Jak pudełko zapałek...
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak pudełko zapałek...
Agnieszko
co wyczyniałaś w ogródku że Ciebie nie widać...
a może znowu coś nowego kupiłaś... 
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry w piąteczek
Różyczki poszły do ogrodu, ja jednak mam za ciepło w domku i bałam się, że może im to zaszkodzić jakimś przędziorkiem, albo jeszcze czymś mniej przyjemnym
Za to od kilku dni ostro działamy "ogrodowo" i już wczoraj udało się nam wspólnie z eMem przestawić słupki od pergoli na miejscu po wyciętym orzechu. Pergola już tam była, ale została przesunięta o około metr, tak więc udało się mi "zdobyć" dodatkową rabatę
Coś kwitnie:

I będzie kwitnąć

Dziś chcę rozsypać kopczyki od róż i troszku je poprzycinać. A po południu mamy pojechać po konstrukcję od tunelu
Trzymajcie proszę kciuki za powodzenie całej akcji
Różyczki poszły do ogrodu, ja jednak mam za ciepło w domku i bałam się, że może im to zaszkodzić jakimś przędziorkiem, albo jeszcze czymś mniej przyjemnym
Za to od kilku dni ostro działamy "ogrodowo" i już wczoraj udało się nam wspólnie z eMem przestawić słupki od pergoli na miejscu po wyciętym orzechu. Pergola już tam była, ale została przesunięta o około metr, tak więc udało się mi "zdobyć" dodatkową rabatę
Coś kwitnie:

I będzie kwitnąć

Dziś chcę rozsypać kopczyki od róż i troszku je poprzycinać. A po południu mamy pojechać po konstrukcję od tunelu
Trzymajcie proszę kciuki za powodzenie całej akcji
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu, to niebieskie, to już mam na końcu języka co to jest
ale nie mogę sobie przypomnieć w całości.
Świetnie że pokazałaś nam swoje pierwsze kwitnienia, no i porządeczek zrobiłaś jak trzeba
fajnie będziesz miała w lato, no i wyrzutów sumienia nie masz że masz coś nie zrobione skoro się na działce ciągle kręcisz
a wiadomo że wszystkiego od razu nie zrobisz.
Czekam na więcej zdjątek, ale sukcesywnie.

ale nie mogę sobie przypomnieć w całości.
Świetnie że pokazałaś nam swoje pierwsze kwitnienia, no i porządeczek zrobiłaś jak trzeba
fajnie będziesz miała w lato, no i wyrzutów sumienia nie masz że masz coś nie zrobione skoro się na działce ciągle kręcisz
a wiadomo że wszystkiego od razu nie zrobisz.
Czekam na więcej zdjątek, ale sukcesywnie.
Pozdrawiam, Agata.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko wszystko kwitnie w przyspieszonym tempie, żeby tak prace wiosenne dało się wykonać w przyspieszonym tempie
. Dobrze, że chociaż pogoda nam sprzyja, dzisiaj dużo przyjemniej, bo nie ma takiego upału jak wczoraj 
-
pomidorzanka

Cholercia, ja chyba w innym kraju mieszkam, u mnie popaduje.
Pozdrawiam, Agata.
-
majka1971
- 500p

- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Witaj Agniesiu.
Wiosna u Ciebie w pełni.Ja też do wieczora w ogrodzie .Posadziłam trochę dalii i pograbiłam rabatki z synem.U mnie kwitną hiacynty , magnolie mają pączki ogromne i jeszcze inne szykują się do kwitnienia.Głóg pięknie przezimował i myślę że zakwitnie.
Teraz by pasował lekki deszczyk bo wiatr szybko wysuszył ziemię.
Wiosna u Ciebie w pełni.Ja też do wieczora w ogrodzie .Posadziłam trochę dalii i pograbiłam rabatki z synem.U mnie kwitną hiacynty , magnolie mają pączki ogromne i jeszcze inne szykują się do kwitnienia.Głóg pięknie przezimował i myślę że zakwitnie.
Teraz by pasował lekki deszczyk bo wiatr szybko wysuszył ziemię.
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
swoją budlejkę już podcięłam i jabłonkę młodą ...
piękny kolaż
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Coś kwitnie:

No i co to jest, to coś niebieskie, na pierwszym zdjęciu?????, kolorki piękne

No i co to jest, to coś niebieskie, na pierwszym zdjęciu?????, kolorki piękne
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Dobry wieczór kochane moje
Dziś udało mi się nie zasnąć na stojąco
Ale zrobiliśmy sobie zupełnie lajtowy dzień - nawet nosa z domku nie wystawiłam, a obiadek gotował eM
Za to wczoraj prawie 10 godzin w polu, to już czułam we wszystkich kościach. Ale sporo udało się zrobić
Co prawda czekamy na deszcz, ale coś nie chce do nas przyjść
A trawa ma być szybciutko posiana nawet jest już uszykowane, uwałowane i nie podlane, bo hydrofornia jeszcze wody nie zapodała
Agatko to anemony. Ponoć miałam jeszcze i inne kolory, ale pewnie myszowatym bardziej smakowały
U nas niestety nie chce padać
Maryniu Masko masz rację to czekanie i próby dogonienia straconego czasu sprawia, ze latam po ogródku jak kot z pęcherzem. Jeszcze to, tamto, siamto... i nawet się nie obejrzę a już wieczór
Majko już posadziłaś dalie? szybciutko, choć i ja zawsze w końcu kwietnia wysadzam. My zawozimy w środę wszystko to, co jest do wkopania, ale nie martw się jeszcze wcześniej paczuszkę do Ciebie uszykuję
Marysiu Misiu łatwiej się żyje z życzliwymi ludźmi, prawda
A to, ze stres cię zjada, to wcale się nie dziwię, ale nie martw się, będzie dobrze
A ja sobie zażyczyłam budleję od mojego kochania
I obiecał, że mi kupi
Iwonko to anemony. czasem nazywane też zawilcami
A jestem taka "mondra"
, bo akurat mam w domku tą tekturkę z nazwą
Odpocznij troszku, bo ty cały czas jak w kieracie
Tyle zrobiłam posadzone bratki i przesadzone róże, i inne kwiatki. I coś tam kwitnie :

Bogatego w ogrodowe działania tygodnia życzę
Dziś udało mi się nie zasnąć na stojąco
Za to wczoraj prawie 10 godzin w polu, to już czułam we wszystkich kościach. Ale sporo udało się zrobić
Agatko to anemony. Ponoć miałam jeszcze i inne kolory, ale pewnie myszowatym bardziej smakowały
Maryniu Masko masz rację to czekanie i próby dogonienia straconego czasu sprawia, ze latam po ogródku jak kot z pęcherzem. Jeszcze to, tamto, siamto... i nawet się nie obejrzę a już wieczór
Majko już posadziłaś dalie? szybciutko, choć i ja zawsze w końcu kwietnia wysadzam. My zawozimy w środę wszystko to, co jest do wkopania, ale nie martw się jeszcze wcześniej paczuszkę do Ciebie uszykuję
Marysiu Misiu łatwiej się żyje z życzliwymi ludźmi, prawda
Iwonko to anemony. czasem nazywane też zawilcami
Tyle zrobiłam posadzone bratki i przesadzone róże, i inne kwiatki. I coś tam kwitnie :

Bogatego w ogrodowe działania tygodnia życzę
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Agnieszko czytam ,ze praca wre u Ciebie. Jeszcze trochę i złapiemy wreszcie oddech a potem tylko pielenie i patrzenie jak wszystko rośnie. Ja też latam po działce jak kot z pęcherzem. 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Piękne roślinki i ciekawe kolażyki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
pomidorzanka

Agniesiu, już tyle dni Cię nie ma, chyba sadzisz ryż pojedynczo
w każdym razie pokaż postęp robót

w każdym razie pokaż postęp robót
Pozdrawiam, Agata.
Aguś mi przez Twoją pake ziemi zabraklo i musiałam do sklepu leciec na biegu.
Pewnie tunel już stoi? ja też wybieram się najprawdopodobniej w środę na dzialkę - mogłabym już jutro bo nam wolne zrobili w pracy ale dzieci jeszcze do wtorku do szkoly muszą iść
Pewnie tunel już stoi? ja też wybieram się najprawdopodobniej w środę na dzialkę - mogłabym już jutro bo nam wolne zrobili w pracy ale dzieci jeszcze do wtorku do szkoly muszą iść
Pozdrawiam. Ewa