tygodnia.burza na godzinę i dwie bez deszczu i znów burza i...............
i tak już od
A w międzyczasie - piękne, gorące słonko, sprzyjające lęgom.

,kapitalnie to wyszło, jeśli chodzi o ślimaki na roślinkach to też mnie tam denerwują, po ostatnich deszczach wytransportowałam ich całe mnóstwo z mojego ogrodu ,
,kapitalnie to wyszło, jeśli chodzi o ślimaki na roślinkach to też mnie tam denerwują, po ostatnich deszczach wytransportowałam ich całe mnóstwo z mojego ogrodu , 

Mój M zbiera do woreczka, zasypuje solą i do kubła wrzuca a ja już z obrzydzenia nie mogę nawet na nie patrzeć. Zżerają nawet same siebie , kanibale.
  Mój M zbiera do woreczka, zasypuje solą i do kubła wrzuca a ja już z obrzydzenia nie mogę nawet na nie patrzeć. Zżerają nawet same siebie , kanibale.  

Grażynko, chodzi mi o to co jest między tojadem a płomykiem, ten niebieski kłos.kogra pisze:Kryseczko -
Powyżej płomyka jest tojad nazywany u nas też pantofelkiem. Uwielbiają go trzmiele a i czarownice podobno nie mogły się bez niego obejś, bo służył im do robienia różnych mikstur.Niestety jest rośliną trującą. Za to ma przepiękne kwiaty podobne do pantofelka i stąd ta nazwa.

:P

kogra pisze:Bogusiu - ja do Rybnika też jeżdziłam, ale nie na kiermasze, ani wystawy, tylko z M na polowania. Ale to było jakieś 15 a może 20 lat temu. Wiem, że to bliżej i nawet trochę pamiętam rybnicki rynek. Ale od tamtego czasu pewno wiele się zmieniło.
Nie tracę nadziei, że kiedyś tam trafię, bo lubię wystawy i kiermasze roślinne. Z pewnością będzie jeszcze nie jeden.

toć to dobrze że mu na drodze nie stanął ktoś z mojej rodziny  ;:44
  toć to dobrze że mu na drodze nie stanął ktoś z mojej rodziny  ;:44   bo było by nas mniej
  bo było by nas mniej   

Na szczęście już go to popuściło i teraz woli strzelać z obiektywu aparatu. A to mnie bardzo cieszy  :P  :P  :P , czyli z tego wniosek, że na zmiany naszych M na lepsze nigdy nie jest za póżno .
 Na szczęście już go to popuściło i teraz woli strzelać z obiektywu aparatu. A to mnie bardzo cieszy  :P  :P  :P , czyli z tego wniosek, że na zmiany naszych M na lepsze nigdy nie jest za póżno .  
  I jeszcze trochę dojdzie niebawem. Nie wszystkie kwitną o tej samej porze.A następne fotki już niebawem.
 I jeszcze trochę dojdzie niebawem. Nie wszystkie kwitną o tej samej porze.A następne fotki już niebawem.