Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Coraz lepiej :tan
Wiosna się obudziła,z ziemi wychodzą roślinki,kuchnia cudowna.
:wit
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Oj Marzenko, ale wiosnę pokazałaś na działce jeszcze nie byliśmy, bo u nas więcej cienia -więc podobnie jak w przydomowym w którym zaspy po kolana . Kuchnia super ;:333 ,
nawet się nie obejrzysz jak jak wszystko będziesz miała na tip -top ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wiosnę obejrzałam u Ciebie nawet z większym zainteresowaniem niż kuchnię :) Przecudne krokusy masz! Ja muszę jesienią dokupić, bo jak widzę, jak sobie cudnie dają radę mimo przedłużonej zimy, to chcę więcej :wink:

Wymyśliłaś co z psim dewastatorem zrobić? U nas eM właśnie odgradza podwórko od ogrodu, bo choć Bali na razie niszczy relatywnie mało, to ma zdecydowanie potencjał, który zamierzam ukrócić :twisted:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

W sumie to jeszcze kupa roboty przed Wami, ale to fajne jest takie urządzanie ;:173

teraz każda wystająca z ziemi zielenina cieszy! Po takim wrednym marcu!!! :evil: Tyle krokusów! A żonkile z Bied...ki? :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzka wiosna u Ciebie cudna :uszy Krokusów jesienią dokupię więcej, bo widzę, że fajnie wygladają wśród szarości dookoła :D
Kuchnia zapowiada się nieźle, ale ja jednak czekam na zdjęcia całości. Na razie zbyt mało widać :wink: Kolor szafek bardzo ładny.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Będzie bardzo ładnie ;:180 ;:180 Kolory eleganckie i ciekawe. Resztę uzupełnisz dodatkami i będzie git jak mówi Młody.
Spokojnie te parę tygodni zleci szybko i będziesz się mogła cieszyć swoją śliczną kuchnią. :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziś się nie odzywałam, bo bilans 4-latka robiłam. Potem takie tam i dzień zleciał migiem. Krokusy dalej szaleją i teraz żałuję, że w przedogródku ich nie mam, przy furtce. Te, żeby pooglądać muszę iść do ogrodu, obejść skalniak i dopiero je widzę. Dziś kolejne się pokazały, ciemno-niebieskie, a jasno-niebieskie się zbierają. Decyzja: jesienią sadzę kolejne krokusy przy wejściu na podwórko, żeby widzieć je jak wchodzę i wychodzę.

Basiu, szafki będę czyścić i czyścić albo... wyczyszczę i przestanę używać kuchni ;:306 . Stale będzie czysta ;:224

Agnieszko, kuchnię będę uzupełniać o kolejne szafki, tak jak radzisz. Założyłam sobie optymistyczny koniec urządzania kuchni na święta Bożego Narodzenia. Na wtedy myślę uda się wszystko dograć, zrobić i wykończyć. Cieszę się, że meble się podobają.

Elu/ ElleBelle, dziękuję za uznanie dla kuchni, jeszcze jej nie zrobiłam a już dopadły mnie wątpliwości, ale już inna nie będzie. Nowoczesny wygląd ograniczy mnie z pierdołkami i o to chodziło mi najbardziej, żeby kurzozbieracze ograniczyć. Wiosnę mam miejscami, bo zdjęcia robiłam jednego dnia o jednej porze, a jakże się różnią ilością śniegu. U Ciebie cień i śnieg topi się wolniej

Ewo, u Ciebie też kuchnia pewnie fajna jest/będzie. Parę torebek krokusów wsadzasz jesienią i wiosna jest jak się patrzy :heja . Wybrałam odmiany botaniczne one najszybciej cieszą oczy. Efekt udał się.

Elu, dziś u nas było 15*, więc nawet sama temperatura topiła śnieg. Teraz kropi deszczyk, ale taki jak lubię, ciepły, wiosenny. A ziemia? Aż pachnie ;:167 . Mam już tylko maleńkie skarwi ze śniegiem, reszta... goła ziemia ;:138

Pati, psi dewastator stoi na łańcuchu ;:174 , do czasu zrobienia kojca i ogrodzenia rabatek na podwórku. Ogród o tyle bezpieczny, że od samego początku odgrodzony. No i w ogrodzie będzie zawsze z nami, a wtedy przy nodze chodzi lub kładzie się obok jak coś robię ;:167
Wiem, że kuchnia to nie Twój styl. Mój też nie taki do końca, ale trzeba iść czasem na kompromis. Liczę na stracenie kurzozbieraczy

