Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu jaka Ty pracowita Pszczółka jesteś :) A zakupy super, rzeczywiście po posadzeniu to się chce od razu zobaczyć kwitnące, to dopiero efekt!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Osoby wysyłające przez firmy kurierskie są ubezpieczone od takich zagubień i na każdą reklamację przysyłają drugi egz. - jest to normalne!
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Marysiu, Dziewczyny, powiedzcie co to u mnie rośnie?? Bom nie wiem czy mam to niszczyć czy uprawiać :;230

Takie coś, wcale nie kwitnie a mam tego zatrzęsienie :roll:

Obrazek Obrazek

I takie niebieskie kwiatuszki??

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maryś, ogromniaste zakupy :shock: Podziwiam, że tak od razu bierzesz i sadzisz..u mnie 3 dni nabierania mocy urzedowej to minimum :roll:
Ałło, na moje ślepawe oko to pierwsze to liliowce, no a kolejne to fiołki i szafirki, nie wiedziałaś? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu mnie to wygląda na liliowca, ale dlaczego nie kwitnie to nie wiem. Niebieskie to jakieś fiołki i szafirek sierotka :lol:
Poczekajmy może dziewczyny wiedzą lepiej :(

Patuś mnie Sarulek za spódnicę nie ciągnie :lol: Właściwie dosadzam do już zrobionych rabat, ale zaraz to się skończy bo 15 maja kolejne róże i Magda :oops:
a jeszcze stale rozwożę to śmierdzące złoto ;:306
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

..musiałam ,musiałam dowlec się do kompa i zobaczyć czy Maryś ze złotem sie już uporała... :)
i co zobaczyłam cudowne zakupy a w nich różeniec górski-ciekawa roslinka... :)
Ałła mnie też się wydaje że do liliowiec jest... a on troszkę później kwitnie...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo kurcze! No nie wiedziałam :D bo ja, do tej pory, z kwiatkami miałam doczynienie tylko pokojowymi w doniczkach. Tak się cieszę, że mam takie skarby. Czyli co, mogę teraz te fiołki poprzesadzać w jedno miejsce? Bo są porozrzucane po całym podwórzu. A te niby lilie?? To co z nimi? A może jeszcze za wcześniej na kwitnienie?
A czy żonkile i narcyzy to jest to samo?
Ten mój szafirek, bidulka, jest taki maleńki :( , może to jakaś miniaturka :roll:

P.S. Toż ja tych lilowców, chyba ze 500 mam ;:oj , a ja myślałam, że mi jakieś agawy powyrastały ;:306
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ałła liliowiec bardzo ładnie sam się rozrasta , ja też mam go wszędzie nawet przy bramce sam się tam ulokował...mówią że to jet taki pospolity ale jak zakwitnie to jest cudnie ..jeszcze nie jest pora na niego...zobaczysz jak będzie ładnie... :) a fiołki to też same rozsiewają sie może uda Ci się je ujarzmić...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Lliowce, jak są za gęsto, to możesz trochę porozsadzać; fiołki poprzesadzać po przekwitnieniu, aczkolwiek rozpełzną się i bez pomocy po całym ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, ale znaleziska masz na swoich włościach..najpierw pole żonkili, teraz liliowce... ;:oj
Zakupy u Starkla wyglądają na okazałe! Ja czekam na moje różyczki od niego, w ramach jesiennej reklamacji domówiłam dwie i przesyłka gratis, to lubię :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, dzięki! To będę czekać na dywan liliowy :D A z tym ujarzmieniem, to ja nie chce nić ujarzmiać, u mnie trawnik to zbiorowisko różnych chwastów, z czego bardzo się ciesze a jak jeszcze, na dodatek będzie kwitnący to już w ogóle radocha ;:138 , tylko myślałam, że te fiołki można jakoś do wielkiej donicy, skrzynki, starej polewaczki it.d. teraz przesadzić ale Pati pisze, że po przekwitnieniu, to tak zrobię ;:65 mam stary, popękany kosz wiklinowy, w zeszłym roku rosły w nim aksamitki, to tam ich przemebluje :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu nie uporałam się ze złotem (czarnotem) bo czekałam na listonosza a on przyniósł paczkę dla syna, a moje rośliny siedzą na poczcie :(
Jutro i tak mam co robić w końcu święto pracy ;:138
Alu a w ubiegłym roku nie kwitły? Historycznie wydawało mi się, że żonkile i narcyzy to różne kwiatki, ale już tak mi zamieszali w głowie, że nie wiem :oops:
Pat z tego co widzę na zdjęciu to jakby były porozsadzane :(
Kasiu liliowce są Ałły moje są przeze mnie sadzone :lol:
Tak Starkl jest dobrą firmą i nawet nie wiem czy nie wypróbuję znowu ich porządności, bo mi powojnik nie wychodzi ;:224 , ale kiedyś jak mi nie wyszły rośliny to dostałam a właściwie mój reklamujący M całą furę roślin, bo to był koniec sezonu i dali mu wszystkie resztki :uszy (wtedy firma mieściła się w Krakowie)
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zakupy - ;:111
Z ręką na sercu, co najmniej połowy nazw w życiu nie słyszałam. :oops: Kupa złota jak znalazł!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś jestem tak zmęczona że nie moge spać odpoczywam przy kompie a zresztą jak nie zajrzę to mnie ciekawośc zżera... ;:306 to juzż jest zły objaw...dzis zobaczyłam że mam szafirki zupełnie zapomniałam ze posadziłam he,he...będą do przybrania stołu... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Alu a w ubiegłym roku nie kwitły? Historycznie wydawało mi się, że żonkile i narcyzy to różne kwiatki, ale już tak mi zamieszali w głowie, że nie wiem :oops:
Nie wiem, czy kwitły bo to było miejsce "trudno dostępne" deski, kamienie, gruz, stary płot it,d. we wrześniu, wreszcie, tam wysprzątałam a to co rosłą ... wykosiliśmy najpierw kosą a potem kosiarką :shock: A teraz, na wiosnę, proszę bardzo! lilie, żonkile, fiołki i nawet jeden nieszczęsny szafirek :;230

No właśnie w języku rosyjskim żonkile to narcyzy, dla tego mnie to zastanowiło :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”