Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Kleo moja magnolia chyba nigdy nie zakwitnie ;:222 taka bidula , zeszłej zimy dostała ostro w kość , czubek zmarzł . Marne szanse aby coś z niej było .

I wiesz tak się nakręciłam tym twoim powojnikiem i moim nowym zakupionym powojnikiem górski , że już w nocy go okrywałam na zimę, co za koszmary ;:306 ;:306
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Straszne jest to, że całą zimę czakamy na wiosnę, na kwitnące kwiaty, a tu przychodzą mrozy i wszystko diabli biorą.
Ale żeby aż mieć o tym koszmary to już przesada. ;:oj Ale tak swoją drogą gdybym przed ostatnimi mrozami nie okryła róż pnących to niewiele by z nich zostało. A tak to chyba mają się całkiem dobrze.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Kleo wróciłem, chociaż ciągle czasu mało, wstyd się przyznać jeszcze na działce nie byłem. A najgorsze jest to, że niestety od czasu do czasu będę miał teraz takie wyjazdy, pewnie po 3-4 tygodnie, trochę się obawiam, że działka na tym ucierpi :(
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Kleo, powiedz czy derenie to można już ciąć i czy w ogóle warto?
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KLEO :wit Też muszę się wybrać w okolice mojej ulubionej magnolii , aby zobaczyć kiedy ma zamiar buchnąć kwieciem. :) Uwielbiam ten krzew ,ale go nie mam ;:174
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Remi - niestety działka bez gospodarza na pewno nie będzie tak ładna jak przedtem. Ale może jakoś dasz radę nadganiać zaległości między wyjazdami.

Jolu - z dereniami to jest różnie, ja mam kilka i niektóre bardzo dobrze znoszą cięcie, ale jeden po prostu cięcia nie toleruje. Ja stosuję taką zasadę, że tnę tylko te gałązki, które nie są zdrewniałe.

Ewcia, jak możesz nie mieć magnolii? Choć jednej małej? To jest naprawdę straszne!!! A tak serio, to ja mam dwie, z czego jedna rośnie pięknie (gwiaździsta), a druga żółta nie rośnie wcale. Złóść mnie bierze bo jest u mnie 3 lata i nic nie urosła. Miałam jeszcze jedną ciemnoróżową, ale zeszłej zimy nie przetrzymała, przemarzły jej korzenie. Bardzo lubię magnolie, choć jeszcze nie tak dawno wcale nie byłam ich amatorką. Pięknie wyglądają takie drzewa całe obsypane kwiatami. Kilka lat temu kupiłam magnolię mojej mamie na dzień matki, rosła jak szalona, teraz ma chyba ze cztery metry i bosko kwitnie co roku. W ubiegłym roku pobiła rekord- cała była obsypana setkami kwiatów, to był naprawdę piękny widok.

Dotarły do mnie zamówione różyczki, w poniedziałek jadę sadzić je na nowej działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kleo - też mam zamówioną Sweet Dream z Floribundy ;:138 W jakim stanie przyszły?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Bardzo ładne sadzonki, już puszczają listki. Solidnie poowijane i zapakowane w karton, nie poniosły podczas transportu żadnej szkody.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

O, to dobrze :D . Wsadzisz ją do gruntu czy do donicy? Ja swoją zamierzam umieścić w donicy. Zamówiłam jeszcze jedna miniaturową i pienną też z niskich.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Róże wsadzę na nowej działce -planuję pomarańczowo-białą rabatę
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO :wit Fajnie żartujesz ,ale magnolię nie tak łatwo mieć :;230 Jest wrażliwa na mrozy ;:oj
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ale u Ciebie cieplej niż u mnie, a moja gwiaździsta rośnie, niedługo zakwitnie. W mojej okolicy są posadzone magnolie jeszcze z czasów międzywojennych. To przepiękne drzewa i jakoś przetrwały tyle lat. Myślę, że dla magnolii są groźniejsze przymrozki gdy kwitną, niż mrozy zimą. W każdym razie ja na nowej działeczce mam zamiar mieć ich kilka (co najmniej). Właśnie w poniedziałek jadę sadzić pierwsze z nich.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO :wit Udanych nasadzeń magnolii ,aby pięknie rosły i kwitły cudnym kwieciem :) Kiedyś pokażesz na fotce ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Nareszcie zrobiło się cieplej - latają pierwsze pszczoły, zaczynają kwitnąć pierwsze kwiaty, tylko drzewa jeszcze nawet jednego listka nie mają. Ale robi się już kolorowo. W poniedziałek były pierwsze nasadzenia na nowej działce, przyznam szczerze, że przeraża mnie ogrom pracy jaki nas tam czeka. No ale powoli jakoś się z tym uporamy.
A to zdjęcie nowej działki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będę miała tam co robić przez najbliższe 20 lat. ;:306 ;:306 ;:306

A to trochę kwitnących cebylowych z przydomowej działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda moje 500 szafirków posadzonych jesienią:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś mają przyjść zamówione clemki, w sobotę będzie wielkie sadzenie. ;:138
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

No właśnie byłam ciekawa twojwgo szafirkowego pola ;:173 Ale to będzie widok jak zakwitną! No i w końcu pokazałaś nową działkę ;:138 . Kleo, moja przed zaoraniem, wyrównaniem wyglądała podobnie, powoli, a wszystko ogarniesz i bedzie pięknie. Trzymam mocno kciuki. Czy będzie tylko ogród czy np, altanka....?
Pozdrawiam, Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”