moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Madzia nawet nie było czasu pogadać o tarasie, ale nadrobimy ! Trawnik i nawodnienie świetnie się będzie prezentować!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziulka, a gdzie ty się podziewasz?? Pewnie fachowców pilnujesz :uszy
Pytałaś mnie o kompozycję w szklarence. Nie mogłam sobie przypomnieć jak ona wygląda, ale już znalazłam.
Aniołek - jak najbardziej, i nie obraź się, ale ja bym go nie zamykała ze świeczuszkami, bo zrobi się ołtarzyk.
Ja bym wstawiła miniaturowego żywego storczyka - jeśli wieko szklarni będzie uchylone, to on może sobie tam stać i rosnąć, rozrzuć na podłodze trochę okrągłych białych kamyków....Obok szklarenki postawiłabym mini konewkę - cos tego typu:
Obrazek

A druga propozycja - ceramiczne białe ptaszki i świeczki z kamykami - o takie:
Obrazek Obrazek

jeśli masz sianko sizalowe lub cos w tym rodzaju (w każdej kwiaciarni ci sprzedadzą) to posadź ptaszki jak gdyby w gniazdku.
Obrazek

Tak czy inaczej, pokaż koniecznie co wymyśliłaś.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witam Dziewczęta :wit,
weekend pewnie spędziłam podobnie jak Wy, z łopatą i miotłą w ręku. Zaraz pokażę co wymodziłam
Aguś nawadnianie skończone tego samego dnia, więc uffff, a prezentacja będzie jak tylko uruchomię system. Na razie jest jeszcze zbyt mokro aby uruchamiać nawadnianie
Aga no właśnie :D
Jolu na Twój metraż, to faktycznie trzeba by było nie worek, a ze dwa pięniędzy ;:202. Cieszę się jak dziecko z tego nawodnienia ;:1
Aniu po demolce śladu nie było jak wróciłam po pracy ;:215. Oczywiście wysprzątana weranda nadawała się ponownie do sprzątania, bo naniosło się tu i tam, ale i tak nie mogę złego słowa powiedzieć
Olu taras jeszcze nie do końca nadaje się do użytku. Pisząc, że jest wysprzątana miałam na myśli powyrzucanie części gratów, ogarnięcie drewienek porozrzucanych przez piesy itp. Ja zasłony od łoża wyprałam zaraz po ich ściągnięciu. Wczoraj właśnie wieszałam, ale gdzieś mi wsiąkły dwie połówki ;:223
Gosiu wszyscy zachwalają nawadnianie i coraz bardziej nie mogę się doczekać pierwszego odpału ;:oj. Z zadaszeniem powoli tracę nadzieję na ten rok ;:145
Bogusiu dziękuję za radę, na razie mam ustawione na godz.23 podlewanie, ale w upały będę przestawiać na późniejsza jak radzisz i na dłuższy czas podlewania. Póki co jest to 20 min. Ile powinny chodzić zraszacze i kropelkowanie w upalne dni?
Kasiu a no nie było, ale co się odwlecze.... :uszy
Iwonko dziękuję za zaangażowanie w urządzeniu mojej szklarenki. Wpadł mi jeszcze do głowy pomysł aby do środka wsadzić małe wiadereczko do niego wsypać kamyczki i wbić mini łopatkę i grabki, a obok rozsypać zielone kamyczki i coś tam jeszcze dołożyć. Jak zacznę robić, to coś do głowaśny pewnie wskoczy samo ;:215.

Wieczorne zdjęcie dojrzewającego migdałka
Obrazek Obrazek
komarzyce
Obrazek Obrazek
kocanka i koleusy
Obrazek Obrazek
bluszczyk i powojnik Krakowiak oraz niewidoczny dr.Ruppel, który myślałam, że padł po zimie, a okazało się że część podziemna żyje :heja
Obrazek Obrazek
nowy fotel i podłoże z którego korzystałam przy sadzeniu donicowców
Obrazek Obrazek
garden i trawnik po wertykulacji i dosiewce
Obrazek Obrazek
pies z dredami i krokuski
Obrazek Obrazek
róże pięknie przezimowały w donicy, które muszę pomalować
Obrazek Obrazek

Miłego ;:4
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia donice i fotel wyglądają super ;:333 Strasznie podoba mi się dekoracja na płocie ;:167 , to są osłonki na świece? Ja też jestem świeżo po wsadzeniu powojników z e-clematis i muszę Ci powiedzieć że dr.Ruppel wygląda bardzo marnie, ledwo coś wychodzi z ziemi. Myślałam że z tego sklepu mogę liczyć na coś lepszego.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ale elegancko ;:138 Urzekły mnie te gadżety na płocie ;:173 Niewiarygodne, jak takie drobiazgi upiększają otoczenie ;:333 Jestem ciekawa, czy będziesz zadowolona z Super Lekkiego, ja przesadzałam do niego swoje fiołki afrykańskie, na razie rosną w nim krótko, bo ok. 3 tygodni, więc jeszcze nie mam zdania, ale na pewno jest zdecydowanie inne od tradycyjnych.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Madzia, super, że wstawiłaś fotorelację z nasadzeń :D Mebelki świetne a podlewanie to najlepsza inwestycja jaka mogłaś zrealizować. Zaoszczędzony czas na relaks w nowych mebelkach ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu...jestem ciekawa reszty mebelków ;:65
Oj zrobiło się wiosennie i nawet nasadzenie w donicach już są ;:oj ;:180
I jak podłoże? myślałam aby zakupić ale chętnie posłucham opinii użytkowników.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Madziu, już chce się u Ciebie siedzieć ;:333 zwłaszcza na nowych mebelkach. Zasłona się znajdzie, pewnie jesienią.... ;:306 przynajmniej u mnie tak to działa ;:224

nawodnienie u mnie to chodzi nawet po dwie godziny, ale to jest kroplujące. Ile zraszacz powinien, to nie mam pojęcia. Pewnie conajmniej 40 minut.

Fajnie że róże przetrwały ;:oj Zakrywałaś je jeszcze czymś?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu sadzonkami się nie zrażaj, urosną ino mig. W ubiegłym roku przysyłali dużo większe sadzonki, ale i zamówienia wysyłałąm zdecydowanie później. Dr,Ruppla kupiłam ogromnego w ogrodniku, ale nie zabezpieczyłam na zimę i myślałam, że go szlag trafił, a tu proszę..miła niespodzianka. W nagrodę dostał do towarzystwa Krakowiaka ;:306 Po cichu liczę, że wylizie spod ziemi, bo tam się coś dzieje :uszy Kanki, napis i wieszaki kupiłam przez internet pod koniec tamtego sezonu, ale jeszcze są ;:108
Mandragoro zasugerowałam się programem Maja w Ogrodzie i kupiłam super lekkie. Na pewno jest łatwiejsze do podsypywania niż normalna ziemia ;:108. Poczekamy-zobaczymy :uszy Ja jestem gadżeciara, więc takich pierdółek mam masę ;:224
Magduś tak mi się zdaje, że inwestycja warta pieniędzy, podobno i oszczędność wody jest. Mebelki wygodne, więc będę korzystać :uszy
Aguś stół w dalszym ciągu podpiera ścianę w biurze, szczelnie zapakowany ;:161, a podloże :?: wygodne w podsypywaniu natomiast efekty zobaczymy na roślinkach. Wiosna pojawiła się na dobre ;:333 i niech tak zostanie ;:108
Jolu ja wczoraj miałam ochotę przytulić podusię na łóżeczku ogrodowym, ale trzeba było robić dalej. Fotele bardzo wygodne (zapraszam na wypróbowanie), mam nadzieję, że w końcu w tym tygodniu rozpakuję już wszystkie ;:109 Róż nie zakrywałam dodatkowo, ale solidnie (własnoręcznie) ociepliłam donice sypiąc na spód sporo keramzytu, a po bokach wsadziłam styropian i obiłam agrowłókniną ;:108 Zasłona tak jak mówisz znajdzie się jesienią ;:223 Cholibka dobrze ją schowałam ;:223
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Skasowali Ci rooguchi ;:202 to dziady , ale co zrobić jeszcze siedział jeszcze w ziemi ;:223 Trudno kupisz drugi ;:168 Ja na razie nie planuje nawodnienie , ale jakby co to na pewno bedziemy robić sami :wink: W najbliższym czasie jedynie tras będzie robiony w drewnie :tan a ,że robi M to o roślinki jestem spokojna ;:333
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madzia, piękne dekoracje!
Nawadnianie robi trochę bałaganu w założonym ogrodzie, ale z efektów na pewno będziesz zadowolona :uszy
Mebelki super ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Podłoże, którego używasz do "donicowców" polecane jest w programie "Maja w ogrodzie". Widać, że w twoim ogrodzie pojawia się coraz więcej kolorów ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Ogrodo-maniaczki ;:109 ;:100 Coś mi się zdaje, że temat nawadnianie ogarnie dzisiaj sporą część Polski. Chmurzyska się kłębią na niebie i zaraz lunie jak nic. Kawka poranna stoi na biurku i mam nadzieję, że trochę mnie rozbudzi.
Wczoraj w drodze do domu kupiłam bacopę, niezapominajki i pelargonie-zrobiłam z tego mix w największej balii. Mnie się podoba :D, chociaż powtarzałam, że mixów to ja robić nie umiem.
Obrazek Obrazek

Edytko nogi się pode mną ugięły jak się zorientowałam, że rooguchi został skasowany ;:145 ;:145 ;:145 Fajnie, że możecie sami zrobić grubsze sprawy. Mój M generalnie nie ogarnia tematów montażowych, bardziej ja jestem techniczna, ale też w ograniczonym zakresie. W razie potrzeby dzwonimy do mojego szwagra :lol:
Kasiu fajnie, że wpadłaś ;:168 Z mebelków i nawodnienia jestem bardzo zadowolona ;:215 Dzięki za miłe słowa ;:180
Priam witam nowego gościa ;:168. Właśnie w Maji w Ogrodzie wypatrzyłam to lekkie podłoże, pisałam gdzieś wyżej o tym. Mam nadzieję, że moje oczekiwania zostaną spełnione i roślinki dobrze sobie w nim poradzą. Mam wrażenie, że przy lżejszym podłożu trudniej o złapanie grzyba ;:224

Ach, na parapecie stoją goździki Dancing Geisha i jeden zaczyna otwierać pączka. Widok świetny, taka kosmata czupryna ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, otoczenie tarasu wygląda przepięknie... chciałabym mieć takie zdolności do dekorowania jak Ty!
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Nowe mebelki ;:131 i kogucik , latarenka ;:224
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta