Moja kolorowa terapia antystresowa 2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2
Aniu, miałam małe dziecko, ale on nigdy nie był zainteresowany ogrodem. Dlatego dla mnie patyczki to był dobry pomysł 

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Aniu krokusiki śliczne a i żuraweczki wypuszczają młode listeczki 

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Trochę mnie wcięło.Najpierw mnie nie było. potem byłam, ale te z tak jakby nie....więc zategłości mam ogromniste....Kiedy ja do Was dotrę i nardobie zaległości, to nie wiem, tym bardzej że jakby ostatnio czasu na forum zostaje coraz mniej.Wiosna się ociągała, a teraz jak przyszła to wszystka robota jest do zrobienia na raz.Wychodzę bladym świtem, wracam wieczorem, zasypiam w drodze do poduszki
Wasze propozycje perzeczytałam i cóz...zawróciliście mi w głowie niesamowicie.Wyobrażałam sobie wszystko w tym kształcie, symetryczne, równe, kształtne, wręcz przez chwilę myślałam o porobieniu kształtek ograniczających rozrost tych wszystkich rozchodników i płożących roślinek...Ale teraz nie mogę się oprzeć wizji tej trawy o której pisała chyba Dorcia, żurawek i ....
przeraziła mnie perspektywa zakupów
.Trawa Red Baron niewątpliwie zrobiła na mnie wrażenie.Trawy nie to że mi się nie podobały, ale jakoś nie zwracałam na nie uwagi , bo wiem że miejsca za bardzo nie mam na nie, ale ta jest wspaniała, tylko skąd ja to wezmę...
na razie to mam zrobione wiosenne pożądki w portwelu
więc coś zmątuję z tego co mam pod ręką, tzn jednorocznych.Może powoli coś zdobędę na jakimś polowaniu
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie tej trawy.Jak mocno jest ekspansywna?
Zdałam sobie sprawę ze tak niewiele roślinek ....

Wasze propozycje perzeczytałam i cóz...zawróciliście mi w głowie niesamowicie.Wyobrażałam sobie wszystko w tym kształcie, symetryczne, równe, kształtne, wręcz przez chwilę myślałam o porobieniu kształtek ograniczających rozrost tych wszystkich rozchodników i płożących roślinek...Ale teraz nie mogę się oprzeć wizji tej trawy o której pisała chyba Dorcia, żurawek i ....

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie tej trawy.Jak mocno jest ekspansywna?
Zdałam sobie sprawę ze tak niewiele roślinek ....
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Trawy Red Baron na all... szukaj,mozna kupić w dobrej cenie
- mamafrania
Dzwoniłam dziś do Szmita, ale bedzie miał w lipcu.Prognozowana cena to 12 zł.Do Szmita mam rzut kamieniem
A na all widziałam 20 zł + przesyłka...

- mamafrania
Widzisz Dorotko, tak to jest jak się w locie zerknie.Znalazłam już te tańsze 

- Margo2
Ja trawki kupuje na trawki.pl
Nie warto kupowac jednej. Od razu kup kilka
Nie warto kupowac jednej. Od razu kup kilka

- mamafrania
Jutro pewnie poczynię zakupy żurawkowe, a trawka przyjedzie tak przy okazji
Do trawek to jeszcze muszę męzusia przekonać.Małymi kroczkami musze działać.na razie
Kochani na kilka postów nie odpisałam, wiec teraz nadrobie zaległości, przynajmniej u siebie
Z radością przyjmuję gratulacje i witam Gościa
.Zapraszam.Jak znowu nie wypadnę z rytmu, to cię odwiedzę
ale moja wyobraźnia ostatnio chodi spać wcześniej niż ja 

Kochani na kilka postów nie odpisałam, wiec teraz nadrobie zaległości, przynajmniej u siebie

Wiolu, te małe listeczki, dają taką masę radości, że aż sie dziwię ile mogą dać.Teraz są chyba najpiękniejsze i są niespodzianką.Napatrzeć się nie mogęwiolamanka pisze:Aniu krokusiki śliczne a i żuraweczki wypuszczają młode listeczki

Gosiu, patyczki to świetny pomysł, tylko moje dzieciaczki też są jak małe iskierki, a ja nie chcę robić dymu przez powyjmowane patyczki.Wolę się roześmiać z ich pomysłowości, a one niech obcują wśród tych roślinek, bo werzę że one uszlachetniają i uspokajają.Margo2 pisze:Aniu, miałam małe dziecko, ale on nigdy nie był zainteresowany ogrodem. Dlatego dla mnie patyczki to był dobry pomysł
Witaj Eluelcia1974 pisze:Aniu
Miałam już okazję podziwiac Twojego obsypanego kwiatami Aleksandra Wielkiego, ale teraz wypadałoby pogratulowac jego
właścicielce![]()

Godecję posiałam w tym tygodniu troszkę , ale dosyć gęsto.Dla mnie to nowosć.Wszytkie propozycje rozważam, staram się sobie wyobrazić to i owoApril pisze:Tak mi się przypomniało jak przeglądałam wpisy: siałaś już kiedyś geodecję? Bo ja pierwszy raz w zeszłym roku i zrobiłam błąd, wysiałam zbyt rzadko. Trzeba trochę gęściej, wtedy ciekawszy efekt. Lub przemieszaj z czymś niezbyt wysokim np szałwią błyszczącą.
A co z rabatą? Przygnieciona pomysłami zaginęłaś?

- mamafrania
Cały mój ogródeczek znajduje się niemalze cały w cieniu do godziny 10, bo dom daje dużo cienia.Potem jest totalna patelnia...przynajmniej na tym skalniaczku...April pisze:No i jeszcze jedno ważne pytanie czy tam jest cień czy nie bo np hortensje i liriope to raczej cień lub półcień. Żurawki różnie, zależy od odmiany.
Renatko, wyjazd był udany, ale jak po każdej podrózy wróciłam zmacerowana.Najważniejsze że wszystko pomyśnie tam załatwiłam i więcej tej poradni odwiedzała nie będęrenzal pisze:Moj nocny wpis zaginął w akcji! Aniu wdanego wyjazdu!

Kasiu, na razie to wszystko się dzieje tak bardziej wirtualnielabka1 pisze:OOOO jakie piekne aranżacje ogrodowe tutaj się dzieją..![]()
Będzie co chwalić i podziwiać...

agnieszka_ pisze:Aniu - ja już nic ci doradzać nie będę![]()
Nie będę zaprzeczać.Krokusy piękne mamDoradzaj KOchana
Wszystko czytam po kilka razy i kombinuję, na razie wirtualnie, ale jadnak
![]()
Piękne krokusy
- mamafrania
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
U mnie już krokusy przekwitły a cebulicy tylko jeden kwiatek , nie wiem co się z resztą stało.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A u mnie już przekwitają narcyze, pewnie w tym tygodniu będą kwitły tulipany i będzie lato

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie tulipanki w połowie drogi do kwitnienia
narcyze może będą szybciej, moooooooże !!!
natomiast chodzę i śmieję się z forsycji, ja nie pamiętam żeby pod koniec kwietnia
jej kwiaty nie były jeszcze kwitnące
.
Więc pewnie bzy będą w lipcu dopiero kwitły

narcyze może będą szybciej, moooooooże !!!
natomiast chodzę i śmieję się z forsycji, ja nie pamiętam żeby pod koniec kwietnia
jej kwiaty nie były jeszcze kwitnące

Więc pewnie bzy będą w lipcu dopiero kwitły

Pozdrawiam, Agata.
- Margo2
No, a gdzie zdjęcia zdobyczy?