Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

oooo jaką miałaś pogodę? Taką jak my? No proszę.. Czyli wodę już masz :) Droga jest taka przyjemność? Szkoda że nie dajesz się namówić na wątek. Już masz co pokazać :)
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Madziu piękna donica z krateczka i łuk oj ładnie się robi .Widać zapał ogromny masz. :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu oby tylko nie chwilowy :D Dziękuję ci za pochwałę. Cieszę się, że to co robię podoba się też innym.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdziu podoba sie , podoba i to bardzo , możesz nam pokazywac jak najwięcej takich fotek ;:215 bardzo podobaja mi sie te drewniane ozdoby , pergola , karmnik , donice są to rzeczy na pewno robione ręcznie i stąd moje pytanie sami robicie czy kupiłaś gotowe?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :oops:
Co do mebli to niestety nie mamy takich zdolności. W tym roku zamówiłam u mojego brata leżak z drewna. Meble robi już od jakichś 4 lat ale dopiero teraz wychodzą mu naprawdę super. Kwestia wprawy. Zobaczymy kiedy mi zrobi to wstawię foteczkę :)
Teraz przed majówką robił dla klientów to nie mogłam z tego leżaka zejść. Taki wygodny.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało nam się zrobić wreszcie wylewkę w blaszaczku. Mogłam już dużo rzeczy wynieść z domku. Zrobiło się luźniej i czyściej :) Wstawiłam sobie w garażu dwie szafki i mam sporo miejsca na inne rzeczy. Choć mały to jednak całkiem pojemny.
Za rok jak blacha będzie gotowa pomalujemy go na jakiś ładny kolorek a póki co zrobiliśmy małą rabatę pod nim.
Obrazek
Posadzony jest świerk DAISY WHITE oraz jałowiec jakiś. Kupiony teraz w szkółce.
Obrazek
Obrazek
Jałowiec został podparty żeby rósł już tak jak powinien. Za jakiś czas, jak gałązki odpowiednio stwardnieją, będę go formowała.
Obrazek
Rabatkę ozdabiają lampki które pokazywałam już w poprzednim wątku, oraz studnia której widać na razie tylko dół z racji tego że góra nie zmieściła się teraz do autka. Jak pojadę na działkę i przywiozę górę, zobaczycie ją w pełnej krasie.
Garaż jest ustawiony stosunkowo daleko od domku także nie ma efektu naćkania. Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Magda ale u Ciebie się dzieje:)
Idziesz pełną parą ;:108 Różyczka w donicy wypuszcza noski? Jest zielona,więc powinna ruszyć:)
Strasznie podobają mi się lampki na rabacie przy blaszaku ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wypuszcza, wypuszcza- dlatego liczę że z nią w porządku. Ta przy pergoli też wypuszcza. Chociaż jedna gałązka ściemniała. Zobaczę w piątek co się zmieniło z nią. Największe listeczki mają róże na pniu.
JESZCZE 4 DNI.. oby szybko zleciało :)
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28

Post »

Widzę, że powstała kolejna rabatka ;:215 , zazdroszczę Ci tego blaszaka, mój ciągle czeka na złożenie i muszę wszystko upychać w przyczepie, M ciągle w pracy a uparł się, że sam postawi :roll:
Studnia to niestety spory wydatek, więc w tym roku będzie krucho z nowymi roślinkami, a w związku z tym decyzja o wątku też na razie odłożona :wink: najbardziej to doskwiera mi jednak brak czasu, na jego założenie ;:224
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No faktycznie, czasami widzę cię często a czasami znikasz na dłuuugie dni. Spokojnie, myślę że prędzej czy później dojrzeje w tobie decyzja na założenie swojego wątku. Tak miałam też ja. Najpierw byłam sobie na fo i mówiłam że absolutnie nie będę pisała o swojej działce. A to już druga część. Fakt że była lekka różnica czasowa między pierwszą częścią a drugą bo straciłam wenę i ochotę. No ale wraz z wiosną powróciło wszystko :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Madziu ale sobie sprawiłaś rabatki nawet nie widziałam wcześniej .Pięknie .A ja tylko pielę i pelę ,a zielsko rośnie ,jak głupie .Musialam dziś podlać wszystkie azalie ,niby po deszczu a sucho mialy jak nie wiem co . ;:173
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Madziu cud , miód , malina ;:215
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28

Post »

Staram się zaglądać na forum codziennie, ale najczęściej zdążę tylko coś szybko poczytać i już muszę zmykać, więc zwykle mam tyły w czytaniu i na pisanie już czasu brak :roll:
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś no właśnie tak myślałam że wsiąkłaś w ogródku. No proszę tyle lało a sucho mówisz.. no może słonko tak ziemie szybko wygrzało :) Ale będą pięknie rosły. Ziemia podlana słonko przygrzewa.. :)
Kasia ale komplementów dzisiaj od ciebie :oops: ;:173
kasia28x no tak, masz racje. W dzisiejszych czasach brak czasu jest na porządku dziennym.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak pojechaliśmy do szkółki mieliśmy między innymi kupić magnolię. No ale zostały jakieś mało interesujące resztki. Wróciliśmy więc m.in. z kosodrzewiną. Totalnie nie planowaną.
Obrazek
Wygląda pięknie jak są szyszki otwarte. No ale deszcz je wystraszył i zamknęły się w sobie :)
Obrazek
A magnolie i tak kupiłam. Zamówiłam dzisiaj na all susan 100-120 cm. Dużo bardziej podobają mi się te odmiany jasnoróżowe ale niestety..kwitną tylko w maju :( a ja chcę taką co powtarza kwitnienie lub kwitnie latem. Chciałam siebolde ale jakoś mi tak nie bardzo podchodzi jej wygląd i ostatecznie wybrałam susan.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”