Miłko, oczywiście, że żonkile z Biedronki ;:167 , tulipanów też w niej nakupiłam, właśnie patrzę, że cała chmara ich wychodzi. Te będę mieć na oku patrząc przez okno tarasowe :tan .
Takie urządzanie i robienie różnych rzeczy w domu własnymi siłami ma swoje dobre i złe strony. U nas jest to brakiem środków wymuszone, ale daje satysfakcje, nie da się ukryć ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Wszystko mi się podoba i wiosna ,która nieśmiało budzi się do życia i nowa urocza kuchnia ;:173 Już nie mogę się doczekać jak będzie skończona ;:65
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, no to na całość poczekasz niestety. U nas wszystko ciągnie się i ciągnie, bo czasu nie mamy na samodzielne wykonanie i kasy na zatrudnianie fachowców. U Ciebie napatrzyłam się na krokusy i u siebie też znalazłam ;:138

Jola, dzięki za wsparcie ;:196 , etapami robimy ten dom, ale ... ważne że w ogóle coś do przodu idzie, bo mieliśmy parę lat martwych, trzeba było ocieplenie i ogrodzenie zrobić, a wnętrza ... lepiej nie mówić. Teraz jak popatrzę na wnętrza innych (na FO), to mobilizuję się do działania.

Danusiu, sama jestem ciekawa efektu końcowego, bo ta kuchnia ewolułuje w trakcie robienia, począwszy od doboru płytek jak i rozmieszczenia szafek ;:306 . Dobrze, że choć kolorów już nie zmieniam. Kiedy z fiołkami ruszamy z wymianą? Mój to gotowy duży egzemplarz, wystarczy zapakować i wysłać. Mrozy się skończyły, to może w poniedziałek pójdę na pocztę.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

To ja tez wyślę ,bo akurat będę w poniedziałek na poczcie ;:333 Podaj mi adres na PV.
A do ogrodu coś chcesz np wierzbę sachalińską i purpurową nana ?
Zawsze ak jest podczas wykańczania ..stale człowiek wpada na genialne pomysły :wink: Będzie cudnie!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kuchnia będzie śliczna, choć ja akurat wybrałam coś nieco bardziej klasycznego. Ale nowe zawsze cieszy. No i podobnie jak Danusia i Ty mam niezwykła satysfakcję jak coś zrobię sama ;:138
Co do przedogródka koniecznie posadź tam coś coś kwitnie wcześnie, by mogło cieszyć oczy ile razy idziesz do drzwi wejściowych. Tam, gdzie się odśnieża najszybciej topnieje śnieg i dzięki temu tam krokusiki pierwsze wychodzą ;:138
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie zdążyłam dzisiaj ,nawet zajrzeć do ogrodu bo cały dzień w biegu lekarz ,szpital do wnuczka bo miał dzisiaj zabieg ,usunięcie migdałka dzień koszmarny ;:108 Wnuczek już wieczorem jadł pił i bawił się ze mną trochę trudniej dalsze bardziej inwazyjne badania ,ale ja nie mam 5 lat jak wnuczek ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dana, jesteśmy zatem umówione na poniedziałkowe wysyłki ;:196

Aniu. fronty szafek zawsze można wymienić, grunt, że korpusy są solidne. Mnie też ponadczasowa klasyka ciągle siedziała w głowie, ale dałam się ponieść chwili i zaszalałam. Może to trochę nie w moim stylu, ale czasem warto pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Może niekoniecznie w kuchni, ale co tam... Ważne, ze wreszcie będzie

Elu, oj, nie wiedziałam o zabiegu wnuka. My wczoraj byliśmy na bilansie 4-latka, wypadł wyśmienicie. Do ogrodu też udało mi się zajrzeć i mam już łan krokusów, a i tulipany gonią.

Dziś gorzej z pogodą, ale perspektywa weekendu dodaje skrzydeł i jakoś zleci tych 6 pozostałych godzin
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj! :wit Remont pełną parą, ale będziesz miała ładnie ;:108 My się śmialiśmy, że w blokowisku mieliśmy kuchnię full wypas, była co prawda długa, ale to była też zaleta, bo mieściła sporo szafek, sporo blatu roboczego. W domu mamy takie "nie wiadomo co", szafek niewiele, a blatu roboczego tyle, co pies napłakał... Czytam Wasze rozmowy o ogrodzeniu elektronicznym i zastanawia mnie ten kabel - jak go się rozciągnie, to chyba mały i skoczny pies (jak mój) zaśmieje mi się w twarz: jak będzie za nisko - przeskoczy, jak za wysoko - przejdzie pod spodem.. Czy to może działa w linii prostopadłej do podłoża na jakiejś wysokości? Czyli nie ma szans, by przemknął pod / przeskoczył?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, ten stróż na psy to na ziemi się kładzie i kabel wydziela jakiś sygnał, który w obroży jest odbierany i obroża psa strofuje.
Muszę coś wymyśleć, bo sama zobacz jak wygląda przedogród po dewastacji psinki :evil:
Obrazek

plastikowa skrzynka po spotkaniu z Hiro
Obrazek

a tu kwitnący hibiskus, w tle śnieg, którego od wczoraj już nie ma
Obrazek

Obrazek

radosny misz-masz na parapecie. Wszystko ściśnięte, bo miejsce dla siewek potrzebne.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”