U Asi -kolorowy zawrót głowy
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Asi -kolorowy zawrót głowy
to jutro raczej odpada-bo mi pasuje do południa
Ewuś...wiekszość nowości to doniczki wkopane na sezon...
chyba nie wiem jak zazdrościsz,na pewno nie wiem...myślałam,że kochasz swoje przestrzenie...
mała azalia koło iglaka tylko stoi w doniczce,czeka na miejsce...
zobaczę jak wszystko rozkwitnie,urośnie-jak będzie za gęsto to sobie odpuszczę:)
Ewuś...wiekszość nowości to doniczki wkopane na sezon...
chyba nie wiem jak zazdrościsz,na pewno nie wiem...myślałam,że kochasz swoje przestrzenie...
mała azalia koło iglaka tylko stoi w doniczce,czeka na miejsce...
zobaczę jak wszystko rozkwitnie,urośnie-jak będzie za gęsto to sobie odpuszczę:)
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu kocham swoje przestrzenie, ale kręgosłup siada i mało mam czasu na nie. 

- asma
Ja mam takie tyci przestrzenie,a kręgosłup już nawet po rehabilitacji boli-ponoć mam jakąś blokadę.
Dbaj o swój słonko bo to nasz filar-musi być zadbany.
Powiedz co jest już nadmiarem?
Przymierzam się do zmian pod świerkiem-na pewno układ kamieni ,trochę rośliny...boje się jednak o kręgosłup-może chłopaki pomogą.Najpierw spróbuję sobie zrobić szkic na kartce:)
Dbaj o swój słonko bo to nasz filar-musi być zadbany.
Powiedz co jest już nadmiarem?
Przymierzam się do zmian pod świerkiem-na pewno układ kamieni ,trochę rośliny...boje się jednak o kręgosłup-może chłopaki pomogą.Najpierw spróbuję sobie zrobić szkic na kartce:)
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Mały ogródek to bardzo dobra sprawa pod względem rozplanowania i sadzenia - pod tym też Asi zazdroszczę mnie już głowa boli czasami od tej przestrzeni

Paa miłego wieczoru.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
wszystko masz tak pięknie skomponowane, jak spod igły podoba mi się Twój ogród:) a drzewo u syna pomysł rewelacyjny godny pokazania dalej 

-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Witaj Asiu, sąsiadko
.
Przeczytałam Twoją opowieść o ogrodzie i była to bardzo ciekawa przygoda
. Ogródek masz bardzo przytulny i cieplutki
. Zmiany bardzo pozytywne w nim zachodzą. No i masz moje chciejstwa ogrodowe: miodunkę i magnolię (a wierzby hakuro nie oddałabym za Chiny ludowe nawet dziecięciu
). Jestem ciekawa jak Ci przezimowały? Z miodunką chyba nie ma problemów?
Pięknie wygląda drzewko u Twojego synka! Czy oplata je bluszczyk, taki zwykły? Ja miałam mała sadzonkę tego zwykłego właśnie, ale po zimie nie ma po nim śladu
. A tak bym chciała, żeby mi coś pnie drzew poobrastało
.
Będę często z ciekawością nawiedzać Twoje włości
. Pozdrawiam cieplutko!

Przeczytałam Twoją opowieść o ogrodzie i była to bardzo ciekawa przygoda

Pięknie wygląda drzewko u Twojego synka! Czy oplata je bluszczyk, taki zwykły? Ja miałam mała sadzonkę tego zwykłego właśnie, ale po zimie nie ma po nim śladu

Będę często z ciekawością nawiedzać Twoje włości

- asma
Kasiu-witaj
dziękuję za miłe słowa
Wszystko chyba przezimowało;) Miodunka pieknie teraz kwitnie co widać na ostatnich zdjęciach,szybko przyrasta
na jesień mogę się z Tobę podzielić.
Po drzewie u syna pnie sie bluszcz,ale tylko z jednej strony.Teraz dosadziłam ukorzenione gałązki trzmieliny w wolne miejsca.Podobnie na brzydkie betonowe słupy ogrodzeniowe i zostało jeszcze jedno drzewo do obsadzenia-muszę poczekać ,aż sąsiadka będzie przycinała swoje krzaczki to dostaję od niej obcięte.Myślę ,że mogłabym sie w Tobą umówić na obcięte gałazki z żywopłotu-sąsiadka ma żywopłot z jakiegoś bluszczu-jak go przycina to mogę dać Ci znaći sobie odsadzisz drzewka.Kup tylko ukorzeniacz.
pozdrawiam
ps,gdzie mieszkasz?mamy teraz spotkanko w sobotę o !3ej w Klifie-może wpadniesz?
zapraszamy
magnolia szykuje sie do kwitnienia

