Wszyscy zachwycają się - słusznie zresztą - sasankami, a moją uwagę zwróciły żurawki, które wspaniale wyglądają po zimie! A moje nie za dobrze ... Najładniejsza i najbujniejsza w ubiegłym roku Marmelade wygląda na martwą
Ogródek AGNESS
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Nigdy bym nie pomyślała, Aguś, ze jesteś szkodnikiem, który rozwłócza własne rośliny
Wszyscy zachwycają się - słusznie zresztą - sasankami, a moją uwagę zwróciły żurawki, które wspaniale wyglądają po zimie! A moje nie za dobrze ... Najładniejsza i najbujniejsza w ubiegłym roku Marmelade wygląda na martwą
Pozostałe chyba przeżyły, ale marnie wyglądają 
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu cieszę się, że moje kolorki sprawiają Ci przyjemność
Zapraszam serdecznie
Reniu z żurawkami to jest bardzo różnie.... część jest piękna jakby zimy nie było, a część wygląda jak naleśniki
Polu na sasaneczki bardzo namawiam, to piękne kwiatuszki i całkowicie niekłopotliwe
Przemku ja chyba nie potrafię wybrać który kolor sasanki, podoba mi się najbardziej.... uwielbiam je wszystkie
Izuniu no nie da się ukryć....czasami jestem szkodnikiem
Moje żurawki są bardzo zróżnicowane, część pięknie przetrwała a części musiałam obciąć wszystkie listeczki, tak, że pozostały same łodyżki, ale na szczęście już ładnie odbijają.... Izuś warto robić sadzonki z żurawek, które się posiada.... zaobserwowałam, że te młodsze dużo ładniej przeżywają zimę i są dużo silniejsze. Przez cały sezon ,,uskubuję,, sadzonki i wtykam w różnych miejscach w ogródku....
Reniu z żurawkami to jest bardzo różnie.... część jest piękna jakby zimy nie było, a część wygląda jak naleśniki
Polu na sasaneczki bardzo namawiam, to piękne kwiatuszki i całkowicie niekłopotliwe
Przemku ja chyba nie potrafię wybrać który kolor sasanki, podoba mi się najbardziej.... uwielbiam je wszystkie
Izuniu no nie da się ukryć....czasami jestem szkodnikiem
Moje żurawki są bardzo zróżnicowane, część pięknie przetrwała a części musiałam obciąć wszystkie listeczki, tak, że pozostały same łodyżki, ale na szczęście już ładnie odbijają.... Izuś warto robić sadzonki z żurawek, które się posiada.... zaobserwowałam, że te młodsze dużo ładniej przeżywają zimę i są dużo silniejsze. Przez cały sezon ,,uskubuję,, sadzonki i wtykam w różnych miejscach w ogródku....
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, kolejna bajeczna sesja sasanek 
- AGNESS

Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje modelki.... ja je uwielbiam.....w każdej fazie rozwoju.... po prostu nie potrafię przejść obok nich obojętnie z aparatem

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje sasanki może dzisiaj się pokażą
O żurawkach żal wspominać, jeszcze nigdy nie wyglądały tak źle 
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Agnieszko zauroczona tymi fotkami chętnie zwiedzę dalsze Twoje zakątki i pozostanę na dłużej
uwielbiam sasanki o każdej prawie porze to takie cudne bylinki
Zatem pozwól że cofnę się i nadrobię zaległości, pozwiedzam twój ogród i wrócę
pozdrawiam Bożena
AGNESS pisze:
Sasanki kwitną w najlepsze...... więc kilka zdjątek![]()
![]()
Zatem pozwól że cofnę się i nadrobię zaległości, pozwiedzam twój ogród i wrócę
pozdrawiam Bożena
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś ja takich cudnych fotek sasanek nie mam,czekam na moje...może i mi takie ładne choć w połowie wyjdą 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agus marze o takich kepkach pisklaczkowych sasanek...moze sie w końcu doczekam...Priam dobrze mówi fioletowe sa super jak kontrastuja z tym puszkiem...mi sie jeszcze straszebnie podobają czerwone
Miłego piątunia 
Dzień dobry.
W wolnej chwili wpadne na dłużej.
Bardzo mi sie te sasanki fioletowe podobają.
Sama ma dwie kepki alba sasanek, ale co oryginale to oryginalne. Te fioletowe zagrażają energia. Pozdrawiam
W wolnej chwili wpadne na dłużej.
Bardzo mi sie te sasanki fioletowe podobają.
Sama ma dwie kepki alba sasanek, ale co oryginale to oryginalne. Te fioletowe zagrażają energia. Pozdrawiam
Narval
W ogrodzie w mieście
W ogrodzie w mieście
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Aguś mogę mieć na pulpicie twoją sasankę ???
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko cudne masz w tym roku te sasanki , u mnie też nie zawiodły , w tym roku muszę zrobić kilka sadzonek z tych największych kęp .
- AGNESS

