Nasze marzenie - część druga :-)
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
oooo jaką miałaś pogodę? Taką jak my? No proszę.. Czyli wodę już masz
Droga jest taka przyjemność? Szkoda że nie dajesz się namówić na wątek. Już masz co pokazać 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Madziu piękna donica z krateczka i łuk oj ładnie się robi .Widać zapał ogromny masz. 
-
Pashmina2006

Beciu oby tylko nie chwilowy
Dziękuję ci za pochwałę. Cieszę się, że to co robię podoba się też innym.
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdziu podoba sie , podoba i to bardzo , możesz nam pokazywac jak najwięcej takich fotek
bardzo podobaja mi sie te drewniane ozdoby , pergola , karmnik , donice są to rzeczy na pewno robione ręcznie i stąd moje pytanie sami robicie czy kupiłaś gotowe?
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

Kasiu
Co do mebli to niestety nie mamy takich zdolności. W tym roku zamówiłam u mojego brata leżak z drewna. Meble robi już od jakichś 4 lat ale dopiero teraz wychodzą mu naprawdę super. Kwestia wprawy. Zobaczymy kiedy mi zrobi to wstawię foteczkę
Teraz przed majówką robił dla klientów to nie mogłam z tego leżaka zejść. Taki wygodny.
Co do mebli to niestety nie mamy takich zdolności. W tym roku zamówiłam u mojego brata leżak z drewna. Meble robi już od jakichś 4 lat ale dopiero teraz wychodzą mu naprawdę super. Kwestia wprawy. Zobaczymy kiedy mi zrobi to wstawię foteczkę
Teraz przed majówką robił dla klientów to nie mogłam z tego leżaka zejść. Taki wygodny.
-
Pashmina2006

Udało nam się zrobić wreszcie wylewkę w blaszaczku. Mogłam już dużo rzeczy wynieść z domku. Zrobiło się luźniej i czyściej
Wstawiłam sobie w garażu dwie szafki i mam sporo miejsca na inne rzeczy. Choć mały to jednak całkiem pojemny.
Za rok jak blacha będzie gotowa pomalujemy go na jakiś ładny kolorek a póki co zrobiliśmy małą rabatę pod nim.

Posadzony jest świerk DAISY WHITE oraz jałowiec jakiś. Kupiony teraz w szkółce.

Jałowiec został podparty żeby rósł już tak jak powinien. Za jakiś czas, jak gałązki odpowiednio stwardnieją, będę go formowała.

Rabatkę ozdabiają lampki które pokazywałam już w poprzednim wątku, oraz studnia której widać na razie tylko dół z racji tego że góra nie zmieściła się teraz do autka. Jak pojadę na działkę i przywiozę górę, zobaczycie ją w pełnej krasie.
Garaż jest ustawiony stosunkowo daleko od domku także nie ma efektu naćkania. Tak mi się wydaje.
Za rok jak blacha będzie gotowa pomalujemy go na jakiś ładny kolorek a póki co zrobiliśmy małą rabatę pod nim.

Posadzony jest świerk DAISY WHITE oraz jałowiec jakiś. Kupiony teraz w szkółce.

Jałowiec został podparty żeby rósł już tak jak powinien. Za jakiś czas, jak gałązki odpowiednio stwardnieją, będę go formowała.

Rabatkę ozdabiają lampki które pokazywałam już w poprzednim wątku, oraz studnia której widać na razie tylko dół z racji tego że góra nie zmieściła się teraz do autka. Jak pojadę na działkę i przywiozę górę, zobaczycie ją w pełnej krasie.
Garaż jest ustawiony stosunkowo daleko od domku także nie ma efektu naćkania. Tak mi się wydaje.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Magda ale u Ciebie się dzieje:)
Idziesz pełną parą
Różyczka w donicy wypuszcza noski? Jest zielona,więc powinna ruszyć:)
Strasznie podobają mi się lampki na rabacie przy blaszaku
Idziesz pełną parą
Strasznie podobają mi się lampki na rabacie przy blaszaku
-
Pashmina2006

