Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jadziu koperkowe piwonie bardzo śmiesznie wygladają w tej koperkowej kryzie w pierwszej fazie wzrostu
ale wiem co z nich za cuda wyrosną i wtedy będę się zachwycać. Otwarłam wątek jak nakazałaś 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne foteczki wstawiasz:) aż miło popatrzeć, cudne kwiatki. A co to za śliczny kwiatek na drugim i przedostatnim zdjeciu koło pierwiosnka.?
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Jadzia, współczuję bardzo kłopotów ze szkodnikiem, zobaczymy jaki będzie bieżący sezon, poprzedni w tym temacie nie był najgorszy.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ZOSIU szkodnik taki zielony skacząco- fruwający podobny do skoczka różanego . Mam je każdego roku i przez cały sezon nie wiem dlaczego???? .Robi na liściach mozaiki czyli wysysa soki lubi wszystko co zielone .Wczoraj w tych newralgicznych miejscach pryskałam mydłem potasowym z piołunem .Chyba trochę pomogło ,ale czy mogę co chwilę pryskać nim wszystko co rośnie ?????
SYLWUŚ to cebulice syberyjskie ,ale jakoś nie umiem uchwycić niebieskiego koloru moim aparatem .Z czerwienia nie mam raczej problemu tylko z niebieskim
EWCIU no wreszcie sie zlitowałaś i pokazałaś co nieco szczególnie zachwyciły mnie korony takie wypasione .Czekam z niecierpliwością na kwiaty koperkowych
TOSIA widziałam jak masz posprzątane po łebkach .PRACUSIU
Szalejesz jak mały samochodzik w tym ogródku i wszystko Ci SUPER rośnie .Dzięki za mile spędzone popołudnie
MARYSIU w koperkowej zakochałam sie od 1 wejrzenia i tak długo szukałam a teraz mam 2 .Ciekawe jak zakwitną no i reszta nowości piwoniowych jak zakwitnie Shirley Temple czy Itohy oraz moja drzewiasta piwonia .
Niestety fotek z ogródka brak bo całe popołudnie spędziliśmy z Tosią i naszą psiapsiółką Basią na zakupach .W Oszołomie róże Harknesa i inne po 2 zł .Fakt ,że niektóre nadawały sie na śmietnik ale można było z czego wybrać .Mnóstwo powojników p. Marczyńskiego i śmiertelnie wysuszone Rh .Nova Zembla, bo na tym mi zależało .Kupiłam parę powojników i różę za 2 zeta z serii Fabulous jakieś baśniowe .Mam Singapur
SYLWUŚ to cebulice syberyjskie ,ale jakoś nie umiem uchwycić niebieskiego koloru moim aparatem .Z czerwienia nie mam raczej problemu tylko z niebieskim
EWCIU no wreszcie sie zlitowałaś i pokazałaś co nieco szczególnie zachwyciły mnie korony takie wypasione .Czekam z niecierpliwością na kwiaty koperkowych
TOSIA widziałam jak masz posprzątane po łebkach .PRACUSIU
MARYSIU w koperkowej zakochałam sie od 1 wejrzenia i tak długo szukałam a teraz mam 2 .Ciekawe jak zakwitną no i reszta nowości piwoniowych jak zakwitnie Shirley Temple czy Itohy oraz moja drzewiasta piwonia .
Niestety fotek z ogródka brak bo całe popołudnie spędziliśmy z Tosią i naszą psiapsiółką Basią na zakupach .W Oszołomie róże Harknesa i inne po 2 zł .Fakt ,że niektóre nadawały sie na śmietnik ale można było z czego wybrać .Mnóstwo powojników p. Marczyńskiego i śmiertelnie wysuszone Rh .Nova Zembla, bo na tym mi zależało .Kupiłam parę powojników i różę za 2 zeta z serii Fabulous jakieś baśniowe .Mam Singapur
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Szkoda, że nie wkleiłaś fotek.
Jak widzę rosliny w hipermarketach to mnie coś trafia.
Ogrodnik sie napracuje zeby coś wyhodować a oni potem marnują tego dobra tyle, że nic tylko ich
Jakby to była strasznie ciężka robota wziąć konewkę i podlać.
Jak widzę rosliny w hipermarketach to mnie coś trafia.
Ogrodnik sie napracuje zeby coś wyhodować a oni potem marnują tego dobra tyle, że nic tylko ich
Jakby to była strasznie ciężka robota wziąć konewkę i podlać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
To mam nowe chciejstwo piwonia koperkowa i to dzięki Tobie Jadziu. Zobaczy łam u Ciebie na zdjęciu i bardzo mi się podoba.Mam dużo piwonii , ale to są bardzo stare odmiany. Serdecznie Cię pozdrawiam , miłej nocki . 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu ja byłam w Auchan w piątek ale nic u nas nie było przecenione, wszystko w normalnych cenach i tak jak piszesz większość nadawała się na śmietnik bo tak wysuszone, ale i materiał który do nas trafia to wybór poza wyborem w większości. Owszem był prymulki pełne po 9.99 i sadzonki ładne i żadnych innych nowości 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU my byliśmy w Chorzowie i tam zatrzęsienie róż .Kupowałyśmy Harkneski po 14 ,a teraz są po 2 zł .Parę można było wybrać .Na prymulki nie zwracałam uwagi zresztą na żadne inne kwiaty nie patrzyłam
JULIANNO cieszę sie ,że mogłam Cię czymś zarazić .Ja uwielbiam piwonie i też mam mnóstwo starych ,ale i nowych od ubiegłego roku i 1 tegoroczna .Czekam z utęsknieniem na ich kwiaty
W koperkowej też zakochałam sie od 1 wejrzenia i musiałam ja mieć
GRAŻYNKO zbyt póżno wróciłam do domu ,więc nie miałam jak zrobić fotek .Tak to jest jak 3 klachule się spotkają
Masz rację a jak widziałam te róże z czarnymi pędami wysuszone a inne np. ta którą kupiłam [bo jak nie kupić za 2 zł
]ma fajne grube zielone pędy i ciekawe jak zakwitnie ma być ciemno bordowa a jaka będzie ?????W takich kapersach ciężko podlewać co inne go w donicach wiec nie wiem czemu Rh wszystkie były zmaltretowane .Nie dosyć ,ze nie miały pąków bo to były małe sadzonki a z wielkich były ,ale nie było Novej Zembli .Gdyby od razu opuścili cenę ,może więcej by sprzedali .