Ewuniu będę zaglądała w oczekiwaniu na sasankową sesję
Co do żurawek.... ja mam wrażenie , że młodsze sadzonki dużo lepiej zimują niż starsze..... dlatego też, wciąż robię nowe sadzoneczki
Jak jakaś starsza wypadnie, to gdzieś już rosną jej dzieci
Nie bez znaczenia też jest miejsce..... tam gdzie rosną same , bez ochrony jakichś wyższych roślinek, np iglaczków to są w dużo gorszym stanie..... u mnie też jest to bardzo zróżnicowane. Część jest piękna, jakby zimy nie było, a część to marnizna, musiałam je golić do gołej łodyżki.... ale już ładnie odbijają.....
Witaj Bożenko, bardzo mi miło, że do mnie wpadłaś i serdecznie zapraszam
Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiatuszki, obok nich nie można przejść obojętnie
Aniujestem pewna, że fotki Twoich sasanek będą śliczne.... nie może być inaczej, to takie wspaniałe modelki
Dorotko właśnie mi zakwitły czerwone sasanki
...... najpiękniej wyglądają prześwietlone słońcem..... są wtedy takie bardzo, bardzo intensywne w barwie.... aż żarówiaste ....cudo..... zaraz biegnę cyknąć im fotki.....
Też doczekasz się dużych kęp sasanek, szybciej niż się spodziewasz, one szybko rosną
Sylwio witaj, miło mi bardzo , że odwiedziłaś mój ogródek i serdecznie zapraszam
Ja jeszcze nie dorobiłam sie białej sasanki...... to znaczy kupiłam taką
.......ale jak zakwitła okazało się że jest blado-różowa..... jak tylko trafię na białą, to na pewno kupię..... one wszystkie są takie piękne
A największą przyjemnością jest dla mnie czekanie na kolor e.... to zawsze jest niespodzianka
Aguniu jak najbardziej.... będzie mi bardzo miło
Geniu bardzo namawiam na rozsadzanie sasanek, to wspaniale przedłuża im życie i ja absolutnie się nie zgadzam z opinią, że są problemy z nimi po dzieleniu...... robię to od lat i jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakaś nie przyjęła się
Co do żurawek.... ja mam wrażenie , że młodsze sadzonki dużo lepiej zimują niż starsze..... dlatego też, wciąż robię nowe sadzoneczki
Witaj Bożenko, bardzo mi miło, że do mnie wpadłaś i serdecznie zapraszam
Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiatuszki, obok nich nie można przejść obojętnie
Aniujestem pewna, że fotki Twoich sasanek będą śliczne.... nie może być inaczej, to takie wspaniałe modelki
Dorotko właśnie mi zakwitły czerwone sasanki
Też doczekasz się dużych kęp sasanek, szybciej niż się spodziewasz, one szybko rosną
Sylwio witaj, miło mi bardzo , że odwiedziłaś mój ogródek i serdecznie zapraszam
Ja jeszcze nie dorobiłam sie białej sasanki...... to znaczy kupiłam taką
Aguniu jak najbardziej.... będzie mi bardzo miło
Geniu bardzo namawiam na rozsadzanie sasanek, to wspaniale przedłuża im życie i ja absolutnie się nie zgadzam z opinią, że są problemy z nimi po dzieleniu...... robię to od lat i jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakaś nie przyjęła się
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agus do tej pory myślałam,że sasanki się same wysiewają....jak to jest naprawdę? 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Uwielbiam tą porę roku gdzy kwitną sasanki. Są niesamowite od puchatej kulki po cudne kielichy kwiatów
A jeszcze robisz świetne zdjęcia, w pełni oddając ich urok 
- AGNESS

Aniu dobrze myślałaś
Wysiewają się same..... ale to jest łut szczęścia.... albo się wysieje, albo nie , najlepiej im troszkę pomóc
One pięknie wschodzą z nasion, i mogą by prawdziwe niespodzianki jak zakwitną
Czy ja już pokazywałam sasanki ???

Czy ja już pokazywałam sasanki ???