Aniu wypuszcza, wypuszcza- dlatego liczę że z nią w porządku. Ta przy pergoli też wypuszcza. Chociaż jedna gałązka ściemniała. Zobaczę w piątek co się zmieniło z nią. Największe listeczki mają róże na pniu.
JESZCZE 4 DNI.. oby szybko zleciało
JESZCZE 4 DNI.. oby szybko zleciało
- kasia28x
- 100p

- Od: 26 sty 2013, o 09:28
Widzę, że powstała kolejna rabatka
, zazdroszczę Ci tego blaszaka, mój ciągle czeka na złożenie i muszę wszystko upychać w przyczepie, M ciągle w pracy a uparł się, że sam postawi
Studnia to niestety spory wydatek, więc w tym roku będzie krucho z nowymi roślinkami, a w związku z tym decyzja o wątku też na razie odłożona
najbardziej to doskwiera mi jednak brak czasu, na jego założenie 
Studnia to niestety spory wydatek, więc w tym roku będzie krucho z nowymi roślinkami, a w związku z tym decyzja o wątku też na razie odłożona
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
Pashmina2006

No faktycznie, czasami widzę cię często a czasami znikasz na dłuuugie dni. Spokojnie, myślę że prędzej czy później dojrzeje w tobie decyzja na założenie swojego wątku. Tak miałam też ja. Najpierw byłam sobie na fo i mówiłam że absolutnie nie będę pisała o swojej działce. A to już druga część. Fakt że była lekka różnica czasowa między pierwszą częścią a drugą bo straciłam wenę i ochotę. No ale wraz z wiosną powróciło wszystko 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Madziu ale sobie sprawiłaś rabatki nawet nie widziałam wcześniej .Pięknie .A ja tylko pielę i pelę ,a zielsko rośnie ,jak głupie .Musialam dziś podlać wszystkie azalie ,niby po deszczu a sucho mialy jak nie wiem co . 
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Madziu cud , miód , malina 
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- kasia28x
- 100p

- Od: 26 sty 2013, o 09:28
Staram się zaglądać na forum codziennie, ale najczęściej zdążę tylko coś szybko poczytać i już muszę zmykać, więc zwykle mam tyły w czytaniu i na pisanie już czasu brak 
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
Pashmina2006

Ewuś no właśnie tak myślałam że wsiąkłaś w ogródku. No proszę tyle lało a sucho mówisz.. no może słonko tak ziemie szybko wygrzało
Ale będą pięknie rosły. Ziemia podlana słonko przygrzewa.. 
Kasia ale komplementów dzisiaj od ciebie
kasia28x no tak, masz racje. W dzisiejszych czasach brak czasu jest na porządku dziennym.
Kasia ale komplementów dzisiaj od ciebie
kasia28x no tak, masz racje. W dzisiejszych czasach brak czasu jest na porządku dziennym.
-
Pashmina2006

Jak pojechaliśmy do szkółki mieliśmy między innymi kupić magnolię. No ale zostały jakieś mało interesujące resztki. Wróciliśmy więc m.in. z kosodrzewiną. Totalnie nie planowaną.

Wygląda pięknie jak są szyszki otwarte. No ale deszcz je wystraszył i zamknęły się w sobie

A magnolie i tak kupiłam. Zamówiłam dzisiaj na all susan 100-120 cm. Dużo bardziej podobają mi się te odmiany jasnoróżowe ale niestety..kwitną tylko w maju
a ja chcę taką co powtarza kwitnienie lub kwitnie latem. Chciałam siebolde ale jakoś mi tak nie bardzo podchodzi jej wygląd i ostatecznie wybrałam susan.

Wygląda pięknie jak są szyszki otwarte. No ale deszcz je wystraszył i zamknęły się w sobie

A magnolie i tak kupiłam. Zamówiłam dzisiaj na all susan 100-120 cm. Dużo bardziej podobają mi się te odmiany jasnoróżowe ale niestety..kwitną tylko w maju