Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Nigdy bym nie pomyślała, Aguś, ze jesteś szkodnikiem, który rozwłócza własne rośliny ;:306 ;:196
Wszyscy zachwycają się - słusznie zresztą - sasankami, a moją uwagę zwróciły żurawki, które wspaniale wyglądają po zimie! A moje nie za dobrze ... Najładniejsza i najbujniejsza w ubiegłym roku Marmelade wygląda na martwą :roll: Pozostałe chyba przeżyły, ale marnie wyglądają :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu cieszę się, że moje kolorki sprawiają Ci przyjemność :D Zapraszam serdecznie ;:196

Reniu z żurawkami to jest bardzo różnie.... część jest piękna jakby zimy nie było, a część wygląda jak naleśniki :roll:

Polu na sasaneczki bardzo namawiam, to piękne kwiatuszki i całkowicie niekłopotliwe :D

Przemku ja chyba nie potrafię wybrać który kolor sasanki, podoba mi się najbardziej.... uwielbiam je wszystkie 8-) :lol:

Izuniu no nie da się ukryć....czasami jestem szkodnikiem :oops: :lol:
Moje żurawki są bardzo zróżnicowane, część pięknie przetrwała a części musiałam obciąć wszystkie listeczki, tak, że pozostały same łodyżki, ale na szczęście już ładnie odbijają.... Izuś warto robić sadzonki z żurawek, które się posiada.... zaobserwowałam, że te młodsze dużo ładniej przeżywają zimę i są dużo silniejsze. Przez cały sezon ,,uskubuję,, sadzonki i wtykam w różnych miejscach w ogródku....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, kolejna bajeczna sesja sasanek ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje modelki.... ja je uwielbiam.....w każdej fazie rozwoju.... po prostu nie potrafię przejść obok nich obojętnie z aparatem 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje sasanki może dzisiaj się pokażą :roll: O żurawkach żal wspominać, jeszcze nigdy nie wyglądały tak źle :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko zauroczona tymi fotkami chętnie zwiedzę dalsze Twoje zakątki i pozostanę na dłużej ;:173 uwielbiam sasanki o każdej prawie porze to takie cudne bylinki ;:167
AGNESS pisze:
Sasanki kwitną w najlepsze...... więc kilka zdjątek ;:224 :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zatem pozwól że cofnę się i nadrobię zaległości, pozwiedzam twój ogród i wrócę :D
pozdrawiam Bożena ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś ja takich cudnych fotek sasanek nie mam,czekam na moje...może i mi takie ładne choć w połowie wyjdą ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus marze o takich kepkach pisklaczkowych sasanek...moze sie w końcu doczekam...Priam dobrze mówi fioletowe sa super jak kontrastuja z tym puszkiem...mi sie jeszcze straszebnie podobają czerwone ;:303 Miłego piątunia ;:138
Awatar użytkownika
narval
100p
100p
Od: 31 paź 2008, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry. ;:7
W wolnej chwili wpadne na dłużej.

Bardzo mi sie te sasanki fioletowe podobają.
Sama ma dwie kepki alba sasanek, ale co oryginale to oryginalne. Te fioletowe zagrażają energia. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Aguś mogę mieć na pulpicie twoją sasankę ???
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko cudne masz w tym roku te sasanki , u mnie też nie zawiodły , w tym roku muszę zrobić kilka sadzonek z tych największych kęp .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu będę zaglądała w oczekiwaniu na sasankową sesję :D
Co do żurawek.... ja mam wrażenie , że młodsze sadzonki dużo lepiej zimują niż starsze..... dlatego też, wciąż robię nowe sadzoneczki :D Jak jakaś starsza wypadnie, to gdzieś już rosną jej dzieci :D Nie bez znaczenia też jest miejsce..... tam gdzie rosną same , bez ochrony jakichś wyższych roślinek, np iglaczków to są w dużo gorszym stanie..... u mnie też jest to bardzo zróżnicowane. Część jest piękna, jakby zimy nie było, a część to marnizna, musiałam je golić do gołej łodyżki.... ale już ładnie odbijają.....

Witaj Bożenko, bardzo mi miło, że do mnie wpadłaś i serdecznie zapraszam :wit
Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiatuszki, obok nich nie można przejść obojętnie :D

Aniujestem pewna, że fotki Twoich sasanek będą śliczne.... nie może być inaczej, to takie wspaniałe modelki :D

Dorotko właśnie mi zakwitły czerwone sasanki :D ...... najpiękniej wyglądają prześwietlone słońcem..... są wtedy takie bardzo, bardzo intensywne w barwie.... aż żarówiaste ....cudo..... zaraz biegnę cyknąć im fotki.....
Też doczekasz się dużych kęp sasanek, szybciej niż się spodziewasz, one szybko rosną :D

Sylwio witaj, miło mi bardzo , że odwiedziłaś mój ogródek i serdecznie zapraszam :D
Ja jeszcze nie dorobiłam sie białej sasanki...... to znaczy kupiłam taką :roll: .......ale jak zakwitła okazało się że jest blado-różowa..... jak tylko trafię na białą, to na pewno kupię..... one wszystkie są takie piękne :D A największą przyjemnością jest dla mnie czekanie na kolor e.... to zawsze jest niespodzianka :D

Aguniu jak najbardziej.... będzie mi bardzo miło ;:196

Geniu bardzo namawiam na rozsadzanie sasanek, to wspaniale przedłuża im życie i ja absolutnie się nie zgadzam z opinią, że są problemy z nimi po dzieleniu...... robię to od lat i jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakaś nie przyjęła się :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Agus do tej pory myślałam,że sasanki się same wysiewają....jak to jest naprawdę? ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Uwielbiam tą porę roku gdzy kwitną sasanki. Są niesamowite od puchatej kulki po cudne kielichy kwiatów ;:167 A jeszcze robisz świetne zdjęcia, w pełni oddając ich urok ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dobrze myślałaś :D Wysiewają się same..... ale to jest łut szczęścia.... albo się wysieje, albo nie , najlepiej im troszkę pomóc :wink: :lol: One pięknie wschodzą z nasion, i mogą by prawdziwe niespodzianki jak zakwitną :D

Czy ja już pokazywałam sasanki ??? ;:224 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany