Moje początki hodowli storczyków...
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje początki hodowli storczyków...
Śliczne są oba
I też uważam, że to pęd
Od spryskiwania kwiatów nie robią Ci się na nich plamy?
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Arku chyba zostaniesz nie tylko mistrzem fotografii ale i księciem storczykowym , cudne są a jeszcze cudniej ukazane , pozdrawiam:)
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałam storczyka, który wypuścił mi dwie kleiki. Niestety nie kwitł dwa lata, do momentu gdy postanowiłam je odciąć. Zmobilizował się dość szybko i kwitnie do dziś tzn. już jakieś dwa miesiące. Ale wybór raczej jest taki- albo kleiki albo kwiatki. Przynajmniej u mnie tak było
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
O takim kolorze jak ma ten drugi okaz marzę
cudny
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
WITAM WAS
BLUEBERRY-NATALIO----GIANNA-JANKO----ACTUS-KASIU----MAGDZIA-MAGDZIU----DUFIN-ANIU----PAULA15-PAULINKO----
MONIKWIATY-MONIKO----JOLCIA1212-JOLU----TRZYNASTKO
Na moje pytanie,czy na pomarańczowym żyłkowanym storczyku pojawił się młody pęd,czy keiki,większość z Was stwierdziła,ze to odbicie pędu.Łudziłem się i tym razem ,że to keiki i zacznę nadrabiać poniesione straty trzech storczyków.Jeżeli jednak miałby pauzować w kwitnieniu przez dwa lata,jak to było w przypadku storczyka JOLI 1212,to niech to będzie raczej młody pęd kwiatowy.
DUFIN-ANIU
Chyba masz jednak rację z tym rozwijaniem się wszystkich pąków,że to zasługa większej ilości słońca
PAULA15-PAULINKO
Na szczęście nie robię mi się plamy na storczykach od spryskiwania.
MONIKWIATY-MONIKO
Dzięki za kolejny awans ale wiesz są dużo lepsi ode mnie i bardziej zasobni w storczyki i ich odmiany,mimo to dzięki raz jeszcze za jak zawsze bardzo miłe i sympatyczne słowa
Za kolejne odwiedziny,wyrazy sympatii,sugestie oraz miłe słowa stokrotne dzięki
Jak zawsze,tak i tym razem zapraszam ponownie do siebie i Was,Forumowiczów i Gości i serdecznie pozdrawiam
Nie wiem jak określić mój kolejny nowy nabytek,może biały w bordo kropki też wygrzebany spośród wielu za 27 zeta w P...ale mimo jego ciekawych wg mnie i ładnych kwiatów radość moja trwała krótko i mimo iż mam go zaledwie jedną dobę już przeznaczyłem go na straty.W trakcie wyjmowania go z celofanu wysunął się z doniczki ku mojemu wielkiemu ale chwilowemu zdziwieniu,ponieważ okazało się,że ma przegniłe prawie wszystkie korzenie,po prostu go przelewano aż przelano w markecie.Nie reklamowałem go bo spodobały mi się jego kwiaty,które są w doskonałej formie i cieszą oko-bynajmniej moje?

Pozdrawiam Wszystkich
BLUEBERRY-NATALIO----GIANNA-JANKO----ACTUS-KASIU----MAGDZIA-MAGDZIU----DUFIN-ANIU----PAULA15-PAULINKO----
MONIKWIATY-MONIKO----JOLCIA1212-JOLU----TRZYNASTKO
Na moje pytanie,czy na pomarańczowym żyłkowanym storczyku pojawił się młody pęd,czy keiki,większość z Was stwierdziła,ze to odbicie pędu.Łudziłem się i tym razem ,że to keiki i zacznę nadrabiać poniesione straty trzech storczyków.Jeżeli jednak miałby pauzować w kwitnieniu przez dwa lata,jak to było w przypadku storczyka JOLI 1212,to niech to będzie raczej młody pęd kwiatowy.
DUFIN-ANIU
Chyba masz jednak rację z tym rozwijaniem się wszystkich pąków,że to zasługa większej ilości słońca
PAULA15-PAULINKO
Na szczęście nie robię mi się plamy na storczykach od spryskiwania.
MONIKWIATY-MONIKO
Dzięki za kolejny awans ale wiesz są dużo lepsi ode mnie i bardziej zasobni w storczyki i ich odmiany,mimo to dzięki raz jeszcze za jak zawsze bardzo miłe i sympatyczne słowa
Za kolejne odwiedziny,wyrazy sympatii,sugestie oraz miłe słowa stokrotne dzięki
Jak zawsze,tak i tym razem zapraszam ponownie do siebie i Was,Forumowiczów i Gości i serdecznie pozdrawiam
Nie wiem jak określić mój kolejny nowy nabytek,może biały w bordo kropki też wygrzebany spośród wielu za 27 zeta w P...ale mimo jego ciekawych wg mnie i ładnych kwiatów radość moja trwała krótko i mimo iż mam go zaledwie jedną dobę już przeznaczyłem go na straty.W trakcie wyjmowania go z celofanu wysunął się z doniczki ku mojemu wielkiemu ale chwilowemu zdziwieniu,ponieważ okazało się,że ma przegniłe prawie wszystkie korzenie,po prostu go przelewano aż przelano w markecie.Nie reklamowałem go bo spodobały mi się jego kwiaty,które są w doskonałej formie i cieszą oko-bynajmniej moje?

Pozdrawiam Wszystkich
Jest piękny. Jak piszesz nie wszystkie korzonki przegniły. Toteż może jest dla niego ratunek
, np. kwituchy do wazonu a zieleninka na OIOM 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Kwiaty ma świetne, szkoda go tak szybko na straty spisywać.
Co do przelewania w marketach, no właśnie
Nawet o tym ostatnio klikaliśmy w wątku busybees, dla nich to niestety kolejna zielenina na półkach, podlewają paprotki, to i przy okazji falkom się dostanie
Zamiary pewnie dobre, no ale...
Ja tam za niego trzymam kciuki
PS. Wracając do storczyka, sam mam podobnego, też ma te ciapki takie... nie wiem jak to nazwać, nie śiejcie się "aksamitne" (?), (też masz takie odczucia ze swoim?) na żywo fajnie się prezentują
Co do przelewania w marketach, no właśnie
Ja tam za niego trzymam kciuki
PS. Wracając do storczyka, sam mam podobnego, też ma te ciapki takie... nie wiem jak to nazwać, nie śiejcie się "aksamitne" (?), (też masz takie odczucia ze swoim?) na żywo fajnie się prezentują
Witaj Arku
Ten Twój nowy nabytek jest cudowny storczyk jest przepiękny
ja nazywam takiego nakrapianego ; storczykiem tygrysim;
bardzo ładne i ostre zdjęcia makro zrobiłeś
nic tylko pozostaje podziwiać i zachwycać się i jestem przekonany
że nic mu nie będzie i jeszcze długo będzie cieszył swoim widokiem
Ciebie a później także nas
Pozdrawiam serdecznie

Ten Twój nowy nabytek jest cudowny storczyk jest przepiękny
ja nazywam takiego nakrapianego ; storczykiem tygrysim;
bardzo ładne i ostre zdjęcia makro zrobiłeś
nic tylko pozostaje podziwiać i zachwycać się i jestem przekonany
że nic mu nie będzie i jeszcze długo będzie cieszył swoim widokiem
Ciebie a później także nas
Pozdrawiam serdecznie
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Piegusek jak nic!
Świetny jest 
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Arku złowiłeś kolejne fajne ciacho
Może z tymi korzonkami nie będzie tak zle,teraz jest dużo światła,może sobie poradzi
Trzymam kciuki.Powodzenia
Może z tymi korzonkami nie będzie tak zle,teraz jest dużo światła,może sobie poradzi
Trzymam kciuki.Powodzenia
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Cudowny
Nie spisuj go jeszcze na straty, widziałam już storczyki zupełnie bez liści i z mocno zniszczonymi korzeniami, które mimo to przeżyły. Usunąć co zgniłe, wsadzić w suche podłoże i przez jakiś czas nie podlewać, może się uda
Widziałam wczoraj w O... właśnie takiego koszmarnie przelanego storczyka przecenionego na 5zł, był w jeszcze gorszym stanie, listki i kwiatki oklapły
Kusiło mnie żeby go kupić i próbować uratować, ale w korzonkach nie było już kompletnie nic zielonego, więc się nie zdecydowałam - szanse praktycznie żadne
Za Twojego trzymam kciuki 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Arku kwiaty piękne i zjawiskowe, próbuj go ratować, jeśli Ci się nie uda to przynajmniej będziesz bogatszy o nowe doświadczenie
A tak zapytam, czy przy zakupie skusiły Cie same kwiaty? Ja zawsze oglądam dokładnie korzenie, bo to moim zdaniem najważniejsze, dlatego warto i na nie spojrzeć, wybierając roślinę 
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
ratuj, ratuj- w końcu nic nie tracisz. Czasami, wbrew pozorom nie tak łatwo je wykończyć.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Śliczny ten Twój nowy nabytek
jakiż urodziwy, na patrzyć się nie mogę. Nie spisuj go tak szybko na straty zobaczysz jak Ci się odwdzięczy za Twoją opiekę 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova