Basiu mój skuteczny nie jest.
anoli,tłuszcz z okapu zmywam ścierką z mikrofibry(do kupienia w Biedronce) i płynem do naczyń -schodzi jak złoto 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki