Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Post »

Aniu, miałam małe dziecko, ale on nigdy nie był zainteresowany ogrodem. Dlatego dla mnie patyczki to był dobry pomysł :D
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu krokusiki śliczne a i żuraweczki wypuszczają młode listeczki ;:215
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Trochę mnie wcięło.Najpierw mnie nie było. potem byłam, ale te z tak jakby nie....więc zategłości mam ogromniste....Kiedy ja do Was dotrę i nardobie zaległości, to nie wiem, tym bardzej że jakby ostatnio czasu na forum zostaje coraz mniej.Wiosna się ociągała, a teraz jak przyszła to wszystka robota jest do zrobienia na raz.Wychodzę bladym świtem, wracam wieczorem, zasypiam w drodze do poduszki :? ;:224
Wasze propozycje perzeczytałam i cóz...zawróciliście mi w głowie niesamowicie.Wyobrażałam sobie wszystko w tym kształcie, symetryczne, równe, kształtne, wręcz przez chwilę myślałam o porobieniu kształtek ograniczających rozrost tych wszystkich rozchodników i płożących roślinek...Ale teraz nie mogę się oprzeć wizji tej trawy o której pisała chyba Dorcia, żurawek i .... ;:219 przeraziła mnie perspektywa zakupów ;:219 :shock: .Trawa Red Baron niewątpliwie zrobiła na mnie wrażenie.Trawy nie to że mi się nie podobały, ale jakoś nie zwracałam na nie uwagi , bo wiem że miejsca za bardzo nie mam na nie, ale ta jest wspaniała, tylko skąd ja to wezmę... ;:224 na razie to mam zrobione wiosenne pożądki w portwelu ;:306 więc coś zmątuję z tego co mam pod ręką, tzn jednorocznych.Może powoli coś zdobędę na jakimś polowaniu ;:306
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie tej trawy.Jak mocno jest ekspansywna?
Zdałam sobie sprawę ze tak niewiele roślinek ....
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Trawy Red Baron na all... szukaj,mozna kupić w dobrej cenie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzwoniłam dziś do Szmita, ale bedzie miał w lipcu.Prognozowana cena to 12 zł.Do Szmita mam rzut kamieniem ;:224 A na all widziałam 20 zł + przesyłka...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Dorotko, tak to jest jak się w locie zerknie.Znalazłam już te tańsze ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja trawki kupuje na trawki.pl
Nie warto kupowac jednej. Od razu kup kilka :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro pewnie poczynię zakupy żurawkowe, a trawka przyjedzie tak przy okazji ;:224 ;:306 Do trawek to jeszcze muszę męzusia przekonać.Małymi kroczkami musze działać.na razie ;:306

Kochani na kilka postów nie odpisałam, wiec teraz nadrobie zaległości, przynajmniej u siebie :wink:
wiolamanka pisze:Aniu krokusiki śliczne a i żuraweczki wypuszczają młode listeczki ;:215
Wiolu, te małe listeczki, dają taką masę radości, że aż sie dziwię ile mogą dać.Teraz są chyba najpiękniejsze i są niespodzianką.Napatrzeć się nie mogę :shock:
Margo2 pisze:Aniu, miałam małe dziecko, ale on nigdy nie był zainteresowany ogrodem. Dlatego dla mnie patyczki to był dobry pomysł :D
Gosiu, patyczki to świetny pomysł, tylko moje dzieciaczki też są jak małe iskierki, a ja nie chcę robić dymu przez powyjmowane patyczki.Wolę się roześmiać z ich pomysłowości, a one niech obcują wśród tych roślinek, bo werzę że one uszlachetniają i uspokajają.
elcia1974 pisze::wit Aniu
Miałam już okazję podziwiac Twojego obsypanego kwiatami Aleksandra Wielkiego, ale teraz wypadałoby pogratulowac jego
właścicielce ;:180 ;:138
Witaj Elu :wit Z radością przyjmuję gratulacje i witam Gościa ;:196 .Zapraszam.Jak znowu nie wypadnę z rytmu, to cię odwiedzę :D
April pisze:Tak mi się przypomniało jak przeglądałam wpisy: siałaś już kiedyś geodecję? Bo ja pierwszy raz w zeszłym roku i zrobiłam błąd, wysiałam zbyt rzadko. Trzeba trochę gęściej, wtedy ciekawszy efekt. Lub przemieszaj z czymś niezbyt wysokim np szałwią błyszczącą.

A co z rabatą? Przygnieciona pomysłami zaginęłaś?
Godecję posiałam w tym tygodniu troszkę , ale dosyć gęsto.Dla mnie to nowosć.Wszytkie propozycje rozważam, staram się sobie wyobrazić to i owo ;:306 ale moja wyobraźnia ostatnio chodi spać wcześniej niż ja ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:No i jeszcze jedno ważne pytanie czy tam jest cień czy nie bo np hortensje i liriope to raczej cień lub półcień. Żurawki różnie, zależy od odmiany.
Cały mój ogródeczek znajduje się niemalze cały w cieniu do godziny 10, bo dom daje dużo cienia.Potem jest totalna patelnia...przynajmniej na tym skalniaczku...
renzal pisze:Moj nocny wpis zaginął w akcji! Aniu wdanego wyjazdu!
Renatko, wyjazd był udany, ale jak po każdej podrózy wróciłam zmacerowana.Najważniejsze że wszystko pomyśnie tam załatwiłam i więcej tej poradni odwiedzała nie będę :heja Renatko wpisu nie widziałam, ale czasem ty mi nie zagiń w akcji ;:173 ;:196
labka1 pisze:OOOO jakie piekne aranżacje ogrodowe tutaj się dzieją.. :D
Będzie co chwalić i podziwiać... :tan
Kasiu, na razie to wszystko się dzieje tak bardziej wirtualnie ;:306 Co ja wykombinuję w realu to się okaże..Obym tylko nie rozczarowała towarzystwa :oops: Tak pięknie się starają.Nawet jak nie teraz , z róznych powodów nie zrealizuję tych pomysłów, to kiedyś je wykorzystam.
agnieszka_ pisze:Aniu - ja już nic ci doradzać nie będę ;:306
Nie będę zaprzeczać.Krokusy piękne mam :lol: Doradzaj KOchana :D Wszystko czytam po kilka razy i kombinuję, na razie wirtualnie, ale jadnak ;:173
Piękne krokusy :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

U mnie już krokusy przekwitły a cebulicy tylko jeden kwiatek , nie wiem co się z resztą stało.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A u mnie już przekwitają narcyze, pewnie w tym tygodniu będą kwitły tulipany i będzie lato ;:224 :;230
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie tulipanki w połowie drogi do kwitnienia

narcyze może będą szybciej, moooooooże !!!

natomiast chodzę i śmieję się z forsycji, ja nie pamiętam żeby pod koniec kwietnia

jej kwiaty nie były jeszcze kwitnące :;230 :;230 :;230 .

Więc pewnie bzy będą w lipcu dopiero kwitły ;:202 ;:202 ;:202 ;:202
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, a gdzie zdjęcia zdobyczy?
Zablokowany