Pozdrawiam
Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych gości .Dzisiaj znów była piękna pogoda dlatego też siedziałam w ogródku Czasem łażę bez celu i przyglądam się roślinkom .Kupiłam dzisiaj w B. minaturowe Rh za niecałe 8 zł. i 2 Nerine .Miałam kiedyś czerwoną ,ale padła .Wysiałam pietruszkę ,wysokie aksamitki, a także maciejkę po całym ogródku .Rośliny z dnia na dzień pięknieją ,a róże mają coraz więcej liści .Niestety ten zielony owad wciąż mnie prześladuje .Teraz wysysa soki z liści korony cesarskiej .

MAŁGOSIU u mnie piwonie majowe są już dość duże ,ale różowe dopiero wychodzą .W tym roku czekam z niecierpliwością na kwitnienie moich ubiegloroczych i tegorocznych nowości

JADZIU chciałam zrobić dzisiaj fotkę kwiatkowi Sangwinarii , inaczej zwie sie krwiowiec bo po przecięciu korzenia widać jakby krew ,ale kota wciąż za mną łaziła i bałam sie ,ze położy mi sie na ten kwiatuszek ,żeby ją głaskać
.http://pl.wikipedia.org/wiki/Sangwinaria_kanadyjska .Jesteś pracowita
ANUŚ masz racje ,albo mogliby zaraz obniżyć cenę i wtedy mieliby większy ruch w interesie .Tak wolą wyrzucić ,bo przecież za to i tak klient zapłaci
TOSIA szkoda naszych nerwów
To sąsiadka nie fair gra ,przecież powinna w połowie ponieść koszta usunięcia żywopłotu
Kupiłam wczoraj 4 powojniki i różyczkę z wybiegniętymi już pędami .Teraz sie moczy i muszę poszukać jej miejsce .Wsadziłam dzisiaj też dalie .Fajnie się namoczyły przez 3 dni a myślałam ,ze nic z nich nie będzie takie były wysuszone

STASIU co dzień jest piękniej w ogrodzie ,a teraz masowo zakwitają hiacynty .Masz rację koperkowa nawet bez kwiatu jest śliczna .Dziennie ją obserwuje
SYLWUŚ to śliczne bezproblemowe kwiatki i wszędzie ich pełno .Za chwilkę zakwitną szafirki .Jak chcesz to wykopię Ci taką kępkę cebulicy i wyślę .Żaden kłopot

MAŁGOSIU u mnie piwonie majowe są już dość duże ,ale różowe dopiero wychodzą .W tym roku czekam z niecierpliwością na kwitnienie moich ubiegloroczych i tegorocznych nowości

JADZIU chciałam zrobić dzisiaj fotkę kwiatkowi Sangwinarii , inaczej zwie sie krwiowiec bo po przecięciu korzenia widać jakby krew ,ale kota wciąż za mną łaziła i bałam sie ,ze położy mi sie na ten kwiatuszek ,żeby ją głaskać
ANUŚ masz racje ,albo mogliby zaraz obniżyć cenę i wtedy mieliby większy ruch w interesie .Tak wolą wyrzucić ,bo przecież za to i tak klient zapłaci
TOSIA szkoda naszych nerwów
Kupiłam wczoraj 4 powojniki i różyczkę z wybiegniętymi już pędami .Teraz sie moczy i muszę poszukać jej miejsce .Wsadziłam dzisiaj też dalie .Fajnie się namoczyły przez 3 dni a myślałam ,ze nic z nich nie będzie takie były wysuszone

STASIU co dzień jest piękniej w ogrodzie ,a teraz masowo zakwitają hiacynty .Masz rację koperkowa nawet bez kwiatu jest śliczna .Dziennie ją obserwuje
SYLWUŚ to śliczne bezproblemowe kwiatki i wszędzie ich pełno .Za chwilkę zakwitną szafirki .Jak chcesz to wykopię Ci taką kępkę cebulicy i wyślę .Żaden kłopot
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już wiem,dzięki ,a tak na marginesie masz naprawde śliczne kwiatuchy
Miłej nocki
Miłej nocki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadzia a tablice to zapomniałaś kupić.
Juz by to zielone paskudztwo na niej było przyklejone.
Juz by to zielone paskudztwo na niej było przyklejone.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Wiosna pełną parą ruszyła.Jadziu ja znowu czekam niecierpliwie na Twoje róże 
- JAKUCH

MARZANKO no niestety jeszcze trochę trzeba na nie poczekać
GRAŻYNKO w marketach nie ma tablic ,ale jutro jadę na Bytom może tam w ogrodniczych kupię ,albo zamówię na All takie z Targetu już oglądałam .Muszę coś zrobić, bo wszystko mi poniszczą . Muszę się dowiedzieć co to za owad jest
JADZIU takie normalne kwiatki ,a Sangwinarii dostałam kawałek od psiapsiółki forumowej
GRAŻYNKO w marketach nie ma tablic ,ale jutro jadę na Bytom może tam w ogrodniczych kupię ,albo zamówię na All takie z Targetu już oglądałam .Muszę coś zrobić, bo wszystko mi poniszczą . Muszę się dowiedzieć co to za owad jest
JADZIU takie normalne kwiatki ,a Sangwinarii dostałam kawałek od psiapsiółki forumowej
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu i znów szaleństwo zakupowe
co to za różyczka 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu zakupy wspaniałe
moje powojniki sadzone w zeszłym roku pięknie przezimowały, a troszkę się bałam, bo nie przemyślałam sprawy i zamiast silnych włoskich kupiłam same wielkokwiatowe.... ale na szczęście na razie jest ok 
- JAKUCH

AGUŚ moje powojniki też dobrze przezimowały a najlepiej Polish Spirit .Ten jest niezmordowany .1 pęd ułożyłam na ziemi i zasypałam ziemią teraz widzę ,ze sie zieleni i chyba sie ukorzenił cały pęd
MARYSIU ta różyczka za 2 zł z Oszołoma z serii Fabulous a nazywa sie Singapur .Ciekawe co z niej wyrośnie ????
MARYSIU ta różyczka za 2 zł z Oszołoma z serii Fabulous a nazywa sie Singapur .Ciekawe co z niej wyrośnie ????
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ty już lepiej nie leć jutro na Bytom bo znowu nakupujesz i będziesz "nerwować" a powojniki superowskie, u mnie marudzą.
Jestem nieco zasmucona ale ogrodowe hortensje chyba zmarzły albo śpiochy.
Jestem nieco zasmucona ale ogrodowe hortensje chyba zmarzły albo śpiochy.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zakupy zrobiłaś a różyczka kwitnąć bedzie na jaki kolor?
Pozdrawiam i miłego wtorku życzę
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jadziu czy dalie moczyłaś w zwykłej wodzie czy je czymś zaprawiłaś? Wczoraj zabrałam pudło z piwnicy kolezanki i tez przesuszone trochę. Czy Mieczyki tez już moczyć?
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
No niestety ten owad nie jest pożyteczny. Jeśli się nie mylę to niszczy też różaneczniki i dlatego nie kwitną!
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Jadziu na zdjęciach Twoich roślinek zielono jakby lato było
. A zakupki ciekawe, z różyczki będziesz miała niespodziankę...
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Jadziulek i walcz ze szkodnikami