nareszcie wsadziłam do ziemi kupione ostatnio mieczyki:)w doniczkach stoją na tarasie,w towarzystwie rozplenicy i azalii:)

dziękuję za miłe słowa

Wszystko chyba przezimowało;) Miodunka pieknie teraz kwitnie co widać na ostatnich zdjęciach,szybko przyrasta

Po drzewie u syna pnie sie bluszcz,ale tylko z jednej strony.Teraz dosadziłam ukorzenione gałązki trzmieliny w wolne miejsca.Podobnie na brzydkie betonowe słupy ogrodzeniowe i zostało jeszcze jedno drzewo do obsadzenia-muszę poczekać ,aż sąsiadka będzie przycinała swoje krzaczki to dostaję od niej obcięte.Myślę ,że mogłabym sie w Tobą umówić na obcięte gałazki z żywopłotu-sąsiadka ma żywopłot z jakiegoś bluszczu-jak go przycina to mogę dać Ci znaći sobie odsadzisz drzewka.Kup tylko ukorzeniacz.
pozdrawiam

ps,gdzie mieszkasz?mamy teraz spotkanko w sobotę o !3ej w Klifie-może wpadniesz?

zapraszamy

magnolia szykuje sie do kwitnienia

nareszcie wsadziłam do ziemi kupione ostatnio mieczyki:)w doniczkach stoją na tarasie,w towarzystwie rozplenicy i azalii:)
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Moje mieczyki tez już w glebie
Fajnie mieć takie drzewa,u mnie takie tycie i jeszcze często giną z niewiadomych przyczyn

Fajnie mieć takie drzewa,u mnie takie tycie i jeszcze często giną z niewiadomych przyczyn

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale piękne kaktusy
No wszystko rośnie i żyje - też Asiu zazdroszczę tych drzew
Bardziej zapewne szumią 
Bardzo ciekawy pomysł aby trzmielinka obrosła drzewo - moi rodzice w ten sposób poprowadzili bluszcz na pieńku wierzby rewelacyjnie to wyglada

No wszystko rośnie i żyje - też Asiu zazdroszczę tych drzew

Bardzo ciekawy pomysł aby trzmielinka obrosła drzewo - moi rodzice w ten sposób poprowadzili bluszcz na pieńku wierzby rewelacyjnie to wyglada
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- asma
drzewo,a właściwie pień po drzewie jest u syna,za miedzą,u mnie nie ma-sorki, jest świerk,ale...czy długo?...
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Bardzo ładne kaktusy.
Też mam kilka, ale nie kwitną.
Też mam kilka, ale nie kwitną.

- asma
Ewuś-Any pisał ciekawe info na temat swoich kaktusów
mój zakwitł po tym jak zaczęłam je zraszać wodą z odżywką do kwitnących
czas spoczynku z ciemnym ,chłodnym miejscu też sie przekłada na wiosenne kwitnienie
mój zakwitł po tym jak zaczęłam je zraszać wodą z odżywką do kwitnących
czas spoczynku z ciemnym ,chłodnym miejscu też sie przekłada na wiosenne kwitnienie
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Witaj Asiu.
Mój ojciec kochał swego czasu kaktusy - zeby zakwitły przesuszał je dość mocno - nie koniecznie ciemno i zimno, tylko sucho. nie podlewał nawet półtora miesiaca, a potem brał pod prysznic i zaczynał regularnie podlewać - kwitły cudnie.
Mój ojciec kochał swego czasu kaktusy - zeby zakwitły przesuszał je dość mocno - nie koniecznie ciemno i zimno, tylko sucho. nie podlewał nawet półtora miesiaca, a potem brał pod prysznic i zaczynał regularnie podlewać - kwitły cudnie.