JULIANNO cieszę sie ,że mogłam Cię czymś zarazić .Ja uwielbiam piwonie i też mam mnóstwo starych ,ale i nowych od ubiegłego roku i 1 tegoroczna .Czekam z utęsknieniem na ich kwiaty
GRAŻYNKO zbyt póżno wróciłam do domu ,więc nie miałam jak zrobić fotek .Tak to jest jak 3 klachule się spotkają

- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Auchan jak dobrze, że u mnie niet!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do marnowania roślin to znam inne mocne markety, nadal obowiązuje zasada trzymać cenę a potem albo zwrot albo śmietnik, szkoda bo wiele roślin można przecenić i czasem zejdą jak tzw.ciepłe bułeczki.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Jadziu,wiosennie u Ciebie,sangwinarie masza ja nie znam tego kwiatka
Wróciłam z działeczki popikowałam co nieco i czekam na plony

Wróciłam z działeczki popikowałam co nieco i czekam na plony
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piwonie są juz sporo na wierzchu.Ciekawa jestem które moje zakwitną w tym roku,bo dosadzałam jesienią.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ale teraz ciesz jak te roślinki pchają się na świat i róże już odżyły
a piwonia koperkowa bardzo fajnie wygląda nawet z samych śmiesznych liści
a piwonia koperkowa bardzo fajnie wygląda nawet z samych śmiesznych liści
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA