Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Post »

U mnie wiosennych kwiatów pełno ? tyle że kocury je niestety tratują...

Pozdrawiam!
LOKI
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajta kochane ludziska ;:4 Ale sie tu u was dzieje ...nono ...pieknie ;:oj A się steskniłam za wami....nie macie pojęcia ;:4
Stawiam kawusię z rana....eee zostało jeszcze sporo nie wypiłyscie całej :wink:
Ja tez zastałam ogród na zwiekszonych obrotach.....goni wszystko jak szalone ;:138 Kwitna narcyzy, tulipany stoja jaz na bacznosc, rózyczki maja listki ;:138
Tam u mojej mamy na wsi to jakby dwa tygodnie wczesniej nic u mnie....ale jest cudnie ;:173
Juz pierwszego dnia posadziłam dwie pnace róze nn i Golden Schower i hortensje Kyushu Pashmina i Charming Piano dojechały extra nie straciły nawet pączka ;:215 Zbyt wiele nie da sie zrobic w tak krótkim czasie,obciachałam jej róże , hortensje i rózne suchelce ....porobiłam sobie na rabatach i powalczyłam z chwasciorami....ostatniego dnia pocięłam wszystkie gałezie w rozdrabniarce i wysypałysmy sciezki zrębkami ....no trochę jest zrobione ;:303

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Dorotka:)

Miło,że wróciłaś:) No to się napracowałaś,a teraz u siebie:)
Jedna roślina przegania drugą,na wyścigi zakwitają ;:108

Miłego dzionka :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka witaj kochana ;:196 No wiesz jaka to praca ...zadna , dla mnie to frajda wlezc w rabaty ;:138 Tak teraz biore się u siebie za wyrywanie dziadostwa :wink: Miłego ,miłego u mniedzień staruje ze słoneczkiem....slicznie ;:3
Juluś Dzięki za patyczki , dojechały wczoraj i czekały na mnie w wodzie ;:138 dzisiaj je sadzonkuje ;:333
Monia Dzięki za pilnowanie ogrodu ;:196 A nawoziłas czyms bo tak buchneły kwiatki jak przyjechałam :wink:
Pati na wsi wiesz ...jak na wsio...błogo , choc traktory wszystkie ruszyły to rajwach niezły ....jak na Marszałkowskiej ;:306 Ptaszorów ogrom i rodzinka wiewiórek na strychy....mówie ci bajka te stworzonka idące gęsiego po świerku ;:173
Aneczka ...no mam nadziehje ,ze swiezo zajkupione rózyczki popisza sie ładnie w tym sezonie ;:333 czekam na nie niecierpliwie ;:65 Narcyzy w końcu mam u siebie, pieknie rozkwitły to prawda i c chwil a cos nowego ....no pieknie sie robi ;:138
Marysiu no ja własnie pojechałam na wichurke podziałac coś ...bo moja mamuska za duzo sobie wzieła na siebie...Rabaty ogarniete ,troche wysypanych zrebkami i zrobione sciezki....potem brat wpadnie cos nadgonic....i ja znowu...jakoś damy rade wspólnymi siłami....piekne miejsce tam mamy po mojej babci :wink: Kurka zapomniałam ci wsadzic kilka patyków rózanych ...no gapa jedna ,chyba coi dzisiaj doślę ,bo zoatały na parapecie w słoiku ;:130
Majeczka ...różana królowo...miło mi jak moje rózyczki ci się podobają ;:196 Ciesze sie jak rosna i nie moge sie doczekac pierwszych kwiatów ;:65 Fajny był wypad na wies ...oj fajny , teraz zabieram się za ogród ;:172 miłego dzionka :wit
Loki no wyobrazam soibie ...u ciebie wiosnba pewnie pęłna geba ,ze tak powiem...zaraz wpadnę na chwilkę ;:108 Co ty masz za kocury...moje kociaste bardzo grzeczne, czasem tylko sie bachną na kocimietkę...a trak to pozyteczne stwory w ogródku
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Dorotko jak miło że już jesteś ;:168 kawka od razu lepiej smakuje ;:108
zazdroszczę tego rabotania, bo mimo że siedzę w domu mogę tylko sobie pochodzić i popatrzeć na rosnące zielsko :twisted: kręgosłup odmówił posłuszeństwa a tyle jest do pracy ;:145
miłego i owocnego dnia ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bonia no co ty ,cos powaznego masz z kregosłupem :? :?: mów , moze cos poradzimy....moge ci podesłac namiary na dobre cwiczenia ...ale nie wiem co z nim jest...Trzymaj sie ;:196 Kawka z tobą....noczekałam na to :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dorotko strzelił mi w takim momencie ;:223 kiedy wiosna pełną parą i pracy od metra ;:145
chodzę na rehabilitacje i masaże, ale dźwigać nie można a i spać nie można bo naparza niemiłosiernie ;:145 na przeciwbólowych jadę bo inaczej to i posiedzieć by nie było dane ;:185
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Dorotko sąsiadko to Ty masz wcześniejszą ;:63 wiosnę niż ja na wichurze u mnie kwitna jedynie miodunki i stokrotki.Tu zawsze późniejsza wegetacja.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cieszę się, że już jesteś! Tęskniłam ;:196
Dzieje się, dzieje... u nas listeczków coraz więcej - niedługo naprawdę się zazieleni :)
Miłego!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no ba, traktory są pewniejszym wyznacznikiem wiosny niż bociany czy inne takie tam: jak słyszę pierwszy marcowy warkot za oknem, to wiem, że już zimy nie będzie :) Ale ja to lubię...kombajny też, zdecydowanie bardziej niż tramwaje i ruch wielkomiejski za oknem :) Ale to widzę, że na wsi sielskiej to Ty się całkiem sporo urobiłaś, zamiast siły gromadzić do roboty we własnym ogrodzie?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basieńko masz rację, własnie wróciłam z wichurki od mamy z zamojskiego....tam wszystko w tyle...fiołków całe łany, w słońcu zapach bossssski ;:167 miłego dzionka kochana ...ja mam zaległosci u siebie ale sie wezme i nadgonię :wink:
Aguniu ;:196 ja teskniłam przeogromnie ...zdechlak przepiekny ,ale to pisałam..w ogóle te nasadzenia co zrobiłas to super sprawa...patrze z przyjemnoscia na twoje poczynania...tzn wasze ;:63 u mnie cudne listki ,berberyski, pecherznice ,bzy....trawy super ruszaja juz maja takie sterczace grzywki ;:306
Pat no wiesz pojechałam pomóc mamie a nie gapić się w niebo...ale sama wiesz jakiego powera się dostaje jak się łapy w ziemie wsadzi...to super sprawa .Mama ma kupę roboty , a sama do tego...mój ogródecek to taki mikrus przy jej :roll: Myk myk i bedzie zrobione co najazniejsze ...a grubsze rzczy powoli :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miłego dnia kochani, lecę sadzic roslinki od mnamuski...Anabelki ,kaline Jakaśtam i marunę :wit
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dorotko jak fajnie, że już wróciłaś ;:138 tęskniłyśmy ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorciu witaj brakowało Cię ! oj jak dobrze ma Wasza mamcia, moje to nic ....ech szkoda gadać ! to wyłącznie moja sprawa.
U mnie wszyscy siedzą w szufladzie. Patyczki doszły w super stanie, wsadziłam do doniczek i wstawiłam do pojemnika z wodą przykryłam podziurawioną folią i siedzą na stole w tunelu . zaglądam wyglądają na zadowolone :lol: Zobaczymy!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jak fajnie, ze już jesteś! ;:138 tęskniłam ;:196
Kaweczkę latte poproszę ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dorotko bez Twojego entuzjazmu to forum jakby bez przypraw było ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”