Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, czerwony widziałam, ale białego nie
Ciekawie musi wyglądać taka "narodowa " mieszanka lnu
A u mnie zakwitł taki gośdzik...patriotyczny! ;)
Grażynko, mam juz kilka zdjęć i zaraz pokażę
Witaj Danusiu
Ten czerwony len to nie mój, tylko Kozy
Ja mam jedynie niebieski.
Jak wysiejesz teraz nasionka, to w przyszłym roku na pewno będziesz miała kwiaty
Grażynko, mam juz kilka zdjęć i zaraz pokażę
Witaj Danusiu
Ten czerwony len to nie mój, tylko Kozy
Jak wysiejesz teraz nasionka, to w przyszłym roku na pewno będziesz miała kwiaty
- chatte
- Przyjaciel Forum

Pokażę teraz liliowce, które mi zakwitły, ale najpierw jeszcze moje cudne lilie królewskie, których zapach czułam w odległości kilku matrów od ogrodu 

A to liliowce. Zdjęcia nie są zbyt udane bo były robione po dość ulewnym deszczu.
Ale liliowce jeszcze kwitną i mam nadzieję, ze uda mi się zrobić im lepsze portrety

Tylko ostatni, liliowiec rdzawy został sfocony przy ładnej pogodzie.
Zakwitły mi jeszcze dwa!
, tylko nie zdążyłam im jeszcze zrobić zdjęć 

A to liliowce. Zdjęcia nie są zbyt udane bo były robione po dość ulewnym deszczu.
Ale liliowce jeszcze kwitną i mam nadzieję, ze uda mi się zrobić im lepsze portrety

Tylko ostatni, liliowiec rdzawy został sfocony przy ładnej pogodzie.
Zakwitły mi jeszcze dwa!
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, masz rację z tymi ziołami, ja tez je uwielbiam. Zawsze kiedy wybieram się za miasto, za każdym razem "coś tam" do domu znoszę
a potem suszę, czy to do ozdoby (nawłocie i chabry wiodą prym)
) lub do konsumpcji
Dwa lata temu najlepszą furorę zrobiła konfitura z płatków dzikiej róży (spożywana na Boże Narodzenie z piernikiem
).
Wracając do Twoich roślinek, to lilie, to nagromadzenie, aż mało oczy mi nie wyskoczyły na ich widok
wcale nie dziwię się, że tak pachniały, to musiało być niesamowite.
A liliowce mimo deszczu i tak ślicznie wyglądają.
A goździk narodowy po prostu respect
Wracając do Twoich roślinek, to lilie, to nagromadzenie, aż mało oczy mi nie wyskoczyły na ich widok
A liliowce mimo deszczu i tak ślicznie wyglądają.
A goździk narodowy po prostu respect
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- chatte
- Przyjaciel Forum

Cieszę się Alu, że znajduję coraz więcej osób, które podzielają moje zamiłowanie do ziół 
Dziką różę mam u siebie, ale żal by mi było zrywać jej kwiatki na konfitury, zwłaszcza, ze nie przepadam za robieniem przetworów ;)
Lilie były w tym roku wyjątkowo piękne, najwyższe jakie dotąd mi wyrosły ( a mam je już dość długo).
Gożdzik jest taki tylko jeden, Tzn. jeden kwiatek na całym krzaczku. Pozostałe są białe z czerwonymi smuzkami na brzegach płatków
Dziką różę mam u siebie, ale żal by mi było zrywać jej kwiatki na konfitury, zwłaszcza, ze nie przepadam za robieniem przetworów ;)
Lilie były w tym roku wyjątkowo piękne, najwyższe jakie dotąd mi wyrosły ( a mam je już dość długo).
Gożdzik jest taki tylko jeden, Tzn. jeden kwiatek na całym krzaczku. Pozostałe są białe z czerwonymi smuzkami na brzegach płatków
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Izo, koniecznie musisz opatentować ten patriotyczny goździk.
Takiego cuda, jeszcze nie widziałam
W ogóle wszystko szybciutko u Ciebie rozkwita.
Moje lilie i hemerokalisy w pakach, złocień na dopiero pączuszki ale za to cały czas kwitna dzielnie ...pierwiosnki ! Nie tylko vialli, ale tez kubkowe
W końcu jest teraz tylko 7C, czyli późna wiosna
A to białawe, to nie chaber?
Takiego cuda, jeszcze nie widziałam
W ogóle wszystko szybciutko u Ciebie rozkwita.
Moje lilie i hemerokalisy w pakach, złocień na dopiero pączuszki ale za to cały czas kwitna dzielnie ...pierwiosnki ! Nie tylko vialli, ale tez kubkowe
W końcu jest teraz tylko 7C, czyli późna wiosna
A to białawe, to nie chaber?
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Izo ! Przeuroczy ten snop lilii
; nie trudno mi wyobrazić sobie ten zapach ... pomnożę tylko
zapach mojej-Twojej ( widziałaś?) razy kilkadziesiąt i chyba ... zawrotu głowy dostanę ;:83 . Naprawdę c u d o !!!
Czy wykopujesz ich cebule na zimę ? Pamiętasz ile ich wsadziłaś? I czy ta moja jedyna ma szansę się rozmnożyć?
Sorki, że zasypuję Cię pytaniami, ale dopiero od niedawna zaczęłam przygodę z liliami, a najbardziej jestem zachwycona właśnie tą od Ciebie
.
Izuniu, to nie jest przegorzan
- bardziej przypomina mi jakiegoś osta lub chabra ?
Przegorzan kwitnie tak :

A to łobuz !
Już chyba powinien dać znać, że istnieje ? A nie pamiętasz gdzie zasiałaś ? U mnie niedługo zakwitnie
Pozdrówki :P
zapach mojej-Twojej ( widziałaś?) razy kilkadziesiąt i chyba ... zawrotu głowy dostanę ;:83 . Naprawdę c u d o !!!
Czy wykopujesz ich cebule na zimę ? Pamiętasz ile ich wsadziłaś? I czy ta moja jedyna ma szansę się rozmnożyć?
Sorki, że zasypuję Cię pytaniami, ale dopiero od niedawna zaczęłam przygodę z liliami, a najbardziej jestem zachwycona właśnie tą od Ciebie
Izuniu, to nie jest przegorzan
Przegorzan kwitnie tak :

A to łobuz !
Pozdrówki :P
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zgadzam się Z Anią co do przegorzana. Ja bym postawiła na chabry.
Te lilie Izuś są cudowne i taki łan dosłownie.
Cudeńko nie tylko dla oka ale i dla nosa - jakże silny musi być ten zapach. Liliowce też ładne - jak pokażesz wszystkie, to podeślę Ci jeszcze jakiś z liliowców razem z agrestem.
Te lilie Izuś są cudowne i taki łan dosłownie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
margaretka71
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 6 lip 2008, o 08:50
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.