W tamtym roku testowałem rzeżuchę w gruncie, siana gdy tylko zrobiło się ciepło. Ciąłem ją, gdy miała ok. 10cm. Posiekana na kanapki z twarożkiem... Mniam. Tylko uważajcie na ziemię, coby jakieś grudki i kompostowe paproszki nie zostały, bo wypłukać je jest dość trudno.
Dwa lata temu miałam rzeżuchę w gruncie. Była bardzo dobra, ale ostrzejsza w smaku niż ta wysiana na tacce. Bardzo szybko zakwitła, a wysoka była, że ho ho.
Rzeżucha... u nas zaczęło się tym jak moja córa Karolinka w przedszkolu miała za zadanie wyhodować rzeżuchę. Tak się zaczęła jej ogrodnicza przygoda dołączyła do mamusi
Witam,
Na temat oznaczenia " jakość WE " które znajduje się na mojej paczce od rzeżuchy znalazłem tylko tyle informacji : JAKOŚĆ WE ? oznaczenie umieszczane na nasionach wysokiej jakości; jakość zgodna z normami Wspólnoty Europejskiej.
Tutaj pojawia się moje pytanie, czy to oznacza, że te nasiona są wolne od chemii ? Mogę je spokojnie wykiełkować i spożywać ? Mam pewne wątpliwości... pozdrawiam
Na kiełki do spożycia powinna być wzmianka na opakowaniu, jeśli ma się jakąś wątpliwość, czy nasiona są zaprawione, to należy uznać je nie do spożycia.